Wędrowny browar LajboCKów czyli tam i z powrotem

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • berdo
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.07
    • 100

    #61
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
    No to chyba wykrystalizował się skład piwowarski kolejnego LajboCKowego warzenia: Titus_Fox, e-prezes, Cez, Shlangbaum
    Można się jeszcze przyłączyć, czy są ograniczenia przestrzenno-kuchenne?

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19344

      #62
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika berdo
      Można się jeszcze przyłączyć, czy są ograniczenia przestrzenno-kuchenne?
      u Shlangiego się zmieścimy. jeśli u Titusa to będzie problem, ale jakby ktoś się wycofał to filuj temat - jesteś w rezerwie.

      Comment

      • berdo
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.07
        • 100

        #63
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        u Shlangiego się zmieścimy. jeśli u Titusa to będzie problem, ale jakby ktoś się wycofał to filuj temat - jesteś w rezerwie.
        OK, dzięki.

        Comment

        • Cez
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.01
          • 1789

          #64
          masz PW
          Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

          Comment

          • MarcinKa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.02
            • 2740

            #65
            No i przegapiłwm (tym razem nie z własnej winy, temat mi nawala i mam problemy z jego otwarciem). Też byłbym chętny, raczej jako obserwator niż uczestnik, bo jeszcze nic nie uwarzyłem, a się przymierzam i taki pokaz dobrze by mi zrobił.
            Skoro jest tyle osób chętnych proponował bym rozważyć warzenie 2 warek. Podzielić towarzystwo np. na 2 trójki. Jak tak jak pisałem byłbym w roli obserwatora, ale wkład materialny mogę wnieść. Przedyskutujcie to w czwartek. Żeby się tradycyjnie nie skończyło, że najpierw po 5, 6 osób jest chętnych, a później nie ma kto warzyć.
            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19344

              #66
              nie no, jak są chęci to coś wymyślimy. chodzi przecież, by przekonać, nauczyć tych, którzy wahają się, mają jakieś wątpliwości.

              Comment

              • Titus_Fox
                Porucznik Browarny Tester
                • 2005.10
                • 400

                #67
                Kuchnia w mojej wielkiej płycie nie poraża wielkością i istotnie nie jest miejscem zabaw dla 5 osób naraz, ale przecież nic to straconego. Ja tam się dostosuję do wyroków Prezesa

                Comment

                • Shlangbaum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2005.03
                  • 5828

                  #68
                  Dla tych, którzy nam kibicują podaję fakty:

                  1. Warzymy 24 czerwca w sobotę od godziny 7:00.
                  2. Warzymy piwo monachijskie, które w liczbie 30 litrów w całości zabeczkujemy i będzie na imprezę LajboCKową na październikfest
                  3. Skład piwowarski to pierwszi zgłoszeni, czyli Titus_Fox, e-prezes, Cez, berdo i Shlangbaum.
                  4. Lokalu użycza Titus_Fox

                  PS
                  Ci ci by też chcieli warzyć a nie załapali się bo niewyśledzili w porę tematu niech się zgłoszą już teraz, aby ich więcej kolejka nie ominęła. Mam na myśli szczególnie MarcinKę, który ma pecha. Na raz następny bez MarcinKi nie warzymy

                  Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                  Comment

                  • berdo
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2005.07
                    • 100

                    #69
                    Ślub o 17:30, więc pewnie zostanę do końca

                    Comment

                    • Titus_Fox
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2005.10
                      • 400

                      #70
                      Shlangi, ale możesz pauzę pominąć w moim nicku, ona jest jedynie z wymogów browar.bizu co do rejestracni, a nie dla specjalnego znaczenia

                      Comment

                      • Shlangbaum
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2005.03
                        • 5828

                        #71
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                        no i zabutelkowane! 8 + 9.5 + 10 litrów. no jak chłopaki wystawiamy do Żywca?
                        Otrzymałem wiadomość, że w drodze do Strzyżowa jedna z naszych butelek rozleciała się w drobny mak - już wiem po co aż cztery butelki zbierają Współczuję tym, którzy musieli rozpakowywać paczkę lepką od piwa

                        Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                        Comment

                        • berdo
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2005.07
                          • 100

                          #72
                          Tak się zacząłem zastanawiać: Titus Fox mówił, że wyjeżdża niedługo po warzeniu. Jak rozwiążemy problem ewentualnej cichej i butelkowania?

                          PS. Czy macie może trochę kapsli "na zbyciu"?

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19344

                            #73
                            dziś o kapsle pytał mnie Shlangie ja również pustki mam. Od Titusa można do mnie przenieść jakby co - mieszkamy po sąsiedzku.

                            Comment

                            • berdo
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2005.07
                              • 100

                              #74
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                              dziś o kapsle pytał mnie Shlangie ja również pustki mam.
                              No tośmy się zgrali . Poczekam na jakieś wspólne zamówienie.

                              Comment

                              • Titus_Fox
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2005.10
                                • 400

                                #75
                                Berdo :

                                a) Shlangie proponował piwnicę u niego na fermentację z racji temperatury
                                b) mam ponad 200 kapsli, więc wpadnij i dostaniesz ile potrzebujesz

                                Uzdr.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • pebejot
                                  Serbia, Novi Sad, Futoški 93b, Zbir Pivara
                                  pebejot
                                  Minibrowar przy jednej z głównych arterii miasta, ale daleko (ok. 4 km) od głównego dworca kolejowego.
                                  Nowy Sad to jedno z największych miast w Serbii i aż dziw bierze że nie posiada sensownego systemu komunikacji miejskiej.
                                  Układ ulic jak w Nowej Hucie sprawia, że wszędzie jest...
                                  2025-04-24, 11:33
                                • pebejot
                                  Słowacja, Skalica, Komenského 408/2, Pivovar Špicer
                                  pebejot
                                  Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
                                  W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
                                  2025-01-25, 22:06
                                • pebejot
                                  Włochy, Trento, Via Paolo Oss-Mazzurana 38, Forsterbräu Trento
                                  pebejot
                                  Minibrowar w Trento, zlokalizowany w samym centrum miasta, 700 metrów od dworca kolejowego.
                                  Lokal w stylu bawarskim, z ciężką kuchnią i asortymentem piwnym, z tym, że są też akcenty włoskie.
                                  Wnętrze tworzy jedna główna sala z reprezentacyjnym owalnym barem, obłożonym marmurem...
                                  Dzisiaj, 16:51
                                • pebejot
                                  Włochy, Treviso, Via della Quercia 2/F, Fabbrica di Pedavena
                                  pebejot
                                  Browar restauracyjny w Treviso, zlokalizowany niestety w znacznej odległości od centrum miasta.
                                  Odległość ok. 3 km pokonaliśmy pieszo, ale można dojechać autobusem komunikacji miejskiej za 4 euro.
                                  Po przybyciu na miejscu poczułem się jakbym był gdzieś w Stanach Zjednoczonych....
                                  2025-09-27, 15:25
                                • pebejot
                                  Francja, Grenoble, Rue Bressieux 6, Brasserie Neptune
                                  pebejot
                                  Malutki browar restauracyjny w samym centrum Grenoble zlokalizowany przy wąskiej cichej uliczce.
                                  Pięknie urządzone wnętrze nawiązuje do jego nazwy, jest dużo ozdób morskich (sieci rybackie, ryby, modele statków).
                                  Niewielka instalacja stoi tuż obok baru.
                                  Najwięcej miejsc do...
                                  2025-09-20, 08:56
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...