moje warzenie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zbig1973
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.07
    • 12

moje warzenie

mam pytanie w sprawie temperatury:

Wczoraj nastawiłem brzeczkę
    IPA (brewkit) + słód jasny 21 wody
    blg 0k 9,5-10
    piana pojawiła się po 6 godzinach - widać na zdjęciu
    dzisiaj temperatura wzrosła do 31 st C ( niestety nie przeniosłem do piwnicy gdzie mam 24 st )
    a przeprowadzkę piwa do piwnicy uczyniłem dopiero dziś - jakie przewidujecie losy mojego nastawu

Related Topics

Collapse

• etman
    Warzenie bez kompromisów, Randy Mosher (wydanie polskie)
    etman
    Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.

Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.

Zawiera polski dodatek...
    2025-01-03, 01:43
  • dadek
    Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
    dadek
    Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
    2024-05-13, 00:57
  • heckler
    Sobíňov, Sobíňov 65, Minipivovar Sobíňov
    heckler
    Sobíňov to mała wioska oddalona o niecałe trzy kilometry od Ždírec nad Doubravou. I właśnie z tej miejscowości na miejsce najwygodniej będzie podjechać pociągiem.
    Oczywiście jeździ tam również i autobus, ale w weekendy kursuje dużo rzadziej niż wspomniany pociąg, a i jego...
    2019-12-20, 07:48
  • adam1878red
    powitanie i pytanie
    adam1878red
    Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
    Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...
    wczoraj, 20:14
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...