Sezon czas zacząć.
Warka 146 - Hokkaido Pumpkin Ale IV warzone 17.09.2016
Zasyp:
Pale ale - 3 kg
Pilzneński - 1,5 kg
Biscuit - 0,45 kg
Caramel Dark - 0,45 kg
Czekoladowy 400 - 0,02 kg
Czekoladowy 1200 - 0,02 kg
Łuska ryżowa - 0,4 kg
Chmiel:
Willamette gr - 50g
Dodatki:
Dynia pieczona - 2,5 kg
Cukier trzcinowy - 0,2 kg
Przyprawa do ciasta dyniowego Pumpkin Pie Spice - 10g
Zacieranie:
Zasyp + dynia do 20l wody 52
50 - 15'
67 - 90'
Negatywna próba jodowa, podgrzane do 78 i filtracja.
Gotowanie 70'
60' - Willamette gr - 25g
5' - Willamette gr - 25g + Pumpkin Pie Spice - 10g
Wyszło 22l - 17 Blg
Po ostygnięciu zadane starterem drożdży Fermentum Mobile FM52 Amerykański Sen.
Warka 146 - Hokkaido Pumpkin Ale IV warzone 17.09.2016
Zasyp:
Pale ale - 3 kg
Pilzneński - 1,5 kg
Biscuit - 0,45 kg
Caramel Dark - 0,45 kg
Czekoladowy 400 - 0,02 kg
Czekoladowy 1200 - 0,02 kg
Łuska ryżowa - 0,4 kg
Chmiel:
Willamette gr - 50g
Dodatki:
Dynia pieczona - 2,5 kg
Cukier trzcinowy - 0,2 kg
Przyprawa do ciasta dyniowego Pumpkin Pie Spice - 10g
Zacieranie:
Zasyp + dynia do 20l wody 52
50 - 15'
67 - 90'
Negatywna próba jodowa, podgrzane do 78 i filtracja.
Gotowanie 70'
60' - Willamette gr - 25g
5' - Willamette gr - 25g + Pumpkin Pie Spice - 10g
Wyszło 22l - 17 Blg
Po ostygnięciu zadane starterem drożdży Fermentum Mobile FM52 Amerykański Sen.
Comment