Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
					
				
				
			
		Musiałbym do zeszytu popatrzeć, a to jest możliwe po 16:00, jak nie zapomnę to napiszę.
( jakieś uniwersalne w białej kwadratowej saszetce 4.2005 pierwsza warka)
 ale w/g mnie po tygodniu spokojnie można zlać na cichą na jakieś dwa tygodnie,może troszkę jeszcze odfermentuje-tak naprawdę nie ma to chyba znaczenia.Jedynie na co zwróć uwagę to stopień odfermentowania po cichej,jeśli będzie ok 5-6 blg to przy normalnym piwie (ok 12 blg początkowym) daj mniej cukru do refermentacji   bo jak nie to wyjdzie ''piana w butelkach'' a na piwo będziesz czekać kwadrans po otwarciu a może troszkę i na ścianie wyląduje.
  ale w/g mnie po tygodniu spokojnie można zlać na cichą na jakieś dwa tygodnie,może troszkę jeszcze odfermentuje-tak naprawdę nie ma to chyba znaczenia.Jedynie na co zwróć uwagę to stopień odfermentowania po cichej,jeśli będzie ok 5-6 blg to przy normalnym piwie (ok 12 blg początkowym) daj mniej cukru do refermentacji   bo jak nie to wyjdzie ''piana w butelkach'' a na piwo będziesz czekać kwadrans po otwarciu a może troszkę i na ścianie wyląduje.
							
						 
							
						 
		
	
					
	
	
	 
		
	
					
	
	
	 
		
	
					
	
	
	 . Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
. Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
	 
		
	
					
	
	
	
Comment