#10, 26.02.2008
Po tygodniu fermentacji burzliwej w temperaturze około 13C przelałem na fermentację cichą prowadzoną w tej samej temperaturze. Piwo zeszło do ~4 BLG. W pierwszych dniach fermentacji burzliwej, zapach wydostający się z pojemnika był lekko nieprzyjemny, widocznie S-23 tak mają. Porównam do kolejnej warki robionej na tych samych drożdżach.
Przy dekantacji straciłem około litr piwa razem z osadami drożdżowymi (z czego 0,2 udało się odzyskać do konsumpcji ) Smak zielonego piwa całkiem niezły.
 ) Smak zielonego piwa całkiem niezły.
							
						
					Po tygodniu fermentacji burzliwej w temperaturze około 13C przelałem na fermentację cichą prowadzoną w tej samej temperaturze. Piwo zeszło do ~4 BLG. W pierwszych dniach fermentacji burzliwej, zapach wydostający się z pojemnika był lekko nieprzyjemny, widocznie S-23 tak mają. Porównam do kolejnej warki robionej na tych samych drożdżach.
Przy dekantacji straciłem około litr piwa razem z osadami drożdżowymi (z czego 0,2 udało się odzyskać do konsumpcji
 ) Smak zielonego piwa całkiem niezły.
 ) Smak zielonego piwa całkiem niezły.
							
						 
		
	 ) to standard przy burzliwej na S-23.
) to standard przy burzliwej na S-23.
							
						 .
. 
		
	 
		
	
Comment