Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Browar w akademiku

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 21%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• Charlie44
    Ruski szampan w pierwszej warce
    Charlie44
    Witam wszystkich,

Ostatnimi czasy postanowiliśmy z kolegą zrobić nasze pierwsze piwo z brewkitu, użyliśmy do tego:
    - Brewkit Master Pint American Wheat
    - Polepszacz (50% suchy ekstrakt, 50% glukoza) z Gozdawy
    - 15 litrów wody nisko mineralizowanej
    -...
    2017-09-18, 13:51
  • porek388
    Witam z Wrocławia
    porek388
    Witam wszystkich!

Krótko o moich doświadczeniach piwnych:

Początkiem były piwa z Lwówka spożywane na przerwach obiadowych począwszy ok II klasy zgorzeleckiego LO. Były dla mnie i kolegów w miarę dostępne, niestety spożywane bez schłodzenia z wiadomych przyczyn....
    2008-12-10, 10:05
  • FUNIOL
    Sprzedam nalewak - kranik Jung
    FUNIOL
    Kompletny, wkręcany, sygnowany - Jung Warszawa. Mosiądz srebrzony. Końcówka lejka w postaci delfina. ok. 1880 rok. Absolutnu unikat.
    2014-11-02, 12:17
  • coder
    Zacieranie bez termometru...
    coder
    Rozbiłem termometr przy przewie białkowej i muszę sobie dalej radzić. Mam jeszcze tylko do zrobienia przerwę scukrzającą, na szczęście ona ma sporą tolerancję temperaturową. Znając moją kuchenkę podgrzewałem zacier 13 min, powinienem być teraz ok. 60-63*, zacier sciemniał, rozluźnił...
    2006-12-16, 09:38
  • skitof
    Piwny słownik niemiecko–polski Deutsch–polnisches Bierwörterbuch
    skitof
    Wychodząc na przeciw licznym głosom o zebranie piwnej terminologii w różnych językach przygotowałem słownik niemiecko-polski. Cały projekt podzieliłem na trzy części: słownik niemiecko-polski, nazewnictwo gatunków i rodzajów piw i słownik polsko-niemiecki (w przygotowaniu). Jest to „wydanie...
    2008-11-25, 16:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...