Coopers Ginger Beer, jaki ekstrakt?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mikefaux
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.07
    • 14

    #1

    Coopers Ginger Beer, jaki ekstrakt?

    Jak w temacie, chce użyć ekstraktu słodowego zamiast cukru, ale za bardzo nie wiem, którego użyć. Możecie jakiś polecić?"
    Jeszcze jedno pytanie, na puszce napisane jest: "Wsypać drożdże, pożywkę(...)" zastanawiam się, czy pożywka jest konieczna?
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10852

    #2

    Wszystko jedno jakiego użyjesz , z pożywka daj sobie spokój , uwodnij drożdże i do fermentora
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • mikefaux
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.07
      • 14

      #3
      dzieki za pomoc

      Comment

      • mikefaux
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.07
        • 14

        #4
        Nie będę zakładał nowego tematu, dopisze do mojego starego.
        Mianowicie, w końcu się zabrałem do Coopersa Ginger. W niedziele zrobiłem "roztwór" zadałem drożdże i tak sobie pracowały do wczoraj a dzisiaj rano powierzchnia fermentatora wyglądała tak jak na załączonym obrazku
        nie wiem, czy tak to ma wyglądać, bo przy pierwszej warce(weizenbock) nie było takiego efektu- białych plamek piany.
        Oraz zastanawia mnie, czy warto przelewać na cichą, żeby się sklarowało, bo strasznie mętne wyszło. Cicha pomoże czy od razu do butelek?
        Attached Files

        Comment

        • TomX
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.09
          • 1035

          #5
          Poczekaj jeszcze ze 3 - 4 dni przed przelewaniem.

          Comment

          • mikefaux
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.07
            • 14

            #6
            jeszcze 4 dni na burzliwej? to razem będzie 10 nie za dużo?

            Comment

            • TomX
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.09
              • 1035

              #7
              A gdzie tam. Ja czasem trzymam piwo 3 tygodnie w jednym fermentorze (nie robie potem cichej). Mniej operacji przy piwie => mniej okazji do złapania infekcji.

              Comment

              Related Topics

              Collapse

              • kurek93
                Lager coopers
                kurek93
                Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
                2023-01-06, 20:13
              • dulukgrzegorz
                Ciemny ekstrakt niechmielony Coopers
                dulukgrzegorz
                Cześć wszystkim,



                Chciałbym was zapytać czy mielście okazję uwarzyć piwo z ciemnego ekstraktu niechmielonego?

                Jeżeli tak, moglibyście się podzielić jakich chmieli i jak je użyliście?

                Będzie to moje pierwsze podejście po 2 warkach z brew-kitu...
                2022-10-04, 15:48
              • MaciekZZ
                Sprzedam zestaw do wyrobu piwa Biowin Coopers Lager
                MaciekZZ
                Witam.

                Sprzedam zestaw do wyrobu piwa (mikrobrowar)

                Zestaw zawiera:
                - Plastikowy pojemnik fermentacyjny 30 L z pokrywą
                - Kran do pojemnika
                - Mieszadło plastikowe
                - Rurkę fermentacyjną
                - Areometr z menzurką (miernik cukru)
                -...
                2020-01-13, 13:21
              • pebejot
                Francja, Nicea, Rue Rossetti 4, Beercompany
                pebejot
                Lokal w samym sercu Nicei przy stromej uliczce z widokiem na przepiękną katedrę Św. Reparaty.
                Z dworca można dojechać tramwajem linii 1 (przystanek 200 metrów od lokalu), a do promenady jest stąd rzut beretem.
                Sam browar mieści się kilkanaście km od Nicei, a ty ma firmowy pub....
                wczoraj, 12:50
              • bartek90
                Jaka temperatura refermentacji i leżakowania COOPERS STOUT?
                bartek90
                Cześć wszystkim,
                jest to mój pierwszy post na forum, ale to nie oznacza, że nie szukałem odpowiedzi, w sumie to nie jestem pewien
                Zaraz skończy mi się fermentacja burzliwa Stouta z puszki, no i teraz trochę się pogubiłem przez to, że nie mam oryginalnej ulotki....
                2020-05-14, 13:41
              • Loading...
              • Koniec listy.
              Przetwarzanie...