Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dąbrowski browar rusza pełną parą.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #85 Amerykańska pszenica

    plsneński 3kg
    pszemiczny 3kg

    Caraamber 0,3kg


    50stC - 10'
    63stC - 30'
    72stC - 30'
    76stc - 10'


    Vic secret - 10g -60'
    Simcoe - 10g - 30'
    Rakan - 20g - 10'

    wyszło ok 27l 12blg


    na cichą Vicsecret - 10g
    Citra - 5g
    Cascade- 5g



    zabutelkowano z 160g glukozy przy 3blg

    Comment


    • na tą chwile widze ze w tym roku bedzie setna warka

      Comment


      • #86 - 10

        Pilzneński - 4kg
        Bursztynowy -1kg

        62stC - 30'
        72stC - 30'
        76stC - 10'

        Magnat 5g - 60'
        Perle z własnego krzaka - 35g - 60'

        Sazz 30g - 30'
        Sazz 30g - 15'


        drozdze W34/70

        27l 10lg

        odfermentowało do 4blg
        zabutelkowano ze 170g glukozy

        Comment


        • #87 Pils Malinowy

          pilzneński Bocheński - 5kg
          Monachijski I - 1kg


          63stC - 45'
          72stC - 15'
          76stC - 10'

          marynka - 40g - 60'
          Sazz - 30g - 15'
          herbata malinowa Herbapol - 20 saszetek - 5'
          Sybilla - 20g - 1'

          wyszlo 27l 12,5 Blg

          zadano gestwa z #86
          odfermentowało do 3,5blg
          zabutelkowano z 160g glukozy

          Comment


          • #88 Viena lager

            Wiedenski - 4kg
            Monachijski I - 1kg
            Caramunich III - 0,5kg
            Melanoidowy - 0,5kg

            63stC - 50'
            72stC - 15'
            76stC - 10'


            Sybilla - 40g-60'
            Sybilla - 20g - 15'
            wyszło 25l 12 blg
            zadano gestwa z #86

            odfermentowało do 3blg i zabutelkowano z 170g glukozy

            Comment


            • #89 Porter Bałtycki


              Wiedeński - 3kg
              Monachijski II - 3kg
              karmelowy 300 - 0,25kg
              Karmelowy 600 - 0,25kg
              Caraaroma - 0,25kg
              Caramunich III - 0,25kg
              Jasny ekstrakt - 1,7kg

              63stC - 50'
              72stC - 20'
              76stC - 10'

              iunga - 35g - 60'
              Lubelski - 40g - 15'

              wyszło 22l 20Blg


              zadano gestwą z #87

              odfermentowało do ,5 i zabutelkowano ze 140 gram glukozy

              Comment


              • #90 Monachijskie ciemne

                Monachijski I - 2 kg
                Monachijski II - 2kg
                Pilsnenski - 1kg
                Caramunich III - 0,4kg
                Karmelowy 150 - 0,5kg
                Melanoidowy - 0,25kg
                Caraaroma - 0,1kg

                63stC - 45'
                72stC - 15'
                76stC - 10'


                Magnum - 50g - 60'
                Halle. Mitt. 30g - 15'

                wyszło ok 26l 12,5blg

                zadano gestwa z warki #88
                zabutelkowano przy 4blg z 170g glukozy

                Comment


                • #91 Kolejna dziesiątka

                  Pilzneński - 4kg
                  Monachijski - 1kg

                  63stC - 20'
                  72stC - 40'
                  76stC - 10'

                  Marynka - 14g - 60'
                  Iunga - 14g - 60'
                  Sybilla - 14g - 30'
                  Lubelski - 10g - 15'
                  Hell. Mitt - 20g - 15'

                  zadano uwodnione S-2

                  wyszło ok 26l 11blg

                  na cichą dano 25g Pacyfic Gem i 20g Rakau
                  zeszło do 3,5blg i zabutelkowano z 150g glukozy

                  Comment


                  • #92 schwartz


                    pilsneński 1kg
                    Monachijski II 3,5kg
                    karmelowy 300 - 0,6kg
                    Czekoladowy 1200 - 0,25kg


                    63stC - 50'
                    72stC - 10'
                    76stC - 15'

                    Haller. Tradition - 45g - 60'
                    Perle - 15g - 10'
                    24litry - 12blg

                    gestawa z poprzedniej warki.

                    zabutelkowano przy 3,5blg z 140gram glukozy

                    Comment


                    • #93 Marcowe

                      Pilzneński - 4kg
                      Wiedeński - 1kg
                      Monachijski II - 0,5kg
                      Carapils - 0,5kg
                      Karmelowy 300 0,3kg
                      Melanoidowy - 0,2kg


                      63stC - 15'
                      72stC - 45'
                      76stC - 10'


                      Hall.Trad. - 50g - 60'
                      hall. Trad. - 20g - 10'


                      wyszło ok 26l - 12Blg


                      gęstawa z Dziesiątki

                      butelkowanie przy 4blg ze 120g glukozy

                      Comment


                      • A tych karmelowych nie przedawkowałeś? Przepis sprawdzony?
                        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                        Comment


                        • Która warka??

                          Comment


                          • #94 Wędzony Pils

                            Wędzony czereśnią 5kg
                            Karmelowy 30 - 0,5kg

                            63stC - 50'
                            72stC - 10'
                            76stC - 10'

                            Zeus - 20g - 60'
                            Perle - 20g - 15'

                            Wyszło ok 24l - 12blg


                            Zabutelkowano przy 3,5blg ze 140g glukozy

                            Comment


                            • #9 Koźlak

                              Pilzneński - 3kg
                              Monachijski - 2kg
                              Wiedeński - 1kg
                              Karmelowy 150 - 0,25kg
                              Karmelowy 600 - 0,25kg
                              Melanoidynowy - 0,25kg
                              Karmelowy 30 - 0,25kg
                              Carared - 0,25kg
                              Caraamber - 0,25kg


                              63stC - 15'
                              72stC - 45'
                              76stC - 10'

                              Hellertau Tr. - 38g - 60'
                              Perle - 15g - 60'
                              Sybilla - 15g -15'

                              Wyszło 2l 15,5blg

                              Zabutelowano przy 5,5blg ze 120g glukozy

                              Comment

                              Working...
                              X