Dąbrowski browar rusza pełną parą.

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • puszka
    replied
    #9 Koźlak

    Pilzneński - 3kg
    Monachijski - 2kg
    Wiedeński - 1kg
    Karmelowy 150 - 0,25kg
    Karmelowy 600 - 0,25kg
    Melanoidynowy - 0,25kg
    Karmelowy 30 - 0,25kg
    Carared - 0,25kg
    Caraamber - 0,25kg


    63stC - 15'
    72stC - 45'
    76stC - 10'

    Hellertau Tr. - 38g - 60'
    Perle - 15g - 60'
    Sybilla - 15g -15'

    Wyszło 2l 15,5blg

    Zabutelowano przy 5,5blg ze 120g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #94 Wędzony Pils

    Wędzony czereśnią 5kg
    Karmelowy 30 - 0,5kg

    63stC - 50'
    72stC - 10'
    76stC - 10'

    Zeus - 20g - 60'
    Perle - 20g - 15'

    Wyszło ok 24l - 12blg


    Zabutelkowano przy 3,5blg ze 140g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    Która warka??

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    A tych karmelowych nie przedawkowałeś? Przepis sprawdzony?

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #93 Marcowe

    Pilzneński - 4kg
    Wiedeński - 1kg
    Monachijski II - 0,5kg
    Carapils - 0,5kg
    Karmelowy 300 0,3kg
    Melanoidowy - 0,2kg


    63stC - 15'
    72stC - 45'
    76stC - 10'


    Hall.Trad. - 50g - 60'
    hall. Trad. - 20g - 10'


    wyszło ok 26l - 12Blg


    gęstawa z Dziesiątki

    butelkowanie przy 4blg ze 120g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #92 schwartz


    pilsneński 1kg
    Monachijski II 3,5kg
    karmelowy 300 - 0,6kg
    Czekoladowy 1200 - 0,25kg


    63stC - 50'
    72stC - 10'
    76stC - 15'

    Haller. Tradition - 45g - 60'
    Perle - 15g - 10'
    24litry - 12blg

    gestawa z poprzedniej warki.

    zabutelkowano przy 3,5blg z 140gram glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #91 Kolejna dziesiątka

    Pilzneński - 4kg
    Monachijski - 1kg

    63stC - 20'
    72stC - 40'
    76stC - 10'

    Marynka - 14g - 60'
    Iunga - 14g - 60'
    Sybilla - 14g - 30'
    Lubelski - 10g - 15'
    Hell. Mitt - 20g - 15'

    zadano uwodnione S-2

    wyszło ok 26l 11blg

    na cichą dano 25g Pacyfic Gem i 20g Rakau
    zeszło do 3,5blg i zabutelkowano z 150g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #90 Monachijskie ciemne

    Monachijski I - 2 kg
    Monachijski II - 2kg
    Pilsnenski - 1kg
    Caramunich III - 0,4kg
    Karmelowy 150 - 0,5kg
    Melanoidowy - 0,25kg
    Caraaroma - 0,1kg

    63stC - 45'
    72stC - 15'
    76stC - 10'


    Magnum - 50g - 60'
    Halle. Mitt. 30g - 15'

    wyszło ok 26l 12,5blg

    zadano gestwa z warki #88
    zabutelkowano przy 4blg z 170g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #89 Porter Bałtycki


    Wiedeński - 3kg
    Monachijski II - 3kg
    karmelowy 300 - 0,25kg
    Karmelowy 600 - 0,25kg
    Caraaroma - 0,25kg
    Caramunich III - 0,25kg
    Jasny ekstrakt - 1,7kg

    63stC - 50'
    72stC - 20'
    76stC - 10'

    iunga - 35g - 60'
    Lubelski - 40g - 15'

    wyszło 22l 20Blg


    zadano gestwą z #87

    odfermentowało do ,5 i zabutelkowano ze 140 gram glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #88 Viena lager

    Wiedenski - 4kg
    Monachijski I - 1kg
    Caramunich III - 0,5kg
    Melanoidowy - 0,5kg

    63stC - 50'
    72stC - 15'
    76stC - 10'


    Sybilla - 40g-60'
    Sybilla - 20g - 15'
    wyszło 25l 12 blg
    zadano gestwa z #86

    odfermentowało do 3blg i zabutelkowano z 170g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #87 Pils Malinowy

    pilzneński Bocheński - 5kg
    Monachijski I - 1kg


    63stC - 45'
    72stC - 15'
    76stC - 10'

    marynka - 40g - 60'
    Sazz - 30g - 15'
    herbata malinowa Herbapol - 20 saszetek - 5'
    Sybilla - 20g - 1'

    wyszlo 27l 12,5 Blg

    zadano gestwa z #86
    odfermentowało do 3,5blg
    zabutelkowano z 160g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #86 - 10

    Pilzneński - 4kg
    Bursztynowy -1kg

    62stC - 30'
    72stC - 30'
    76stC - 10'

    Magnat 5g - 60'
    Perle z własnego krzaka - 35g - 60'

    Sazz 30g - 30'
    Sazz 30g - 15'


    drozdze W34/70

    27l 10lg

    odfermentowało do 4blg
    zabutelkowano ze 170g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    na tą chwile widze ze w tym roku bedzie setna warka

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #85 Amerykańska pszenica

    plsneński 3kg
    pszemiczny 3kg

    Caraamber 0,3kg


    50stC - 10'
    63stC - 30'
    72stC - 30'
    76stc - 10'


    Vic secret - 10g -60'
    Simcoe - 10g - 30'
    Rakan - 20g - 10'

    wyszło ok 27l 12blg


    na cichą Vicsecret - 10g
    Citra - 5g
    Cascade- 5g



    zabutelkowano z 160g glukozy przy 3blg

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #84 Single sybilla Hop



    PA - 5kg
    Pszeniczny - 0,5kg



    63StC - 30'
    72st C - 30'
    76stC - 10'


    Sybilla z plantacji - 50g - 1h
    sybilla z plantacji - 25g - 15'


    zadano gestwą z #81 przy 12 blg


    na cichą dodano zalane wrządkiem sporo żubrówki (trawy)

    zabutelkowano przy 3,5blg ze 155g glukozy

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

  • Heisenberg
    Zakażenie czy dalsza fermentacja?
    Heisenberg
    Cześć wszystkim
    Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
    2025-06-08, 14:55
  • Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 21:57
  • kurek93
    Pszenica z błędami.
    kurek93
    Witam.
    Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
    • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
    • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
    • słód Weyermann®
    ...
    2023-01-13, 11:28
  • RomaNzRumunii
    Pierwszy brewkit fermentacja cicha
    RomaNzRumunii
    Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
    2021-01-25, 21:25
  • dadek
    Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
    dadek
    Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
    2024-05-13, 00:57
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...