#9 Koźlak
Pilzneński - 3kg
Monachijski - 2kg
Wiedeński - 1kg
Karmelowy 150 - 0,25kg
Karmelowy 600 - 0,25kg
Melanoidynowy - 0,25kg
Karmelowy 30 - 0,25kg
Carared - 0,25kg
Caraamber - 0,25kg
63stC - 15'
72stC - 45'
76stC - 10'
Hellertau Tr. - 38g - 60'
Perle - 15g - 60'
Sybilla - 15g -15'
Wyszło 2l 15,5blg
Zabutelowano przy 5,5blg ze 120g glukozy
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dąbrowski browar rusza pełną parą.
Collapse
X
-
#94 Wędzony Pils
Wędzony czereśnią 5kg
Karmelowy 30 - 0,5kg
63stC - 50'
72stC - 10'
76stC - 10'
Zeus - 20g - 60'
Perle - 20g - 15'
Wyszło ok 24l - 12blg
Zabutelkowano przy 3,5blg ze 140g glukozy
Leave a comment:
-
-
#93 Marcowe
Pilzneński - 4kg
Wiedeński - 1kg
Monachijski II - 0,5kg
Carapils - 0,5kg
Karmelowy 300 0,3kg
Melanoidowy - 0,2kg
63stC - 15'
72stC - 45'
76stC - 10'
Hall.Trad. - 50g - 60'
hall. Trad. - 20g - 10'
wyszło ok 26l - 12Blg
gęstawa z Dziesiątki
butelkowanie przy 4blg ze 120g glukozy
Leave a comment:
-
-
#92 schwartz
pilsneński 1kg
Monachijski II 3,5kg
karmelowy 300 - 0,6kg
Czekoladowy 1200 - 0,25kg
63stC - 50'
72stC - 10'
76stC - 15'
Haller. Tradition - 45g - 60'
Perle - 15g - 10'
24litry - 12blg
gestawa z poprzedniej warki.
zabutelkowano przy 3,5blg z 140gram glukozy
Leave a comment:
-
-
#91 Kolejna dziesiątka
Pilzneński - 4kg
Monachijski - 1kg
63stC - 20'
72stC - 40'
76stC - 10'
Marynka - 14g - 60'
Iunga - 14g - 60'
Sybilla - 14g - 30'
Lubelski - 10g - 15'
Hell. Mitt - 20g - 15'
zadano uwodnione S-2
wyszło ok 26l 11blg
na cichą dano 25g Pacyfic Gem i 20g Rakau
zeszło do 3,5blg i zabutelkowano z 150g glukozy
Leave a comment:
-
-
#90 Monachijskie ciemne
Monachijski I - 2 kg
Monachijski II - 2kg
Pilsnenski - 1kg
Caramunich III - 0,4kg
Karmelowy 150 - 0,5kg
Melanoidowy - 0,25kg
Caraaroma - 0,1kg
63stC - 45'
72stC - 15'
76stC - 10'
Magnum - 50g - 60'
Halle. Mitt. 30g - 15'
wyszło ok 26l 12,5blg
zadano gestwa z warki #88
zabutelkowano przy 4blg z 170g glukozy
Leave a comment:
-
-
#89 Porter Bałtycki
Wiedeński - 3kg
Monachijski II - 3kg
karmelowy 300 - 0,25kg
Karmelowy 600 - 0,25kg
Caraaroma - 0,25kg
Caramunich III - 0,25kg
Jasny ekstrakt - 1,7kg
63stC - 50'
72stC - 20'
76stC - 10'
iunga - 35g - 60'
Lubelski - 40g - 15'
wyszło 22l 20Blg
zadano gestwą z #87
odfermentowało do ,5 i zabutelkowano ze 140 gram glukozy
Leave a comment:
-
-
#88 Viena lager
Wiedenski - 4kg
Monachijski I - 1kg
Caramunich III - 0,5kg
Melanoidowy - 0,5kg
63stC - 50'
72stC - 15'
76stC - 10'
Sybilla - 40g-60'
Sybilla - 20g - 15'
wyszło 25l 12 blg
zadano gestwa z #86
odfermentowało do 3blg i zabutelkowano z 170g glukozy
Leave a comment:
-
-
#87 Pils Malinowy
pilzneński Bocheński - 5kg
Monachijski I - 1kg
63stC - 45'
72stC - 15'
76stC - 10'
marynka - 40g - 60'
Sazz - 30g - 15'
herbata malinowa Herbapol - 20 saszetek - 5'
Sybilla - 20g - 1'
wyszlo 27l 12,5 Blg
zadano gestwa z #86
odfermentowało do 3,5blg
zabutelkowano z 160g glukozy
Leave a comment:
-
-
#86 - 10
Pilzneński - 4kg
Bursztynowy -1kg
62stC - 30'
72stC - 30'
76stC - 10'
Magnat 5g - 60'
Perle z własnego krzaka - 35g - 60'
Sazz 30g - 30'
Sazz 30g - 15'
drozdze W34/70
27l 10lg
odfermentowało do 4blg
zabutelkowano ze 170g glukozy
Leave a comment:
-
-
#85 Amerykańska pszenica
plsneński 3kg
pszemiczny 3kg
Caraamber 0,3kg
50stC - 10'
63stC - 30'
72stC - 30'
76stc - 10'
Vic secret - 10g -60'
Simcoe - 10g - 30'
Rakan - 20g - 10'
wyszło ok 27l 12blg
na cichą Vicsecret - 10g
Citra - 5g
Cascade- 5g
zabutelkowano z 160g glukozy przy 3blg
Leave a comment:
-
-
#84 Single sybilla Hop
PA - 5kg
Pszeniczny - 0,5kg
63StC - 30'
72st C - 30'
76stC - 10'
Sybilla z plantacji - 50g - 1h
sybilla z plantacji - 25g - 15'
zadano gestwą z #81 przy 12 blg
na cichą dodano zalane wrządkiem sporo żubrówki (trawy)
zabutelkowano przy 3,5blg ze 155g glukozy
Leave a comment:
-
Leave a comment: