Dąbrowski browar rusza pełną parą.

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • puszka
    replied
    #83 Wędzone ale

    Wędzony wiśnią - 5kg
    pszeniczny wędzony dębem - 1kg


    63st C - 30'
    72st C - 30'


    Magnat - 25g - 1h
    sybilla - 30g - 15'

    wyszło ok 26l - 12blg

    zadano gęstwe z #81


    rozlano przy 3blg ze 145g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    # 82 Summer ale

    pilsneński 5kg
    pszeniczny - 0,5kg


    64-67st C - 1h
    76st C- 10'


    Magnum (ze swojej plantacji) - 10g - 60'
    Columbus - 20g - 30'
    Columbus - 1-g - 15'
    simcoe - 20g - 5'

    Wyszło ok 25l blg 11

    zadano uwodnione US 05

    na cichą 25g citra
    25g cascade

    zabutelkowano ze 150g glukozy przy 3blg

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    mam zaległości stąd nieporozumienie jeżeli chodzi o początek i koniec sezonu. U mnie sezon w pełni. Poprzednie to były zaległości. Warze mniej więcej od października a ostatnie butelkowanie ok połowy maja. No to lecimy:

    #81 New Zeland Summer ale

    PA - 5kg
    pszeniczny 0,5kg

    64-67 - 1h
    76 - 10'

    Vic Secret - 30g - 60'
    Pacyfica - 25g - 15'
    Racan - 10g - 0'

    zadano US05 wyszło ok 25 l 12blg

    na cichą dodano 25g pacyfica
    25g Pacyfic gem

    zabutelkowano z 130g glukozy przy 3blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Ja jedną

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Większość właśnie zaczyna sezon a Ty kończysz? Ja dopiero trzy warki w tym sezonie.

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #80 Ostatnia warka w sezonie

    Pilzneński 4,5kg
    PA - 0,5kg

    64-67 st C - 1h
    76st C - 10'

    Sybilla - 21g - 60'
    Sybilla 17g - 15'

    Wyszło 11 Blg zadano gęstwą z #77


    zeszło do 3BLG a na cichą dano:
    Citra 25g
    Amarillo - 25g

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #79 IPA rowizator

    PA - 5kg
    monachijski II - 0,5kg
    Caramunich III - 0,5kg

    Pilzneński 1kg


    64-67st C - 60'
    76st C - 10'

    Zeus - 20g - 60'
    Iunga 10g - 60'
    Chinnok - 30g - 20'
    Cascade - 21g - 5'
    Simcoe - 10g - 5'


    13BLG zadano drożdżami z #76


    zeszło do 3,5 BLG i zabutelkowano z 135g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #78 Owsianka

    PA - 4kg
    czekoladowy 1200 - 0,2 kg
    caraaroma - 0,5kg
    czekoladowy 400 - 0,5kg
    Jęczmień palony - 0,3kg
    płatki owsiane - 0,7kg

    64-67 - 1h
    76 - 10'

    iunga - 40g - 60'
    sybilla - 20g - 15'

    wyszło 13blg zadano drożdżami z #76

    odfermentowało do 5,5blg i zabutelkowano ze 100g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #77 sesion IPA

    PA - 5kg
    pszeniczny 0,5kg

    64-67 - 1h
    76 - 10'

    Magnum - 30g - 60'
    Zeus - 15g - 60'
    Chinok - 10g - 10'
    Simcoe - 20g -5'

    wyszło 11,5blg zadano uwodnione drożdże US-05
    na cichą:
    25g - citra
    25g - Cascade

    zabutelkowano z 130g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #76 Summer Ale

    pilzneński - 5kg
    pszeniczny - 0,5kg


    64 - 67 stC - 1h
    76stC - 10'

    Magnum - 20g - 60'
    zeus - 12g - 15'
    simcoe - 20 g - 5'
    Chinook - 10g - 1'

    wyszło 12blg odfermentowało do 3blg

    na cichą poszło 25g - Citra
    25g Amarillo

    zabutelkowano ze 155g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #75 Porter Bałtycki

    wiedeński -3kg
    monachijski II - 3kg
    karmelowy 600 - 0,2kg
    karmelowy 300 - 0,25kg
    caraaroma - 0,25kg
    caramunich III - 0,25kg
    carafa specjal III - 0,1kg
    wes jasny 1,7kg

    63st C - 50'
    72stC - 20'
    76st C - 10'

    marynka - 40g - 60'
    Sybilla - 40g - 15'

    Wyszło 20blg zadano gęstwą z #73
    zabutelkowano ze 136g glukozy przy 6,5 BLG

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #74 Pils Boheński


    Pilzneński klepiskowy - 5kg
    monachijski II 0,5kg
    carapils - 0,5kg

    63stC - 60'
    76st C - 10'

    iunga - 25g - 60'
    h. tradition - 30g - 60'
    Sazz - 15g - 15'
    sybilla - 50g - 5'


    zadano gęstwą z #70 przy 12BLG
    na cichą dodano Sybilla 10g
    Marynka 10 g
    East kent Gold - 30g

    zabutelkowano prz3blg

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #73 wędzony pils

    wędzony - 5kg
    wędzona pszenica - 0,5kg
    caramunich III - 0,5kg

    63stC - 50'
    72stC - 10'
    76stC - 10'

    Iunga - 25g - 60'
    Hellertau Tradition - 30g - 15'

    niestety nie pamiętam jak było z drożdżami ale wyszło 12 BLG i odfermentowało do 4 blg
    zabutelkowano ze 160g glukozy

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #72 Schwarz

    pilzneński - 3kg
    monach III - 1,5kg
    Carafa II Specjal - 0,25kg
    Czekoladowy 1200 - 0,25

    Hellertau Mittelfruch - 50g - 60'
    Hellertau Tradition - 40g - 15'

    Wyszło 12Blg zadano gęstwą z warki #69

    zabutelkowano z 150g glukozy przy 3,5 blg

    Leave a comment:


  • puszka
    replied
    #71 Koźlak

    pilzneński - 3kg
    monachijski I - 2kg
    wiedeński - 1kg
    melanoidowy 0,5kg
    karmelowy 300 - 0,5kg
    Caraamber - 0,5kg

    63stC - 35'
    72stC - 25'
    76stC - 10'

    Tradition - 30g - 60'
    Spaller Select - 50g - 15'

    wyszło 22litry zadano gęstwą z #68 przy 16BLG
    Zabutelkowano przy 5blg z 150g glukozy

    Piwo weszło do finału Birofili

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

  • seba76
    Grainfather G30 v2+ filtr BackBrewing+ akcesoria
    seba76
    Grainfather G30 v2 + filtr BackBrewing + akcesoria – stan bdb!

    Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
    2025-06-23, 09:26
  • Heisenberg
    Zakażenie czy dalsza fermentacja?
    Heisenberg
    Cześć wszystkim
    Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
    2025-06-08, 14:55
  • Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 21:57
  • kurek93
    Pszenica z błędami.
    kurek93
    Witam.
    Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
    • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
    • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
    • słód Weyermann®
    ...
    2023-01-13, 11:28
  • dadek
    Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
    dadek
    Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
    2024-05-13, 00:57
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...