#83 Wędzone ale
Wędzony wiśnią - 5kg
pszeniczny wędzony dębem - 1kg
63st C - 30'
72st C - 30'
Magnat - 25g - 1h
sybilla - 30g - 15'
wyszło ok 26l - 12blg
zadano gęstwe z #81
rozlano przy 3blg ze 145g glukozy
Dąbrowski browar rusza pełną parą.
Collapse
X
-
# 82 Summer ale
pilsneński 5kg
pszeniczny - 0,5kg
64-67st C - 1h
76st C- 10'
Magnum (ze swojej plantacji) - 10g - 60'
Columbus - 20g - 30'
Columbus - 1-g - 15'
simcoe - 20g - 5'
Wyszło ok 25l blg 11
zadano uwodnione US 05
na cichą 25g citra
25g cascade
zabutelkowano ze 150g glukozy przy 3blgLeave a comment:
-
mam zaległości stąd nieporozumienie jeżeli chodzi o początek i koniec sezonu. U mnie sezon w pełni. Poprzednie to były zaległości. Warze mniej więcej od października a ostatnie butelkowanie ok połowy maja. No to lecimy:
#81 New Zeland Summer ale
PA - 5kg
pszeniczny 0,5kg
64-67 - 1h
76 - 10'
Vic Secret - 30g - 60'
Pacyfica - 25g - 15'
Racan - 10g - 0'
zadano US05 wyszło ok 25 l 12blg
na cichą dodano 25g pacyfica
25g Pacyfic gem
zabutelkowano z 130g glukozy przy 3blgLeave a comment:
-
Większość właśnie zaczyna sezon a Ty kończysz? Ja dopiero trzy warki w tym sezonie.Leave a comment:
-
#80 Ostatnia warka w sezonie
Pilzneński 4,5kg
PA - 0,5kg
64-67 st C - 1h
76st C - 10'
Sybilla - 21g - 60'
Sybilla 17g - 15'
Wyszło 11 Blg zadano gęstwą z #77
zeszło do 3BLG a na cichą dano:
Citra 25g
Amarillo - 25gLeave a comment:
-
#79 IPA rowizator
PA - 5kg
monachijski II - 0,5kg
Caramunich III - 0,5kg
Pilzneński 1kg
64-67st C - 60'
76st C - 10'
Zeus - 20g - 60'
Iunga 10g - 60'
Chinnok - 30g - 20'
Cascade - 21g - 5'
Simcoe - 10g - 5'
13BLG zadano drożdżami z #76
zeszło do 3,5 BLG i zabutelkowano z 135g glukozyLeave a comment:
-
#78 Owsianka
PA - 4kg
czekoladowy 1200 - 0,2 kg
caraaroma - 0,5kg
czekoladowy 400 - 0,5kg
Jęczmień palony - 0,3kg
płatki owsiane - 0,7kg
64-67 - 1h
76 - 10'
iunga - 40g - 60'
sybilla - 20g - 15'
wyszło 13blg zadano drożdżami z #76
odfermentowało do 5,5blg i zabutelkowano ze 100g glukozyLeave a comment:
-
#77 sesion IPA
PA - 5kg
pszeniczny 0,5kg
64-67 - 1h
76 - 10'
Magnum - 30g - 60'
Zeus - 15g - 60'
Chinok - 10g - 10'
Simcoe - 20g -5'
wyszło 11,5blg zadano uwodnione drożdże US-05
na cichą:
25g - citra
25g - Cascade
zabutelkowano z 130g glukozyLeave a comment:
-
#76 Summer Ale
pilzneński - 5kg
pszeniczny - 0,5kg
64 - 67 stC - 1h
76stC - 10'
Magnum - 20g - 60'
zeus - 12g - 15'
simcoe - 20 g - 5'
Chinook - 10g - 1'
wyszło 12blg odfermentowało do 3blg
na cichą poszło 25g - Citra
25g Amarillo
zabutelkowano ze 155g glukozyLeave a comment:
-
#75 Porter Bałtycki
wiedeński -3kg
monachijski II - 3kg
karmelowy 600 - 0,2kg
karmelowy 300 - 0,25kg
caraaroma - 0,25kg
caramunich III - 0,25kg
carafa specjal III - 0,1kg
wes jasny 1,7kg
63st C - 50'
72stC - 20'
76st C - 10'
marynka - 40g - 60'
Sybilla - 40g - 15'
Wyszło 20blg zadano gęstwą z #73
zabutelkowano ze 136g glukozy przy 6,5 BLGLeave a comment:
-
#74 Pils Boheński
Pilzneński klepiskowy - 5kg
monachijski II 0,5kg
carapils - 0,5kg
63stC - 60'
76st C - 10'
iunga - 25g - 60'
h. tradition - 30g - 60'
Sazz - 15g - 15'
sybilla - 50g - 5'
zadano gęstwą z #70 przy 12BLG
na cichą dodano Sybilla 10g
Marynka 10 g
East kent Gold - 30g
zabutelkowano prz3blgLeave a comment:
-
#73 wędzony pils
wędzony - 5kg
wędzona pszenica - 0,5kg
caramunich III - 0,5kg
63stC - 50'
72stC - 10'
76stC - 10'
Iunga - 25g - 60'
Hellertau Tradition - 30g - 15'
niestety nie pamiętam jak było z drożdżami ale wyszło 12 BLG i odfermentowało do 4 blg
zabutelkowano ze 160g glukozyLeave a comment:
-
#72 Schwarz
pilzneński - 3kg
monach III - 1,5kg
Carafa II Specjal - 0,25kg
Czekoladowy 1200 - 0,25
Hellertau Mittelfruch - 50g - 60'
Hellertau Tradition - 40g - 15'
Wyszło 12Blg zadano gęstwą z warki #69
zabutelkowano z 150g glukozy przy 3,5 blgLeave a comment:
-
#71 Koźlak
pilzneński - 3kg
monachijski I - 2kg
wiedeński - 1kg
melanoidowy 0,5kg
karmelowy 300 - 0,5kg
Caraamber - 0,5kg
63stC - 35'
72stC - 25'
76stC - 10'
Tradition - 30g - 60'
Spaller Select - 50g - 15'
wyszło 22litry zadano gęstwą z #68 przy 16BLG
Zabutelkowano przy 5blg z 150g glukozy
Piwo weszło do finału BirofiliLeave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Grainfather G30 v2 + filtr BackBrewing + akcesoria – stan bdb!
Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....2 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam.
Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.- słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
- słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
- słód Weyermann®
-
Channel: Twoje warzenie
-
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
-
Channel: Austria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: