Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dąbrowski browar rusza pełną parą.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #58 Mild

    Pale ale - 3,5kg
    Czekoladowy 1200 - 0,25kg
    Crystal 0,25
    Crystal Wheat - 0,1kg

    66stC-60'
    76stC - 10'
    Est Kent Golding - 30g -60' i 20g -15'

    wyszło 25l 10blg

    drożdże US-05

    zeszło do 3blg
    zabutelkowano ze 180g glukozy


    Wysłałem na Birofilie ale bez finału

    Comment


    • #59 Noc kupały

      Wzorowałem się jakimś przepisem ale teraz nie pamiętam jakim

      pilsneński - 4kg
      pszeniczny - 0,5kg
      monachijski I - 0,8kg
      caramunich I - 0,2kg
      caramunich III - 0,15kg
      carawheat - 0,1kg
      jęczmień palony 0,085kg
      płatki błyskawiczne owsiane - 0,4kg

      66stC - 1h

      marynka - 44g - 60'
      Hellertan Mittelfrud - 35g -10'

      Na cichej Magnum - 57g i Sybilla 50g

      wyszło ok 26l 13blg

      wlano bezpośrednio do wiadra po poprzedniej warce

      butelkowane przy 3blg z 180g glukozy

      najlepsze piwo w sezonie ))))

      Comment


      • # 60 Munich Helles

        Pilsneński 4,5kg
        Carapils 0,5kg

        63st - 45'
        72st - 15'
        76st - 10'

        Hellertan Tradition - 30g - 60'
        Spalter Sellect - 20g - 10

        wyszło ok 24l 12blg
        zadano breferm lager

        zeszło do 3blg i zabutelkowano z 170g glukozy
        Last edited by puszka; 26-09-2015, 17:59.

        Comment


        • #61 Ostatnia warka w sezonie

          pilsneński - 3,5kg
          pszeniczny - 0,5kg
          Pale ale - 0,5kg
          monachijski - 0,2kg
          czekoladowy 400 - 0,1
          caramunich I - 0,05kg
          caramunich III - 0,05kg

          62stC - 45'
          72stC - 15'
          76stC - 10'

          Spalter Select - 30g - 45'
          Lubelski 70g - 15'


          wyszło 23l 12blg

          drożdże z warki 60

          doszło do 4blg i zabutelkowano z 150g glukozy

          Comment


          • Czas na kolejny sezon.
            mam nadzieje ze warek będzie przynajmniej tyle co w poprzednim sezonie. Tak jak wcześniej wspominałem piwa powoli się kończą.
            Po głowie chodzą już nowe pomysły na przyszły sezon.
            Co z tego wyniknie zobaczymy.

            Pozdrawiam

            Comment


            • Czas nadrobić zaległości
              #62 Bitter

              Pale ale - 4kg
              pszeniczny - 0,5kg
              Carared - 0,25kg

              65stC-60'
              76stC-10'


              Magnum 20g - 60'
              Sybilla 20g - 15'
              Sybilla 10g- 0'

              wyszło 20l 13blg

              zadano Us-05
              zabutelkowano przy 3blg

              Comment


              • #64 APA z tego co było

                Pilzneński 6kg

                62stC - 30'
                72stC - 30'
                76stC - 10'

                Zeus - 35g - 60'
                Simcoe - 30g - 15'

                wyszło ok 27l 13BLG zadano gęstwą z #62

                Odfermentowało do 3BLG
                Na cichą dodałem 25g Citra
                30g Sybilla

                zabutelkowałem ze 160g glukozy

                Comment


                • #63 Summer Ale

                  najlepsze piwo sezonu powtórzyłem je później ale wyszło trochę gorsze ale również dobre

                  Pilzneński 5kg
                  pszeniczny - 0,5kg

                  64 - 67st C - 1h
                  76st C - 10'

                  Magnum z ogródka - 25g - 60'
                  Columbus - 15g - 15'
                  Simcoe - 20g - 5'
                  Wyszło ok 23l 14blg zadano gęstwą z warki #62

                  Na cichą dano 25g Citra
                  25g Cascade

                  zabutelkowano ze 160g glukozy przy 3 BLG

                  Comment


                  • #65 RIS

                    wiedeński - 3kg
                    monachijski III - 3kg
                    karmelowy 300 - 0,5kg
                    czekoladowy 400 - 0,5kg
                    caramunich III - 0,5kg
                    caraaroma - 0,5kg
                    czekoladowy 1200 0,2kg
                    jęczmień palony - 0,3kg

                    WES Bursztynowy 1,7kg

                    66st C - 1h 15'
                    76st C - 10'

                    marynka - 70g - 60'
                    sybilla 90g - 15'
                    wyszło 20l blg 22 fermentacje zaczęto w 14st C gęstwą z warki # 63

                    zabutelkowano z 90g glukozy przy 9blg

                    Comment


                    • #66 IPA

                      Pale ale - 5kg
                      Karmelowy 30 1kg

                      Magnum z plantacji - 10g - 60'
                      Marynka - 30g - 60'
                      East Kent Golding - 40g - 40'
                      East Kent Golding - 30g - 10'

                      wyszło 27l 12blg - zadano gęstwe z #64

                      Na cichą 50g Amarillo

                      Zabutelkowano ze 160g glukozy

                      Comment


                      • #67 Imieninowa 10

                        pilzneński - 4,5kg
                        monachijski I - 0,5kg

                        63stC - 30'
                        72st C - 30'
                        76st C - 10'


                        Perle z ogródka - 46g - 1h
                        Sybilla - 30g - 15'

                        wyszło 26l 10,5blg zadano uwodnionymi drożdżami S23

                        odfermentowało do 4Blg i zabutelkowano ze 160g glukozy

                        Comment


                        • #68 Monachijskie jasne


                          Pilzneński - 5,5kg
                          Carapils - 0,5kg

                          63st C - 45'
                          72st C - 15'
                          76st C - 10'

                          Hallertab Tradition - 30g - 1h
                          Sybilla - 30g - 15'

                          wyszło 27l które zadano gęstwą z #67 przy 12 Blg

                          odfermentowało do 4blg i zabutelkowano z 180g glukozy

                          Comment


                          • #69 Monachijskie ciemne

                            Monachijski I - 4kg
                            wiedeński - 1kg
                            karmelowy 150 - 0,5kg
                            Caraffa III Specjal 0,2kg
                            Caraaroma - 0,2kg
                            caraamber - 0,1kg

                            63st C - 45'
                            72stC - 15'
                            76st C - 10'

                            Hallertan Tradition - 40g - 60'
                            Sybilla - 30g - 15'

                            wyszło 27l o gęstości 12BLG
                            zadano gęstwą z warki #67

                            Odfermentowało do 4BLg i zabutelkowano ze 160g glukozy

                            Piwo weszło do finału KPD w Łodzi

                            Comment


                            • #70 Viena Lager

                              wiedeński - 4kg
                              monachijski I 1kg
                              caramunich III - 0,5kg
                              melanoidowy - 0,5kg

                              63stC - 60'
                              72st C - 15'
                              76st C - 10'

                              Sybilla z ogrodu - 40g - 60'
                              Sybilla z ogrodu - 40g - 15'
                              wyszło ok 25l gęstości 12BLG
                              zadano gęstwą z #68

                              zabutelkowano przy 4blg z 160g glukozy

                              piwo znalazło się w finale KPD w Szczecine

                              Comment


                              • #71 Koźlak

                                pilzneński - 3kg
                                monachijski I - 2kg
                                wiedeński - 1kg
                                melanoidowy 0,5kg
                                karmelowy 300 - 0,5kg
                                Caraamber - 0,5kg

                                63stC - 35'
                                72stC - 25'
                                76stC - 10'

                                Tradition - 30g - 60'
                                Spaller Select - 50g - 15'

                                wyszło 22litry zadano gęstwą z #68 przy 16BLG
                                Zabutelkowano przy 5blg z 150g glukozy

                                Piwo weszło do finału Birofili

                                Comment

                                Working...
                                X