Witam all
Od 7 lat zyje w UK i od 7lat robie chleb domowy bo tutejszego chlamu nie trawie. rodzinka i znajomi chwalo (sry niemam pl liter) druga pasja to piwo tyle ze konsumpcja. Na necie wpadl mi artykul o piwie domowym no i sie zaczelo.
Staremu (54) odj.... o niczym innym nie mysle tylko o robieniu sprzet, materialy przepisy technologia no i miejsce.Material i sprzet to eBay i Pl w przepisach i technologii pomoze mi pewnie Nasze forum
ale z miejscem mam nieco problemu. Nie mam piwnicy, szopki ani duzej kuchni i jeszcze temperatura nizsza niz 20st. Jesienio szybciej bo mam staro loduwke niesprawno ale latem to w niej jest 25-27. Ale dzis testuje mojego pomysla przeca piwko musze warzyc heh. Zamrozilem 2 butle wody po 2l i po 1/2 godz mialem 15 a po 1godz 10st.
Mija wlasnie 6-sta godz i trzyma 9-10st szkoda ze na sucho ale chyba rozwiazalem problem teraz moge szukac kaski na reszte problemow
Za kilka dni jade na tygodniowy urlop do krju jak wroce to rusze do boju
Od 7 lat zyje w UK i od 7lat robie chleb domowy bo tutejszego chlamu nie trawie. rodzinka i znajomi chwalo (sry niemam pl liter) druga pasja to piwo tyle ze konsumpcja. Na necie wpadl mi artykul o piwie domowym no i sie zaczelo.
Staremu (54) odj.... o niczym innym nie mysle tylko o robieniu sprzet, materialy przepisy technologia no i miejsce.Material i sprzet to eBay i Pl w przepisach i technologii pomoze mi pewnie Nasze forum
ale z miejscem mam nieco problemu. Nie mam piwnicy, szopki ani duzej kuchni i jeszcze temperatura nizsza niz 20st. Jesienio szybciej bo mam staro loduwke niesprawno ale latem to w niej jest 25-27. Ale dzis testuje mojego pomysla przeca piwko musze warzyc heh. Zamrozilem 2 butle wody po 2l i po 1/2 godz mialem 15 a po 1godz 10st. Mija wlasnie 6-sta godz i trzyma 9-10st szkoda ze na sucho ale chyba rozwiazalem problem teraz moge szukac kaski na reszte problemow

Za kilka dni jade na tygodniowy urlop do krju jak wroce to rusze do boju
w piatek gonie do kraju na urlop wracam 10 i ruszam juz niemoge sie doczekac
. Mam klopot w zebraniu calego sprzetu tzn lekka zadyszka finansowa wiec wystartowalem z warko z exstraktu chmielonego, ale dodalem 10dkg chmielu Marynka (zupka gotowana 10min dla aromatu) mysle ze nie zaszkodzi dalem cukier trzcinowy 2kg gotowany okol 1godz i zmienil sie z jasnego w ciemnobursztynowy 12.5-13Blg. najwiekszy problem mialem ze studzeniem brzeczki ale najwazniejsze ze bulka w loduweczce
Comment