browar w Przemyślu
Collapse
X
-
Myślę, że chodziło bardziej o pozyskanie inwestora/-ów. A w najgorszym wypadku o konsultanta. -
Faktycznie zwłaszcza w Przemyślu odległość od centrum do, jak rozumiem przedmieść musi być zawrotna
W sumie tajemniczy kolega pod loginem BP nic nie wysypał się ze swoich planów i nawet nie wiemy jakiego rodzaju reaktywowany browar ma na myśli. Mały acz przemysłowy czy typowy brewpub. Jeśli to drugie to chyba szkoda potencjału sporego, zachowanego (jak zakładam) budynku.
No nic, zakładam że nie skończy się na tych dwóch tajemniczych postach i na dniach pojawią się jakieś detale oraz aktualna fotorelacja która sprowokuje merytoryczną dyskusję.Leave a comment:
-
Z tego co widać na google streetview z zewnątrz budynek jest w dobrym stanie, ale wynajmują tam pomieszczenia różne firmy. Na dole jest nawet knajpa. Wygląda to dość ciekawie, ale to jednak dość daleko od centrum, by browar restauracyjny miał szansę istnienia w tym miejscu.Leave a comment:
-
W najbliższym czasie pojawi się sporo fotek, zarówno z lat 90 <czas zakupu> jak i z lat obecnychMoim skromnym zdaniem więcej jawności i jakieś publiczne zainteresowanie tematem (np jakaś fotodokumentacja jak obecnie wygląda przemyski browar) dadzą lepszy efekt niż jedynie skromne podanie kontaktowego numeru GG. Wielu z nas wie o istnieniu w przeszłości browaru w Przemyślu. Prawie nikt nie ma pojęcia co obecnie się z nim dzieje

Pozdrawiam
Leave a comment:
-
Browar w Przemyślu w czasie II Wojny Światowej
Dzięki. Oczywiście miałem na myśli okres 1939 - 1941 rok kiedy Przemyśl był przepołowiony granicą. Lata 1941 - 1944 to oczywiście okupacja Niemiecka. Na mój gust etykieta z strony Janusza pochodzi z 1942 roku.Leave a comment:
-
Przemyśl
Wejdź pod ten link zobaczysz historię a także moją etykietę okupacyjną
Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Browar w Przemyślu w czasie II Wojny Światowej
Nie znam realiów Przemyśla. Mam pytanie. Czy ktoś się orientuje w której części Przemyśla znalazł się browar w 1939 roku, pod okupacją Niemiecką czy Rosyjską ?Leave a comment:
-
Moim skromnym zdaniem więcej jawności i jakieś publiczne zainteresowanie tematem (np jakaś fotodokumentacja jak obecnie wygląda przemyski browar) dadzą lepszy efekt niż jedynie skromne podanie kontaktowego numeru GG. Wielu z nas wie o istnieniu w przeszłości browaru w Przemyślu. Prawie nikt nie ma pojęcia co obecnie się z nim dzieje
Leave a comment:
-
Browar Wiktoria Przemyśl ul. Węgierska
Witam, poszukuję entuzjastów regionalnego piwa, którzy są gotowi zadziałać w kierunku odnowienia działalności Browaru Przemyskiego.
Zapraszam na PW lub GG 5952127.
Dodam iż od kilkunastu lat jesteśmy właścicielami Browaru przy ul. Węgierskiej.
Razem możemy więcej, pozdrawiam !Leave a comment:
-
-
37-700 PRZEMYSL
a Browar Ber. Hornik 1862-1880
b Browar Parowy J. Turk 1895
C Browar Parowy Mayer Schiffer 1904
d Browar Parowy Alter Zucker 1920
e PPF, Panstwowy Browar Przemysl 1950
f Zaklady Piwowarskie Lancut PT, Browar Przemysl 1967
q Łańcuckie Zaklady Piwowarskie, Browar Przemysl 1978
zamkniety 1978Leave a comment:
-
Browar WIKTORIA Przemyśl mieścił się w miejscowości Ostrów pod PrzemyślemLeave a comment:
-
Przemyśl.
Zapomniałem dodać że na stronie Jana Skrzyniarza można zobaczyć jak wyglądają przedwojenne etykiety z browaru "WIKTORIA" z Przemyśla.
Leave a comment: