Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
Rozbiórka zielonogórskiego browaru.
Collapse
X
-
De gustibus non disputandum est. Nie wiem tylko dlaczego chcecie mnie przekonac, że piwo z ZG było świetne, dla mnie było najohydniejsze jakie zadrzyło mi się wypić. A co do żarskich piw, to znając załogę mogę powiedzieć, że wszystko zależało ot tego w jakim stanie byli pracownicy odpowiedzialni za poszczególne etapy produkcji - wiekszość za kołnierz nie wylewała a znałem znakomitego kierowce, co nigdy trzeźwy za kierownice nie wsiadał a czasem to po prostu wypadał z szoferki (nigdy nie spowodował wypadku a gdy dostali Kamaza cieszył się jak dziecko wraz ze mną, prawdziwym dzieckiem - wszędzie zaglądneliśmy, każdą rzecz sprwdziliśmy). Ot po prostu gospodarka PRLu w pełnej krasie - renek wchłonął wszystko, co wtedy wyprodukowali.POZDRAV!
--
Always look on the bright side of life
Niezależny Portal Żar
Najwieksze żarskie forum dyskusyjne
Towarzystwo Upiększania Miasta -
Gdzie ja napisałem ,że piwa z ZG były świetnePierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CroolickDe gustibus non disputandum est. Nie wiem tylko dlaczego chcecie mnie przekonac, że piwo z ZG było świetne, dla mnie było najohydniejsze jakie zadrzyło mi się wypić. A co do żarskich piw, to znając załogę mogę powiedzieć, że wszystko zależało ot tego w jakim stanie byli pracownicy odpowiedzialni za poszczególne etapy produkcji - wiekszość za kołnierz nie wylewała a znałem znakomitego kierowce, co nigdy trzeźwy za kierownice nie wsiadał a czasem to po prostu wypadał z szoferki (nigdy nie spowodował wypadku a gdy dostali Kamaza cieszył się jak dziecko wraz ze mną, prawdziwym dzieckiem - wszędzie zaglądneliśmy, każdą rzecz sprwdziliśmy). Ot po prostu gospodarka PRLu w pełnej krasie - renek wchłonął wszystko, co wtedy wyprodukowali.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
tak mi się zdaje, że w tym miejscu:Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzGdzie ja napisałem ,że piwa z ZG były świetne

Browar w Zielonej Górze warzył chyba mimo wszystko "najlepsze" piwa. Mnie smakował Pils Zielonogórski,ale wersja beczkowaPOZDRAV!
--
Niezależny Portal Żar
Towarzystwo Upiększania MiastaComment
-
Trochę nie na temat, ale:
16 lat to chyba nie jest wcześnie ? Ja też mniej więcej tyle miałem i jakoś się nie wykoleiłemPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks[...]z twojego profilu wynika że po koniec lat 80 miałeś 16 lat zatem smak znasz z opowiadan czy też wcześnie zaczynałeś
A teraz mniej więcej na temat: piwo LORD z Zielonej Góry do dzisiaj wspominam z dreszczem obrzydzenia i chyba faktycznie było jednym z najohydniejszym polskich piw z jakimi miałem do czynienia.Comment
-
co się dziwisz! w czasach PRL słowo LORD musiało się tak kojarzyćPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendras... piwo LORD z Zielonej Góry do dzisiaj wspominam z dreszczem obrzydzenia i chyba faktycznie było jednym z najohydniejszym polskich piw z jakimi miałem do czynienia.
Comment
-
ustawa o wychowaniu w trzeżwościPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendrasTrochę nie na temat, ale:
16 lat to chyba nie jest wcześnie ? Ja też mniej więcej tyle miałem i jakoś się nie wykoleiłem
.
ale rozpoczynać w wieku 5 lat
Mniej książków więcej piwaComment
-
W latach 80-tych nie pijałem piwa, bo byłem nieletni za mocno, a jak mi coś udało się uszczknąć to i tak było to zazwyczaj szczecińskie (w Kamieniu były 2 rozlewnie i bosmańskiego nigdy nie brakowało), ale w latach 90-tych kilka razy zetknąłem się z LubUsZem i raz jakieś inne (zabyłem), ale nie wracałem już do tego, bo faktycznie było słabo pijalne. Witnica do dzisiaj produkuje trucizny - szczególnie polecam z ostatnich pomysłów marketingowych Piraty (słabszy i mocniejszy) i Morskie z Pianką, cena 1 PLN adekwatna do jakości (etykieciarze powinni wybrać dobre butelki ze skrzynki, bo repety nie da się zrobić).Comment
-
A znasz browary w Polsce, które nie biorą wody z "kranówy"? I poczytaj sobie normy o uzdatnianiu wody.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CroolickA jak Ci się to udało?! Oni produkowali piwo z wykorzystaniem wody ze zwykłego ujęcia komunalnego a woda była w ZG oHydnie chlorowana..
I będę wytykał, bo jeżeli ktoś pisze takie bzdety, to ktoś inny musi prostować, żeby młodzież się nie demoralizowała.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CroolickOki, no to wytykaj, co jeszcze poza "ohyda"? Jeśli pouczanie sprawia Ci przyjemność a mentorstwo to Twój osobowościowy sznyt to śmiało.
Podobno pisałeś pracę magisterską? Czytanie tegoż musiało być szczególnym przeżyciem dla recenzenta.Comment
-
Tak a propos bzdetów to żarski browar miał własną studnię głębinową.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuA znasz browary w Polsce, które nie biorą wody z "kranówy"? I poczytaj sobie normy o uzdatnianiu wody.
I będę wytykał, bo jeżeli ktoś pisze takie bzdety, to ktoś inny musi prostować, żeby młodzież się nie demoralizowała.
A czy mógłbyś nie schodzić na poziom ataków personalnych? Ja wcale nie zamierzam póki co zniżać się do Twojego poziomu.Podobno pisałeś pracę magisterską? Czytanie tegoż musiało być szczególnym przeżyciem dla recenzenta.POZDRAV!
--
Niezależny Portal Żar
-
śPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WESChyba miał.
Ciekawe jak to możliwe, skoro browar stoi na wzniesieniu (niedaleko jest wieża ciśnień). Jeśli Ci chodzi o dostęp do sieci miejskiej sieci wodociągowej to oczywiście miał, ale nie miał własnej studni głębinowej.POZDRAV!
--
Niezależny Portal Żar