Mam pytanie, te małe kufelki chyba 100 ml na festiwalu, kto miał przywilej je dostać i dlaczego? Nie byłem teraz na festiwalu ale dwa lata temu i jak zapytałem o taki kufelek, to mi w informacji powiedziano, że to dla osób na liście? A co to za lista była, to już mi nie udzielono informacji. Czy to był kufel dla piwowarów domowych? Proszę o info.
2013.06.14-15 - Żywiec, Festiwal Birofilia 2013
Collapse
X
-
Taki kufelek od lat nabywa się w punktcie informacyjnym. Nie potrzeba mieć żadnych zasług jedynie dobre chęci.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
2 lata temu kufelek można było zakupić za 10zł lub dostać gratis, jeżeli pokazałeś zaproszenie i dowód.
Rok temu nie było już możliwości dostać, a jedynie zakupić za 10zł, w tym roku podobnie, ale sporo podrożało, już 14zł.
Impreza OK, z tym że o wiele lepiej jest w piątek, można spokojnie zakupić piwka w sklepiku, połazić Aleją bez uważania czy ktoś ci piwa nie rozleje. Można także bez problemu znaleźć miejsce siedzące na zewnątrz.
W sobotę rano nie byłem, ale po południu i wieczorem jest dziki tłum, a siąść na zewnątrz graniczy z cudem, a i sporo piw została sprzedana.
Sklepik był już czynny w piątek po 10, ja robiłem zakupy ok. 13 i wybór powalał, musiałem się bardzo ograniczyć, żeby nie wydać całej kasy odłożonej na degustację
Szkoda, że w tym roku nie było stoiska z serami, bardzo dobre były do degustacji piwka w tamtym roku
Aaaaa jeszcze piwowar z Kaszebsko Koruny dał niezły pokaz chamstwa....Ostatnia zmiana dokonana przez maaniek; 2013-06-17, 10:03.Comment
-
Był niezadowolony, że jego piwa nie zajęły pierwszego miejsca, dorwał się do mikrofonu wymieniając swoje piwa i kierując słowa do pewnych osób powiedział coś w tym stylu "i tak wiecie, że moje piwa są najlepsze". Po czym ostentacyjnie, pokazując niezadowolenie zszedł ze sceny.Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2013-06-17, 11:31.Comment
-
Zaległa cisza, a gdy schodził został wybuczany. Jednym słowem awanturnik. Prowadzący Marcin Kurzajewski próbował z uśmiechem zagadać ale nie dało rady, facio miał minę jakby chciał komuś przyłożyć.
Ot taką reklamę zrobił browarowi.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Fuliano, emes, doro - dzięki za współuczestnictwo w wyprawie! Trochę fotek wrzuciłem już na Polskie Minibrowary.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
W międzyczasie i ja kilka zdjęć opublikowałem:
Pozdrawiam, i miło mi było, Was wszystkich spotkać!Volker
Brunnenbräu HausbrauereiComment
-
Ma ktoś zdjęcia z giełdy?www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Z mojej perspektywy 2013 lepszy niż poprzedni szkła 3 nowe do kolekcji za niezbyt wygórowane kwoty, piątek zdecydowanie lepszy na zaopatrzenie się w piwko i degustację, sobota lepsza kolekcjonersko, bo sklepik z każdą godziną pustoszał w oczach również aleja wyschła i wybór był mały. Rozumiem, że organizatorzy boją sie przesadzić z zaopatrzeniem, ale butelkowe by poszło zwłaszcza najpopularniejsze gatunki. Generalnie dla mnie na plus.Comment