2014.05.23-25 - Zabierzów (pod Krakowem), I Krakowski Festiwal Piwa
Collapse
X
-
Uważam że żetony nie są takie złe, stoi się w kolejce aby je zakupic, ale potem przy zakupie piwa nie trzeba czekac na resztę, obsługa nie musi wydawac, a pozatym względy organizacyjne. Nie rozumiem natomiast nominału 1 żeton = 3 zł. W takim układzie piwo które jest warte np. 7 czy 8 zł, automatycznie musiało kosztowac i kosztowało 9zł, bo nikt nie zniży ceny, tak więc w wielu przypadkach się przepłacało. W żywcu żeton o ile pamiętam jest wart 1zł, lub w ostatnim roku 2zł i ceny przez to są bardziej przystępnie, a nie cena piwa 6zł, 9zł lub 12zł.
Muzyka leciała stanowczo za głośno.
Co do festynu - bo tak powinniśmy to nazwac nie mam nic przeciwko, każdy mógł znaleśc coś dla siebie, w tym też rodziny z dziecmi.
Jedzinie, spotkałem się z tą jedną opcją - stoiska na których było drogie, i to potwierdzam.
Myślę że jest bardzo dużo rzeczy do poprawy, ale generalnie nie było tak źle, dlamnie największy minus to nominał żetonu...Comment
-
Witaj. Fizycznie nie było to możliwe. 3/4 zespolu było w Kopenhadze, a 1/4 zajmowała sie pracami na które codziennie nie ma czasu.
Po drugie nad festiwalem w Danii pracowaliśmy 6 miesięcy, data festiwalu w Krakowie została ogłoszona dużo za późno. Dlatego jak na wszystkich polskich festiwalach reprezentowała nas Strefa Piwa, która jak zawsze jest niezawodna i robi to doskonale.Comment
-
Witaj. Fizycznie nie było to możliwe. 3/4 zespolu było w Kopenhadze, a 1/4 zajmowała sie pracami na które codziennie nie ma czasu.
Po drugie nad festiwalem w Danii pracowaliśmy 6 miesięcy, data festiwalu w Krakowie została ogłoszona dużo za późno. Dlatego jak na wszystkich polskich festiwalach reprezentowała nas Strefa Piwa, która jak zawsze jest niezawodna i robi to doskonale.Comment
-
Co do Pracowni Piwa, to jak najbardziej rozumiem i pretensji nie mam... No dobra poza dwiema małymi:
1. Za mało ich piw było. Ja zauważyłem tylko "Hey now" i Crack off.
2. Własnie na tym festiwalu bardzo chciałem zakupić ich koszulkę i niestety na stoisku Strefy Piwa ich nie mieliComment
-
Zabierzów
Bo nie warto nawet pisać. Po prostu wielka wpadka i jakieś nieporozumienie.Ważniejsze było żarcie jak festiwal piwny,a już Birofile to wielka porażka. Nie mam ochoty słyszeć o drugim wydaniu ,gdyż po rozmowach w niedzielę w ostatnim dniu festiwalu stwierdziłem ,że lepiej usiąść na balkonie z piwkiem , niż zadawać się z bezsensownymi organizatorami ,którzy nie mają zielonego pojęcia o giełdach BIROFILIÓW. Bardzo żałuję za zmarnowany czas , bo mogłem przebywać na Tyskiej giełdzie w śród przyjaciół i ludzi wiedzących co to jest Giełda Piwna. poprostu tą imprezom jestem oszukany. i nie ma tłumaczenia warunkami pogody. Przez organizatora festiwalu jestem bardzo niezadowolony i oszukany za brak wiadomości o niby największej wystawy birofiliów w Polsce. Jak wiecie ,która się nie odbyła. Czyli po prostu wielki festiwal folkloru ,nie mającym nic wspólnego z piwem. To był festiwal gastronomi i nieudacznictwaComment
-
PozdrawiamKraków ul. Józefa 6/1UComment
-
Czyli jest to unikanie płacenia VAtu? Czy przesunięcie płacenia VATU - organizator-wystawca?
Coraz mniej mi się to podoba. A może ja jako konsument chcę mieć paragon żeby wiedzieć czy nie zostałem czasem oszukany? To, że klient dostaje paragon na którym ma informację za co i ile zapłacił uważam, za zwykłą normalność."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment