Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

2026.06.19-21 - WROCŁAW, 16. Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🍺
    • 2001.02
    • 24497

2026.06.19-21 - WROCŁAW, 16. Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa

16. edycja festiwalu piwnego wokół stadionu Tarczyński Arena we Wrocławiu.

Ma już ustaloną datę
    Start
    2026-06-19
    Koniec
    2026-06-21
    Adres
    Wroclaw, Aleja Śląska 1, stadion
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13889

Jest już plan stoisk. Będą m.in. reprezentanci zagranicy - tradycyjnie Rampuszak, ale też Koniczek z Czech, Erl Braeu i Weihenstephaner z Bawarii, kraftowcy z Finlandii Salama ​​​​​ https://www.salamabrewing.com/
    Jest też tajemnico brzmiące stoisko Traditional British Beer. Przypomniałem sobie, że kiedyś dawno temu było stanowisko Polaków z Anglii, którzy warzyli tam kontraktowo i było piwo z "kasków". Fajna ciekawostka. Ale to się nie powtórzy raczej. Zresztą mają być upały.

Jest jedna rzecz, która mnie jednak nieco zadziwiła:

strefa rzucania siekierami. Każdy będzie mógł sprawdzić swoją celność pod okiem naszych Axe Masterów. Przygotujemy dla Was krótkie treningi, gry indywidualne i drużynowe oraz turnieje z nagrodami.

Nasi instruktorzy zadbają o bezpieczeństwo, wyjaśnią zasady i pokażą najlepsze techniki rzutu, więc bez obaw — nawet jeśli nigdy wcześniej nie trzymaliście siekiery w ręku, jesteście w dobrych rękach. Będzie adrenalina, rywalizacja i dużo dobrej zabawy.

Myślałem, że organizator - Dom Kultury Zamek mnie już niczym nie zaskoczy, a jednak. Poszli po bandzie. Może jednak powinni zacząć od sztachet, jakiś turniej mordobicia na gołe pięści, bo ostatnio to w modzie a te siekiery dopiero w przyszłym roku? Niby na festiwal nie można wnieść nawet plastikowej butelki z wodą, ale na miejscu latające siekiery, świst ciupagi...

A może w ogóle lepiej byłoby zamiast tej całej rywalizacji i adrenaliny zaprosić jakieś striptizerki, szczególnie że impreza w tym roku ma się odbywać w tropikalnych rytmach disko...

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🍺
      • 2001.02
      • 24497

Rzuty ciupaską będą w tym wydaniu jeszcze raczej do nieruchomych celów
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment