Aha
Ktoś się oferował, że może załatwić byłego pracownika browaru w Siemianowicach do oprowadzenia. To może być dobry pomysł, co zasugerowałem właścicielowi. Bo najprawdopodobniej ze względu na nieobecność piwowara, który jeszcze w browarze siemianowickim siedzi, oprowadzić będzie nas mógł tylko właściciel, a On sam twierdzi, że nie zna za bardzo tego miejsca.
W razie, czego proszę o telefon do mnie w tej sprawie (numer podałem wyżej).
Coś dla tych, co lubią się gubić - szukajcie ulicy Browarowej. Co ciekawe ja pamiętam, że to powinna być nie Browarowa, ale Browarna, ale ten oficjalny plan miasta wyprowadził mnie z błędu:
Autobusy do Siemianowic odchodzą z Katowic, z przystanku przy ul. Mickiewicza (niedaleko dworca PKP; po zejściu z estakady, ulicą Stawową cały czas prosto aż do przejścia dla pieszych, a zaraz za nim do autobusów w prawo)
Wsiadamy w autobus linii 5, 27, 168. (Odradzam nr 0 i 50 ze względu na czas przejazdu ok. godziny).
168 nie kursuje w weekendy Teraz dopiero zauważyłem.
Teoretycznie można dojechać do Siemianowic także tramwajem, ale ten sposób dla osób nieznających Katowic w tej chwili odradzam, ze względu na prace przy Drogowej Trasie Średnicowej i kłopotliwe w związku w tym przesiadki.
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2004-08-09, 15:17.
adam16 napisał(a) Poniedzialek, godz 10.00 meldujemy się pod browarem w Siemianowicach.
W razie pytań/problemów dzwonić do mnie na tel 501-539-033.
Możemy się umówić na spotkanie w Katowicach, w okolicach dworca PKP powiedzmy okolo 9.00 albo jeszcze lepiej 8.45. żeby mieć pewność, że dotrzemy na miejsce na czas. [/B]
mam takie nieśmiałe zapytanie - spotykamy się w sobotę czy w poniedziałek?
adam16 napisał(a) SOBOTA, godz 10.00 meldujemy się pod browarem w Siemianowicach.
W razie pytań/problemów dzwonić do mnie na tel 501-539-033.
Możemy się umówić na spotkanie w Katowicach, w okolicach dworca PKP powiedzmy okolo 9.00 albo jeszcze lepiej 8.45. żeby mieć pewność, że dotrzemy na miejsce na czas.
[Art: pozwoliłem sobie na poprawienie dnia, za zgodą Autora]
To ja zgłaszam swoją obecność w sobote, co do spotkania w Katowicach to proponuję przy wyjściu z dworca PKP (od strony ul. 3-Maja) pod zegarem - taki punkt orientacyjny co wy na to?
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...
Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
Znane uzdrowisko na wschodniej Moravě doczekało się w tym roku swojego browaru. Powstał on blisko luhačovického zámku (czyli pałacu) z 1738 roku, w przemysłowej przybudówce do budynków restauracji i pensjonatu "U koňa". Przyjeżdżając do Luhačovic pociągiem mijamy ten kompleks...
Jeden z bardziej tajemniczych browarów restauracyjnych w Polsce odwiedziłem na początku lipca.
Z Warszawy do Katowic dojechałem pociągiem, a dalej kontynuowałem podróż tramwajem linii 19 do pętli w Siemianowicach. Ostatni etap dotarcia na miejsce już na własnych nogach zajął 15 minut....
Comment