Dziś w Panoramie OK. 18 na dwójce pokazywali Żywiec i kilka znanych nam osób parę słów "wygłosiło" - Dorota Chrapek, pirackamuza, Mason. Ponadto twarz pokazał nasz stary-nowy kolega - Zythum z kapitalistyczna twarzą.
Rozwija nam się ta kultura piwna. W Aleji Piw dla mnie najlepsze były Flying Dog Gonzo Imperial Porter, Saison Dupont, Chimay Triple - oczywiście wszystkie lane!
Podziękowania dla Kopyra, Dori, Kuliego i pozostałych piwowarów, którzy w piątek polewali Russian Imperial Stouta i dzięki czemu poł soboty miałem z głowy
Patent na bar z Andrzejem Gałasiewiczem mamy już opracowany i wiadomo było, że prędzej czy później pofatyguje się do nas przedstawiciel organizatorów, aby ukrócić niecny proceder niekonwecjalnego traktowania klientów. Dla takich chwil się żyje!
Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2011-06-19, 19:59.
Generalnie świetna impreza, jechałem z nastawieniem na piwa amerykańskie i udało się plan zrealizować prawie w 100%. Belgię trzeba było nieco odpuścić ale nic to, następnym razem. Zdjęcia na stronie.
impreza bajka brakowało jednak bardziej szczegółowego harmonogramu, o tym ,że w sobotę palenie słodu i zwiedzanie jest do 14 dowiedziałem się po południu...
(...)
Patent na bar z Andrzejem Gałasiewiczem mamy już opracowany i wiadomo było, że prędzej czy później pofatyguje się do nas przedstawiciel organizatorów, aby ukrócić niecny proceder niekonwecjalnego traktowania klientów. Dla takich chwil się żyje!
Wiwat wesoły nalewak z bursztynowym Żywcem
Serdeczne podziękowania:
- organizatorom za olbrzymi wybór piw do degustacji;
- współpodróżnikom za miły dojazd i powrót z imprezy;
- współbiesiadnikom za spotkanie i pogawędki przy piwie;
- współspaczom za "spokojne"noclegi w schronisku;
- Bombie za jajcownicę;
- Tomkowi za tuzin wafelkowych nowości.
Do następnego roku, oby tylko ponownie tak szybko światło w namiocie kolekcjonerskim nie zgasło
Impreza bardzo fajna. Dziękuje piwowarom za możliwość spróbowania piwa. Jeszcze raz gratuluje tytułu GCh. Dobrze, że udało mi się załapać na drugą połowę drugiego dnia Oby w przyszłym roku sesja była łaskawsza.
P.S. Specjalne pozdrowienia dla Michała Saksa. Moi koledzy strasznie się zakochali w Brovariowej pszenicy Dziwne, że ta z CK Browaru wygrała.
W imieniu syna, mojej żony oraz swoim własnym dziękuję wszystkim za życzenia i gratulacje. Z naszej strony gratulujemy wszystkim laureatom konkursu, a więc Jackowi który tylko o włos przegrał tytuł Grand Championa, Waldkowi Szwedzie, Tomkowi Rogaczewskiemu, Kulemu, Brewers Brothers (Domagalscy), Gabi, Coderowi, Jajecznicy, Szisziemu, Vettisowi i pozostałym, których nie miałem okazji poznać osobiście. Impreza wspaniała, nie muszę dodawać że szczególnie dla nas. Dziękuję wszystkim kolegom za dotrzymywanie towarzystwa mojej żonie w chwilach kiedy z Jankiem byliśmy zajęci obsługą, a więc Josefikowi, Braciom Domagalskim, Upssowi, Wenie, Hasintusowi, Jkocurkowi, Pieronowi (Gosia powiedziała że dzięki niemu kocha Śląsk), LJajecznicy (piękny o niebieskich oczach - powiedziała żona) i wielu innym którzy okazali nam sympatię a ich nicków nie pamiętamy. Dzięki takim ludziom jak Wy, piwowarstwo nabiera szczególnego charakteru; czeka się na na takie imprezy nie po wyróżnienia, a po to aby się spotkać.
Musicie zrozumieć, że cała nasza rodzina jest w szoku po takim sukcesie. Gosia stwierdziła, że "odrobina piwowarstwa lepsza od najlepszego lekarstwa". Jeszcze raz dziękujemy wszystkim za okazane serce, cieszymy się że smakowało lane przez nas piwo. Janek jest w szoku, więc nie wiem kiedy będzie mógł coś napisać od siebie, myślę jednak że nie wywinie się od tego.
Reasumując, wielkie podziękowania dla organizatorów: Piwiarni Żywieckiej i Grześka Zwierzyny, Browamatora i Ziemka Fałata, PSPD z Andrzejem Sadownikiem na czele, oraz Grupie Żywiec - od WOGOSZÓW
Pszenicę wygrał Biermann - Majer Gliwice. CK zwyciężył w konkursie dziennikarzy "Pszeniczna Bomba".
Dzięki za sprostowanie. Koledzy się ze mną kłócili o to i w końcu przyjąłem ich zdanie Z ciekawości muszę odwiedzić CK, bo to dziwne żeby ichniejsze piwo wygrało cokolwiek, nawet konkurs dziennikarzy.
Mam nadzieje, że Janek wyjdzie z szoku Może polej mu jakieś piwo?
Impreza jak co roku przeleciała zbyt szybko. Jedyny minus to piątkowy koncert jakiegoś dziewczęcia, które wydzierało się niemiłosiernie w namocie piwowarów. Organizatorzy, następnym razem dajcie jakąś spokojniejszą muzykę dla piwowarów. Strasznie ta muzyka działała na nerwy.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Kultowy już Ślesiński Festiwal Piwa powraca z edycją 2025! Na miejscu niezliczona liczba lagerów, ipa, sour ale, porterów, imperialnych stoutów, waizenów czy innych bitterów czy grodziszy
Żeby nie pić na pusty żołądek, zagoszczą także food trucki, które wypełnią Wasze brzuchy...
na kieleckim rynku ponownie pojawi się kilkanaście browarów rzemieślniczych z różnych części kraju, a każdy z nich będzie serwował swoje najlepsze piwa! Festiwal Piwa będzie wyjątkową okazją, by w jednym miejscu móc skosztować wszystkich stylów piwnych oraz poznać najnowsze trendy...
Festiwal Alkoholi HEVELKA - piwa rzemieślnicze, kraftowe destylaty, cydry i miody pitne, wino, foodtrucki oraz liczne atrakcje, takie jak koncerty muzyki klasycznej i jazzowej, Strefa Gier Planszowych, prelekcje i degustacje.
Comment