Część piw z lodówek było przeniesione do sklepiku w sobotę po południu (ok 12-13).
2011.06.17-18 - Żywiec - Festiwal Birofilia 2011
Collapse
X
-
Żetony zostały wprowadzone głównie na potrzeby rozliczenia stoisk piwowarstwa domowego oraz dla weryfikacji pełnoletności nabywców żetonów + opaski, pomysł jest dobry. Każdy klient ma wyliczone na próbkę czy kufel. Problemem tej imprezy jest jedynie ogromna ilość ludzi na tak małym terenie. W sobotni wieczór praktycznie wszędzie stały wielkie kolejki, ja bym przeniósł gwiazdę na niedzielę było by dużo luźniej.Comment
-
Impreza miła. Fajnie było spotkać koleżanki i kolegów z forum... i pokosztować ciekawych piw.
Niestety sobie pomarudzę.
W sobotę chciałem zakupić kilka butelek interesujących mnie piw. Niestety... i te z "wyboru głównego" i z mojej "listy zapasowej" (poza jednym) były już wyprzedane. Można było je jednak zobaczyć w lodówkach na alejce piw.... i to w dosyć sporych ilościach. Jednak nie były do kupienia "na wynos" tylko "na miejscu".Dziwi, że nikt nie wpadł na pomysł by kilka kartonów różnych piw pozbierać z alei i nimi uzupełnić braki na sklepiku.
Zastanawia mnie czy piwa butelkowe z alei piw świata mają innego właściciela (inna firma, kogo innego pieniądze) niż te ze sklepiku festiwalowego???
Mam nadzieję, że zdołam nadrobić te straty w zakupach na Brackiej Jesieni
A co do sławnych żetonów to w sobotę faktycznie były spore problemy (kolejka) z ich nabyciem.
Czyli "kufelek degustacyjny", daje szanse rozlania butelki , w zaleznosci od pojemnosci, na 3-5-7 osob.Jezeli sciagnieto 50 butelek , o pojemnosci 0,5L , i 35 przeznaczono na degustacje , to mozemy zalozyc ze przybylo 350 "nowych smakoszy". Jezeli by sprzedac 35 , a 15 przeznaczyc na "degustacje", to liczba "szczesliwcow" bylaby mocno zredukowana. To samo dotyczy , namiotu "piwowarskiego", po "malym" a nie po 0,5L.
Co do "zetonow", mozna bylo kupic je w dwoch miejscach, w "piwiarni" i w "informacji" tuz obok "rejstracji uczestnikow", Fakt nie bylo konkretnej informacji , ale przy takiej imprezie, nie wszystko zawsze dziala tak jak powinno.Tym bardziej ze "festiwal" jest "mlody" , nie mam na mysli "gieldy" bo to inna bajka.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)Comment
-
Nisko chyle czolo , przed wszystkimi osobami , ktore musialy "zapierniczac na pelnych obrotach", kuchnia , bar, obsluga , organizatorzy, w czasie kiedy my poprostu sie "bawilismy"Mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi za kolejnosc. Piwowarom z namiotu , za "probki degustacyjne" bez zetonow. Marcopolockowi , za nie wprowadzenie w zycie "zakazu wstepu na PALARKE"
I wszystkim wspoltworca "unikalnego klimatu" za chec i mozliwosc jego stworzenia.
P.S .Nie mam na mysli "DOODECK"-a , bo chrapie jak "pieron" i jeszcze na "wisniowke" namawia.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)Comment
-
Comment
-
Następnym razem Cię nagram chrapiącego i mp3 będzie do pobrania w sieci
Spodziewałem się raczej podziękowań, a tu taki
A jak jeszcze wyślesz mi zdjęcia ze swoich aparatów, to będziemy kwita.
PS: nie przewracaj się więcej "trzeźwy" w centrum miasta o własne sznurówki, bo i tak nikt nam nie uwierzyDalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
KoncepcjamiComment
-
Ktokolwiek ma jakieś ciekawe fotki, niech zapodaje do Galerii albo do mnie na mejla.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
-
Glownym zamierzeniem organizatorow, "chyba", bylo zorganizowanie mozliwosci, zdegustowania wielu piw , ktore ciezko zdobyc i ktore u nas sa nieznane na rynku.
Czyli "kufelek degustacyjny", daje szanse rozlania butelki , w zaleznosci od pojemnosci, na 3-5-7 osob.Jezeli sciagnieto 50 butelek , o pojemnosci 0,5L , i 35 przeznaczono na degustacje , to mozemy zalozyc ze przybylo 350 "nowych smakoszy". Jezeli by sprzedac 35 , a 15 przeznaczyc na "degustacje", to liczba "szczesliwcow" bylaby mocno zredukowana. To samo dotyczy , namiotu "piwowarskiego", po "malym" a nie po 0,5L.
wyglądały na "mało naruszone" - w sklepiku na półce pustka.... Ilu smakoszy piwa nie kupiło tego piwa bo bezczynnie ono stało w lodówce?
Co do liczby 350 smakoszy to jestem baaardzo sceptyczny.Byłem świadkiem jak "świadomy" piwosz i smakosz "szkolił" swojego znajomego - konsumenta Tyskiego czy innego Lecha - wyglądało to tak jakby artystę malarza zainteresować technologią budowy okrętów podwodnych
Ale z pewnością wielu się zainteresuje i będzie wiedziało, że jest alternetywa dla piw koncernowych. Moi koledzy degustowali i degustowali - ich zachwyt rósł z każda wypitą próbką.... będą z nich ludzie !
Bürgergasse Brauerei - browar domowyComment
-
Widziałem podobną scenkę, jeden kupił Chimaya w plastiku 0,5 a drugi Grottenbiera. I drugi mówi - No niezłe takie piwo z colą
Dziwne dla mnie było jedno w Alei Piw, na jednym stanowisku można było kupić piwko do kufelka degustacyjnego jak i do plastiku 0,5, a stanowisko obok tylko i wyłącznie do kufelka, nie wiem od czego to zależało.
Podobało mi się to, że można było kupić fajny pokal na giełdzie obok za parę zł i degustować Belgię w większej pojemności niż 100mlComment
-
Ci, którzy są na moich zdjęciach (a co za tym idzie: wiedzą o tym) wkrótce dostaną foty mejlowo. Jak coś ciekawego macie, to też mi ślijcie.
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.Comment
-
Nikt nic jeszcze nie napisal o kiełbasie, bo w tamtym roku było narzekanie. Rozumiem, że podpasowała?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment