29.4.-30.4. pátek, a sobota - VELIKONOČNÍ FESTIVAL MINIPIVOVARŮ – již třetím rokem opět můžete ochutnávat výborná piva z minipivovarů z celé ČR za doprovodu kapel v celém areálu Garage.
Nie wiem czy koniecznie komuś trzeba tłumaczyć ale neich będzie - w piątek i sobotę 29/30 kwietnia odbędzie się Wielkanocny festiwal minibrowarów. Już trzeci rok z rzędu może spróbować wyborne piwa z minibrowarów z całej Republiki Czeskiej.
Nie wiem czy koniecznie komuś trzeba tłumaczyć ale neich będzie - w piątek i sobotę 29/30 kwietnia odbędzie się Wielkanocny festiwal minibrowarów. Już trzeci rok z rzędu może spróbować wyborne piwa z minibrowarów z całej Republiki Czeskiej.
. Obsługa (co było widać po niektórych) była jeszcze dość mocno „zmęczona” wydarzeniami dnia poprzedniego i świadomie odwlekała chyba ten moment. Okazało się zresztą, że na większości nalewakach można dostać piwa z piątku, co miało swoje dobre i nieco gorsze strony (z powodu ograniczeń czasowych nie doczekałem się niestety na otwarcie piw ze Zvikova). Piwa były nalewane do plastikowych kubków. Dla chętnych dostępne były kufle szklane przy opłacie 50 kcz kaucji. Wszystkie piwa dostępne były w cenach: 32 kcz za 0,5l i 20 kcz za 0,3l (tu dochodziło w sumie do „małego oszustwa” ponieważ kubeczki, w których serwowano małe piwo były o pojemności 0,25l, ale w sumie to tylko szczegół).
całego festiwalu. Jak wspomniałem uprzednio udział browaru Bravur nie był wzmiankowany wcześniej, a ja do tej pory nie miałem okazji do styczności z tym piwem, dlatego jego obecność okazała się najmilszą niespodzianką soboty. Piwo to po prostu najbardziej utrafiło w moje gusta, było wyraziste, treściwe, z mocnym słodowym akcentem nieźle komponującym się z lekką chmielową goryczką pozostającą na języku.
Comment