2012.06.15-16 - Żywiec, Festiwal Birofilia 2012
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
Jak co roku o tej porze , jade do Zywca zamiast pojechac nad Baltyckie Morze.
Ponad 300 bronkow jest do sprubowania ,znowu bedzie pekac rano moja pusta bania.
Do zobaczyska.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)Comment
-
Impreza naprawdę udana. Organizacja super, towarzystwo jak co roku dopisało. Fajni ludzie, super atmosfera. Oczywiście nie obyło się bez incydentu. Ktoś mi ukradł małą teczkę zamykaną na gumkę z moimi dubletami, kilkoma seriami poszukiwanych etykiet i kilkanaście etykiet egzotycznych (w tym Cabo Verde, Sudan itp.). Później wrzucę fotkę dokładnie o jaką teczkę mi chodzi. Gdyby to ktoś u kogoś widział proszę o informacje. CHAMSTWO. Ręce opadają!!!!!!
Dziękuję organizatorom za tegoroczną udaną giełdęComment
-
Ktoś mi ukradł małą teczkę zamykaną na gumkę z moimi dubletami, kilkoma seriami poszukiwanych etykiet i kilkanaście etykiet egzotycznych (w tym Cabo Verde, Sudan itp.). Później wrzucę fotkę dokładnie o jaką teczkę mi chodzi. Gdyby to ktoś u kogoś widział proszę o informacje. CHAMSTWO. Ręce opadają!!!!!!Comment
-
Jednak nie było tak źle. Teczuszka z etykietami znalazła się u Dori. Dziękuję Dorotko. Jeszcze raz podziękowania dla organizatorów za naprawdę udany festiwal. Podziękowania dla wszystkich z którymi miałem okazję zamienić choćby kilka zdań.
Comment
-
Sklepik Festiwalowy świetnie zaopatrzony, piwa ułożone wg. styli i ponumerowane jak w przewodniku. Wszystko dokładane na bieżąco, ceny i państwa napisane na naklejkach, bardzo miła obsługa, świetna robota!!! Gratulacje!!!
Piwa w Alei Piw Świata pyszne
Czy ilość stoisk z browarami rzemieślniczymi jest ograniczona?Comment
-
Festiwal Birofilia 2012
Gratuluję wszysktim zwycięzcom, a przede wszystkim Grand Championowi ze Szczecina, Andrzejowi Milerowi!
Zdjęcia:
Dokładniejsza relacja później tu:
Ostatnia zmiana dokonana przez volker; 2012-06-18, 06:40.Volker
Brunnenbräu HausbrauereiComment
-
dzieki bardzo za udana impreze i przepraszam ze wygralismy wieczorem :P
miejsce dla kolekcjonerow mi sie podobalo, fajna zabawa, dziekuje w imieniu kolegow z Czech za mile zwiedzanie browaru, piwa smakowaly.
Co mnie tylko znow korcilo to byly te nieszczesliwe zetony. Duza kolejka i tak sobie mysle ze to nie ma sens, tylko robilo to zamet naprzyklad w sklepiku z piwami. tez sobie powybieralem duzo piw (ceny byly w zlotowkach a nie w zetonach) a pozniej musialem isc do kolejki po zetony. A jak widzialem, to nie bylem sam. Moze odrazu ceny w zetonach nastepnym razem podac?
A mam pytanko, czemu niektorzy za pokazanie zaproszenia otrzymywali 10 zetonow ?Katalog czeskich podstawek piwnych http://www.coasters.cz
nowa strona z kolekcja podstawek - prawie gotowa :-D
http://beer.agaslayer.czComment
-
Impreza znakomita, tylko szkoda że za krótka. Wybór piw przedni, można spokojnie przepuścić całą pensję i jeszcze będzie mało
Mam też krytyczne uwagi:
1. Kupowanie piw w sklepiku za żetony sprawiało trochę problemów, liczenie np. 87 żetonów było dość czasochłonne i upierdliwe. Obiło mi się o uszy, że ten system ma swoje plusy związane z podatkiem, ale może za rok warto byłoby zrobić coś w postaci kuponów żetonowych? Np. zamiast kupować 100 sztuk żetonów dostaje się jeden kupon "100 żetonów" do realizacji w sklepiku. Także inne nominały, np. 50, 20, 10 itp. Oszczędzi to pracy obsłudze.
2. Kto układa opisy gatunków piw w przewodniku po piwach festiwalowych? Nie wiem kto jest autorem mitu, jakoby stout powstał w 1666 roku ze spalonego ziarna, ale to koniecznie trzeba zmienić. Co ciekawe ta informacja pojawia się tylko w polskich tekstach, nie natrafiłem na żadną wzmiankę o niej w anglojęzycznych książkach.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment