2012.06.15-16 - Żywiec, Festiwal Birofilia 2012
Collapse
X
-
11. Akosombo - piwo robi też któryś z browarów w Beneluxie
12. Coconut Beer Ghana - piwo robi też któryś z browarów w Beneluxie
13. Cobra Beer - na pewno Indie?
23. Nigeria Pal - jest tez robione w Belgi, na pewno będzie to Nigeria?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Mam nadzieję, że sklepik odpowiednio wcześniej zagospodarujecie, bo w tamtym roku to był burdel straszny i jeden kumaty gościu, który wiedział mniej więcej gdzie jest Belgia a gdzie Stany, reszta nie miała pojęcia o jakie piwa ludzie pytają, proszę o wcześniejsze przeszkolenie osób sprzedających w sklepiku
Będą koszulki festiwalowe? w tamtym roku brakło rozmiarówComment
-
Kto to wypije?Comment
-
Mam nadzieję, że sklepik odpowiednio wcześniej zagospodarujecie, bo w tamtym roku to był burdel straszny i jeden kumaty gościu, który wiedział mniej więcej gdzie jest Belgia a gdzie Stany, reszta nie miała pojęcia o jakie piwa ludzie pytają, proszę o wcześniejsze przeszkolenie osób sprzedających w sklepiku
Będą koszulki festiwalowe? w tamtym roku brakło rozmiarów
Do tej pory w Piwiarni Zywiecka można zakupić praktycznie całą rozmiarówkę koszulek z ubiegłego roku.Comment
-
, lub chodzą od jednego końca półek do drugiego nie wiedząc, gdzie owe piwo jest wystawione
. Czy do zapoznania się z ofertą festiwalową potrzeba kultury piwnej?
Comment
-
teraz okaże się ilu jest prawdziwych kolekcjonerów i smakoszy dobrego piwa na żywieckiej giełdzie, bo niektórzy przyjeżdżają na giełdy tylko dla gadżetów, na zagranicznych giełdach płaci się za wstęp, piwo , stół, nie dostaje się nic , jest loteria z birofiliami , oczywiście losy są płatne, dla birofila najważniejsza jest atmosfera,spotkanie z kumplami, dobre piwo i zdobycie czegoś do swojej kolekcjiComment
-
teraz okaże się ilu jest prawdziwych kolekcjonerów i smakoszy dobrego piwa na żywieckiej giełdzie, bo niektórzy przyjeżdżają na giełdy tylko dla gadżetów, na zagranicznych giełdach płaci się za wstęp, piwo , stół, nie dostaje się nic , jest loteria z birofiliami , oczywiście losy są płatne, dla birofila najważniejsza jest atmosfera,spotkanie z kumplami, dobre piwo i zdobycie czegoś do swojej kolekcji.A poza tym zgadzam się w pełni
.
Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
FESTIWAL BIROFILA 2012
WITAM.
JA TEŻ OLEWAM ŻYWIEC NIE Z POWODU BRAKU GRATISÓW. (KILKA KAPSLI I JAKIEŚ ETYKIETY, MASÓWKA) "WIELKI KOSZT DLA BROWARU", KIEŁBASY (JESTEM VEGE), NA PIWO RÓWNIEŻ MNIE STAĆ, ALE Z POWODU SPYCHANIA KOLEKCJONERÓW NA DALSZY PLAN. PRZECIEŻ OD NICH WSZYSTKO SIĘ ZACZĘŁO. ORGANIZATOR PISZE O KOSZTACH FESTIWALU, ALE NIE PISZE O ZAROBKACH JAKIE PRZYNIESIE TA IMPREZA. ( PIWIARNIA, PIWO, JEDZENIE, GADŻETY, PROMOCJA BROWARU I SAMEGO MIASTA). A ILE KOSZTUJE MINUTOWA REKLAMA TV ? KTOŚ PISZE, ŻE FAJNIE, ŻE SĄ LUDZIE KTÓRYM CHCE SIĘ TO ORGANIZOWAĆ, ALE PRZECIEŻ NIE ROBIĄ TEGO ZA DARMO. SZKODA TYLKO, ŻE DUCH I KLIMAT KOLEKCJONERSKI JUŻ ODLECIAŁ. WIELU Z WAS ODWOŁUJE SIĘ DO GIEŁD ZAGRANICZNYCH, ALE MY JESTEŚMY W POLSCE, A TU PANUJĄ INNE TRADYCJE I NIE MUSIMY KOPIOWAĆ Z GIEŁD ANGIELSKICH, CZY NIEMIECKICH. TO NIE JEST TYLKO MOJE ZDANIE, ALE WIELU KOLEKCJONERÓW Z KTÓRYMI ROZMAWIAŁEM.
POZDROWIENIAComment
-
No i dobrze, mało to kogo obchodzi.
Tylko powiedz po jaką cholerę krzyczysz?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Giełdy jako duże spotkania kolekcjonerskie ze sponsoringiem browarów powoli odchodzą w niepamięć i jest to ogólna tendencja. Browar ma swoje cele w propagowaniu imprezy a kolekcjonerzy swoje. Żywiecka impreza, w moim odczuciu zaczęła przyciągać więcej ludzi spragnionych dobrych piw nieobecnych w ich okolicach na co dzień i nie ma co się dziwić, że animator tejże imprezy zmienił formułę. Akurat nie było mi dane być na żadnej już w nowej formule, ale to nie znaczy, że ją olewam. Jest to jedno z większych spotkać kolekcjonerskich w Polsce i chyba żadna inna nie mogła się poszczycić taką frekwencją. Zasługa w tym Grześka i nie ma co się na niego czy na imprezę obrażać.Comment
-
Bardzo dobry krokGadżety nie są potrzebne by się tu dobrze bawić.
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Gadżety to była dobra wola organizatorów. Z racji coraz większego ogólnego zainteresowania imprezą, kolekcjonerów jak i koneserów dobrego piwa, nie dziwię się że zostały podjęte takowe kroki. wydanie 4tys posiłków, piwa, upominków wiąże się z kosztami i to nie małymi. W tym roku już nie będzie problemu z miejscem, stolikami dla kolekcjonerów. Na hali o której Grzesiek pisał jest o wiele więcej miejsca niż pod namiotem który był w zeszłym roku. Ogarnąć tak potężną imprezę to jest sztuka i trzeba chcieć.Comment
-
co innego jest zrobić giełdę na 100 do 200 osób a co innego na 500 lub 2 tyś , logistyka takiej imprezy jest nieporównywalna , a tak po prawdzie jak zaczynały się giełdy w Polsce kilkadziesiąt lat temu to też nie było żadnych upominków a piwo woziło się ze sobą do wymiany na inne polskie piwa lub do poczęstunku ,bo o tak zaopatrzonych sklepach jak teraz to się nawet nie marzyło , dotyczy polskich tradycji giełdowych,Comment