UFF - w końcu dojechałem do domu. A trzeba Wam wiedzieć, że BP to tylko jedno z kilku miejsc jakie nawiedzałem w długi weekend.
To teraz część oficjalna: sama giełda, mimo, że nie największa to jednak liczna.
Jej walorem jest miła atmosfera jaką stworzyli organizatorzy stając na głowach (i nie tylko) aby niczego nie zabrakło i nie zbywało.
Wasze zdrowie kochani Podlasiacy!
Jak do tej pory najsypatyczniejsza giełda na jakiej byłem, zdrowie organizatorów Wspaniały smalczyk na tym Podlasiu robią palce lizać za to pizzy to tam nie potrafią przyrządzić .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
jeżdżąc taksówką nie należy siadać obok kierowcy
...
Doświadczenie nabyte podczas podróży taryfami przyda się na następną giełdę .
Hymmm, sama giełda chociaż mała tosympatyczna, niestety jakto napisał jeden z sąsiadów zza wschodniej granicy "jeśli Polski nie zbierasz nie ma po co jechać " i troszke w tym prawdy było , bo zagranicznych etykiet było jak na lekarstwo , no cóż ale za to smalczyk i ogróreczek wszystko wynagrodziły , a potem siup jakimiś okrężnymi drogami nad morze oi fajoski weekendzik. Wszystkich serdecznie pozdrawiam
Termin i miejsce już potwierdzone. Godz. 8-12, dolna sala najpewniej. Jak ktoś potrzebuje nocleg to nad browarem jest hostel o dobrych warunkach bytowych. Na styczeń więcej informacji.
Miejsce z historią, więc długo czekałem, by go dodać, bo nie było tu piwa.
Przed wojną i za okupacji był tu skład i rozlewnia piwa, o której wspominałem tu https://www.browar.biz/forum/piwo/hi...29#post2318229 (zdjęcia). W bliższych nam czasach budynek popadał w ruinę i po rewitalizacji Pl....
W sobotę tj. 18-09-2021 odbędzie się IX Zagłębiowska Giełda Birofiliów. Bramy otwierają się dla Wszystkich Uczestników punktualnie o godzinie 8:00 rano.
Serdecznie zapraszamy Kolekcjonerów do Browaru na Jurze w Zawierciu przy ulicy Paderewskiego 114. Do zobaczenia już w sobotę
Informacja najbardziej pewna: 29 kwietnia 2006 r. w Białej Podlskiej odbędzie się kolejna - 5. Bialska Giełda Birofilów. Oczywiście zaczynamy o godz. 8 rano. Pozostałe informacje już wkrótce.
Serdecznie zapraszamy!
Comment