Możesz spokojnie doliczyć 4 osoby ze Stolpu. Byćmoze uda mi się również namówić kolegę z Koszalina.
Zbieramporcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA: https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Witam!
Również jestem za ilością ale i za jakością giełdy. Mam od zawsze bliżej do Szczecina i Giełdy organizowanej wzorowo przez mistrza fachu swego Pivarię.
Krzysztof jak to Krzysztof "Sam" jeden organizuje giełdę co roku, robi pismo i wydawnictwo ksiązkowe. Co mówić wiele - jestem pod wrażeniem tego,że robi tak dużo dla ruchu birofilskiego.
Popieram zatem Wzorową Giełdę w Szczecinie !!!!!! Brawo Pivaria!!!
z poważaniem; ataner
Witam!
Również jestem za ilością ale i za jakością giełdy. Mam od zawsze bliżej do Szczecina i Giełdy organizowanej wzorowo przez mistrza fachu swego Pivarię.
Krzysztof jak to Krzysztof "Sam" jeden organizuje giełdę co roku, robi pismo i wydawnictwo ksiązkowe. Co mówić wiele - jestem pod wrażeniem tego,że robi tak dużo dla ruchu birofilskiego.
Popieram zatem Wzorową Giełdę w Szczecinie !!!!!! Brawo Pivaria!!!
z poważaniem; ataner
Ależ to nie świat dziwny seniorze Pivaria, tylko kierunki patrzenia w Polskę.
Jedni patrzą na południe drudzy na północ.
sama wola administarcyjna i organizacyjna birofilów.
pzdr.
Ależ to nie świat dziwny seniorze Pivaria, tylko kierunki patrzenia w Polskę.
Jedni patrzą na południe drudzy na północ.
sama wola administarcyjna i organizacyjna birofilów.
pzdr.
Dla tych co po raz pierwszy udają się na Giełdę w Szczecinie mała pomoc: fragment planu miasta z trzema najważniejszymi obiektami: dworcami PKP i PKS oraz Klubem "Słowianin".
Przy okazji uwagi praktyczne: jeśli nie masz zbyt dużego (ciężkiego bagażu) to nie ma sensu brać taksówki. "Słowianin" znajduje się dosłowenie tuż nad dworcem PKP i PKS. Pieszo dojdzie się tam w niecałe 7 minut.
Jeśli jedziecie samochodem to musicie zaraz za tzw. Mostem Długim na Odrze tak kombinować, aby skręcić w lewo: nie bedę tu tłumaczył jak tam dojechać autem bo to zbyt skomplikowane. Ale uwaga: nie rozpędzajcie się za bardzo i zaraz za skrętem w lewo po prostu spytajcie się kogoś jak tam dalej dojechać!
Miejsce Mikołajek Winestone Szczecin
- Mikołajkowa Degustacja Piwa z Browarem Gryfus;
- Pasjonaci ze szczecińskiego Browaru Gryfus opowiedzą o różnorodności stylów piwa, tajnikach procesu warzenia oraz bogactwie piwnej kultury;
- Możliwość zgłębienia tajników piwowarstwa....
Święto piwa w centrum miasta. U dziesiątek wystawców będzie można spróbować piw regionalnych, rzemieślniczych, smakowych, z procentami, a nawet i bez! Dla każdego, coś dobrego.
Wszystko wzbogacone programem artystycznym, dopełnionym smacznym jedzeniem i wyjątkową zabawą
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment