2010.08.27-29 - Chorzów, Międzynarodowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
Trzeba dojść do Rynku i tramwajem 41 w stronę Bytomia.Wysiadasz na przystanku Stadion Śląski.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Najłatwiej... zejdziesz z estakady dworca PKP i masz przystanek tramwajowy na wprost, wsiadasz w tramwaj np. 11 w kierunku Rudy Śląskiej Chebzia (jeżdżą co 15minut). Wysiadasz na przystanku -WPKiW Wejście Główne- (9ty przystanek) i wchodzisz w Park, tam już na słuch dotrzesz na Festiwal i pozostaje ci znalezienie namiotu giełdy. Każdy z organizatorów powinien ci wskazać to miejsce.Comment
-
Według strony www.kzkgop.pl taki numer tramwaju nie istnieje. No i komu wierzyć?
Według nich spod dworca jeździ tramwaj nr 11, z rynku 6 i 19.Comment
-
Nie wierz Kiszotowi. Linia 41 została zlikwidowana w ubiegłym roku. Zamiast niej jeździ teraz 19.
Polecam także przejażdżkę zabytkowym tramwajem linii 2 (kursuje do końca września w soboty i niedziele - odjazdy z Rynku o 13:27, 15:27 i 17:27, a spod dworca PKP o 11:26).Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
KoncepcjamiComment
-
No, więc. Kiedyś moja Nauczycielka uczyła, że tak zdania się nie zaczyna. Więc (wybacz Pani Polonistko), po raz kolejny nie uda mi się zaliczyć imprezy biro... Ale będzie kolega Ahumba i jeśli ktoś ma chęć "przytargać" ze sobą etykiety z domowych to on przyjmie. I jak zapewnił dostarczy mi osobiście. Pewnie znów na jakimś piwie, pewnie niepasteryzowanym i pewnie z Konstancina. Z góry dziękuję.Comment
-
Dotyczy piątku i soboty. W niedzielę już mnie nie będzie.No, więc. Kiedyś moja Nauczycielka uczyła, że tak zdania się nie zaczyna. Więc (wybacz Pani Polonistko), po raz kolejny nie uda mi się zaliczyć imprezy biro... Ale będzie kolega Ahumba i jeśli ktoś ma chęć "przytargać" ze sobą etykiety z domowych to on przyjmie. I jak zapewnił dostarczy mi osobiście. Pewnie znów na jakimś piwie, pewnie niepasteryzowanym i pewnie z Konstancina. Z góry dziękuję.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment
-
Właśnie wróciłem. Giełda jak zwykle najjaśniejszy punkt BeerFest`u. Dodatkowo namiot browar.biz i degustacja piw domowych. Załapałem się na dwie:
19:00 - Grodziskie Czerwone (bardzo dobre)
20:00 - Pale Ale (średnie)
Co do samego Beer Fest, to jestem zawiedziony. Rok temu były piwa z Czech, Słowacji, Węgier, RPA (skisłe ale było), a teraz mamy Tyskie, Tyskie, Tyskie i Tyskie, acha i jeszcze Tyskie.
Byłem głodny więc pojadałem trochę i stwierdzam że bardziej pasowałoby nazwać ten festyn FoodFest, bo jedzenie było dobre i urozmaicone.Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2010-08-27, 20:50.Comment
-
No to miałeś różne piwa,Tyskie i Gronie.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment