Zapraszam szczególnie tych, którzy chcą się przekonać jak smakuje piwo pszeniczne potraktowane innymi drożdżami niż do piw pszenicznych. Dziwnie smakuje.
Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2013-05-04, 16:43.
Dzięki inicjatywie Basika i Piotry każdy piwowar na wejściu dostanie kartonik do wypełnienia - nazwa browaru, kto jest piwowarem i jakie piwa są do degustacji.
Właśnie to mi przypomina, że muszę spakować długopisy... Ale weźcie też swoje, bo mam zaledwie 10 sztuk na straty
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2013-05-08, 17:31.
Blondynka – Blond Ale –eks. 17%
Belgian Pale Ale – eks. 13,5%
Pils Seniora – German Pils – eks. 11,5%
WiezenBock – eks. 17,5%
Rusalka – Wittbier – eks. 16%
Bursztynowe – Imperial India Pale Ale – eks. 17,8%
Pewnie wystawimy się z Browarem "Szałaput".
Na burzliwej: Tripel XXX
Na cichej: Amber Ale,
W butelkach: Belgian Wheat, AIPA, Porter Bałtycki, American Stout,
W 53. numerze Piwowara, magazynu dla domowych piwowarów, znajdziemy solidną dawkę inspiracji, wiedzy i humoru. W wywiadzie numeru bohater zdradza, jak z hobby można zrobić pełen etat, a dział stylów skupia się na klasykach w nowym wydaniu: rzemieślniczych lagerach, pilsach i recepturze, która...
Jeśli warzenie piwa to Twoja pasja, czas pokazać światu, co potrafisz!
Uwarz piwo i sprawdź się w Mistrzostwach Polski Piwowarów Domowych 2026, które odbędą się 22-24 maja 2026 w Bałtowie. To największe i najbardziej prestiżowe wydarzenie dla piwowarów domowych w kraju!
Co Cię czeka?...
Jak donosi Krecik, tegoroczny zlot zostanie odwołany w Warce, w ośrodku "Kemping nad Pilicą", ul. Nowy Zjazd 6, blisko stacji kolejowej Warka Miasto.
Noclegi tanie i skromne, domki głównie 4-osobowe z piętrowymi łóżkami (190 zł za dobę), bez sanitariatów, kablówki, dżakuzi....
To już IV edycja tego wydarzenia. Kilkudziesięciu piwowarów z całej Polski zaprezentuje swój piwowarski kunszt, serwując gościom różnorakie style – od klasyki, przez style nowofalowe, aż po eksperymentalne warki z niezwykłymi dodatkami. Przekonaj się, że piwna rewolucja rozpoczęła się...
Comment