Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2013.11.16 - Poznań, V Konkurs Piw Domowych

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Serce w kolorze blaugrana
    • 05-2011
    • 3657

    #16
    Gdzie można poznać szczegóły?
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

    Comment

    • anteks
      maruda
      • 08-2003
      • 10738

      #17
      Trzeba było być podczas ogłoszenia wyników
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • dyczkin
        Serce w kolorze blaugrana
        • 05-2011
        • 3657

        #18
        Przyjdzie czas na wyjazdy, teraz mów jak na spowiedzi
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

        Moje warzenie // Piwny Wojownik

        Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

        Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

        Comment

        • anteks
          maruda
          • 08-2003
          • 10738

          #19
          Nie chcę pokręcić więc poczekajmy na oficjalny komunikat Wojtka
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            maruda
            • 08-2003
            • 10738

            #20
            ze strony festiwalu
            Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • wogosz
              Senior
              • 12-2005
              • 1007

              #21
              Witam wszystkich po Targach Piwnych w Poznaniu. Dopiero dzisiaj, bo impreza była tak duża, że i w sobotę i wczoraj wracaliśmy do domu w nocy nie było możliwości ani siły na podanie wyników V PKPD. Szczęśliwie Undeath mnie już wyręczył, ale z obowiązku zrobię to jeszcze raz.
              Skład sędziowski:
              Maj Drab - szefowa zespołu degustacyjnego browaru LECH
              Katarzyna Nyka - degustatorka browaru LECH
              Elżbieta Jóźwicka- degustatorka browaru LECH
              Maciej Paszkowski - piwowar browaru restauracyjnego BROVARIA w Poznaniu
              Jarosław Sosnowski- piwowar browaru restauracyjnego HAUST w Zielonej Górze
              Bartek Regulski - sędzia PSPD
              Szymon Ruciński - sędzia PSPD
              Jan Staszewski - sędzia PSPD
              Wojciech Ściana - sędzia PSPD
              Maciej Piaszczyński - sędzia PSPD
              Jan Szała - sędzia PSPD

              Wyniki:
              Kategoria WEIZEN
              I miejsce - Radosław Wiech - 41,0 pkt
              II miejsce - Jacek Stachowski - 39,0
              III miejsce - Waldemar Pitala - 36,8
              IV miejsce - Andrzej Potoniec, Michał Madziar - 34,0
              V miejsce - Andrzej Miler, Roman Zając - 31,8

              Kategoria CZESKI PILS
              I miejsce - Piotr Kowalski - 39,3 pkt
              II miejsce - Tomasz Staśkiewicz - 35,7 pkt
              III miejsce - Przemysław Odrobny - 29,7 pkt
              IV miejsce - Szymon Niebudek - 29,3 pkt
              V miejsce - Waldemar Pitala - 25,0 pkt

              Kategoria AIPA
              I miejsce - Jacek Stachowski - 41,5 pkt
              II miejsce - Piotr Kowalski - 39,3 pkt
              III miejsce - Andrzej Miler - 38,8 pkt
              IV miejsce - Grzegorz Janka, Artur i Michał Puszkarczuk - 37,0 pkt
              V miejsce - Jarosław Zgoda - 36,3 pkt

              Gratuluję wszystkim laureatom, wyróżnić tu należy Jacka i Piotra którzy dwa razy stanęli na podium (wirtualnym ale zawsze) oraz dziękuję wszystkim uczestnikom za nadesłanie swoich piw na konkurs.

              Na zakończenie chciałbym jeszcze podać listę wszystkich, których piwa weszły do konkursu:
              WEIZEN
              Waldemar Pitala
              Andrzej Miler, Roman Zając
              Krzysztof Lewandowski, Michał Śniegowski
              Jacek Stachowski
              Radosław Wiech
              Łukasz Raczkowski
              Andrzej Potoniec Michał Madziar
              Adam Czogalla
              Marcin Wiciński
              Tomasz Gromadziński
              Jacek Miszkinis
              Maciej Majchrzak

              AIPA
              Bartłomiej Urban
              Jakub Wierus
              Andrzej Miler
              Sebastian Łęszczak
              Grzegorz Janka, Artur i Michał Puszkarczuk
              Andrzej Smyk
              Jacek Stachowski
              Piotr Kowalski
              Wojciech Ściana
              Łukasz Raczkowski
              Dariusz Piecuch
              Ewelina Mieszkalska
              Zbigniew Hajdyła
              Jarosław Zgoda
              Mariusz Bystryk
              Adam Landowski
              Borys Dyczko

              Comment

              • kwl
                Member
                • 08-2009
                • 53

                #22
                Dzięki za gratulacje miło było odebrać w końcu coś osobiście

                Comment

                • wogosz
                  Senior
                  • 12-2005
                  • 1007

                  #23
                  Wszystkich chętnych chcących spróbować któreś piwo nadesłane do konkursu w Poznaniu, zapraszam do pubu SETKA na ul. Święty Marcin w Poznaniu na degustację. Wszystkie butelki pozostałe po konkursie zawiozłem wczoraj wieczorem do Setki z prośbą o poczęstowanie chętnych do degustacji. Piwa są anonimowe - posiadają tylko numery kodowania z konkursu, tak więc w przypadku piw z dużymi wadami, nie będzie wiadomo czyje to było piwo i proszę mnie nie pytać, nawet na Wasze prośby nie zdradzę kodowania.
                  Aby zdegustować piwo należy podać hasło:
                  - najlepsze piwa są w pubie Setka,
                  odzew:
                  - Zuzanna lubi je tylko jesienią,
                  odzew:
                  - przysyła ci świeżą partię.

                  Comment

                  • TTOP
                    Senior
                    • 03-2013
                    • 449

                    #24
                    Świetna akcja z tymi hasłąmi i odzewem Miał Pan rację podczas rozmowy pokonkursowej - nie weszliśmy do finału. Tym bardziej czekamy na opis piwa i dziękujemy za bardzo owocny wyjazd!

                    Comment

                    • wogosz
                      Senior
                      • 12-2005
                      • 1007

                      #25
                      Czas najwyższy podać nagrody ufundowane przez sponsorów.

                      Pierwsze miejsca we wszystkich kategoriach:
                      - DEUS Brut des Flandres w zestawie z dwoma kieliszkami oraz Quelque Chose-Biere forte aux cerises (Quebec, Canada) - ufundowane przez Słodownię Soufflet Polska Sp. z o.o.
                      - bon wartości 100 zł - ufundowany przez sklep internetowy Centrum Piwowarstwa, bon do zamiany na towary w sklepie (przesyłka gratis)
                      - Gregorius Trappistenbier browar Engelszell Austria - ufundowany przez sklep Piwa Świata, Poznań ul. Głogowska
                      - bon wartości 75 zł - ufundowany przez przez firmę Browar SZAŁPIW Sp. z o.o., bon do zamiany na towary w jednym ze sklepów internetowych(przesyłka gratis)

                      Drugie miejsca we wszystkich kategoriach:
                      - CHIMAY w zestawie Grand Reserve oraz Cinq Cents + pokal - ufundowane przez Słodownię Soufflet Polska Sp. z o.o.
                      - bon wartości 75 zł - ufundowany przez przez firmę KŁOS Ewa Czyrniańska z Szamotuł, bon do zamiany na towary w jednym ze sklepów internetowych(przesyłka gratis)
                      - Anchor Bock Beer browar Anchor Brewing USA - ufundowany przez sklep Piwa Świata, Poznań ul. Głogowska
                      - bon wartości 50 zł - ufundowany przez przez firmę Browar SZAŁPIW Sp. z o.o., bon do zamiany na towary w jednym ze sklepów internetowych(przesyłka gratis)

                      Trzecie miejsca we wszystkich kategoriach:
                      - Maredsous w zestawie Bruin oraz Tripel + pokal - ufundowane przez Słodownię Soufflet Polska Sp. z o.o.
                      - bon wartości 50 zł - ufundowany przez przez sklep internetowy Homebrewing, bon do zamiany na towary w sklepie (przesyłka gratis)
                      - Le Fruit Defendu, InBev Belgia - ufundowany przez sklep Piwa Świata, Poznań ul. Głogowska
                      - bon wartości 50 zł - ufundowany przez przez firmę KŁOS Ewa Czyrniańska z Szamotuł, bon do zamiany na towary w jednym ze sklepów internetowych(przesyłka gratis)

                      Dziękuję bardzo wszystkim sponsorom za hojne wsparcie V Poznańskiego Konkursu Piw Domowych.

                      Comment

                      • wogosz
                        Senior
                        • 12-2005
                        • 1007

                        #26
                        Dzisiaj wysłałem paczki z nagrodami dla zwycięzców. Proszę o informacje od nagrodzonych, czy dotarły szczęśliwie, czyli w całości.
                        Za metryczki postaram się zabrać w łikend, ale oglądałem kilka arkuszy sędziowskich i jestem przerażony pismem klinowych niektórych sędziów. Cóż, pisane po pijaku, to przeczytać tego na trzeźwo się też chyba nie da.

                        Comment

                        • shajen
                          Member
                          • 08-2011
                          • 50

                          #27
                          Czy będzie jakiś ranking punktowy piw, które przeszły wstępne eliminacje i zakwalifikowały się do konkursu? Fajnie by było znać rozrzut i ogólny poziom piw
                          No risk, no fun

                          Comment

                          • wogosz
                            Senior
                            • 12-2005
                            • 1007

                            #28
                            Publicznie podałem tylko punktację dla pięciu pierwszych miejsc. Pozostali poznają ilość uzyskanych punktów z metryczek, ale tylko za swoje piwo.

                            Comment

                            • wogosz
                              Senior
                              • 12-2005
                              • 1007

                              #29
                              Metryczki zostały rozesłane wczoraj wieczorem. Przepraszam wszystkich zainteresowanych za spore opóźnienie w tej materii.
                              Oto zwycięskie receptury:
                              AIPA Jacka Stachowskego
                              Zasyp:
                              - słód pilzneński - 3,5kg
                              - słód pale ale - 1,0kg
                              - słód monachijski - 0,5kg
                              - słód carahell - 0,3kg
                              - słód karmelowy 150EBC - 0,3kg
                              - słód special B - 0,1kg
                              Zacieranie:
                              62stC - przerwa 30'
                              68stC - przerwa 30'
                              74stC - przerwa 10'
                              Chmielenie:
                              - do zacieru (od początku) - 20g Amarillo gran.
                              - do brzeczki przedniej - 20g Cascade gran.
                              - 60' - 15g Amarillo gran.
                              - 15' - 40g Amarillo gran.
                              - 5' - 20g Cascade gran.
                              - 0' - 10g Cascade gran. + 100g Cascade szyszki zerwane dzień wcześniej bez suszenia
                              Cicha fermentacja: 25g Citra, 25g Amarillo, 10g Cascade, 20g Cascade szyszki.
                              Fermentacja:
                              - Burzliwa 8 dni, cicha 8 dni, temp. 19-20stC, drożdże US-05 w ilości 11,5g, warka 20l
                              - Ekstrakt nastawny: 16,5 Blg

                              Analiza laboratoryjna:
                              - Ekstrakt nastawny: 16,22 Blg
                              - Alkohol: 7,27%v/v
                              - Jednostki goryczki: 39,6
                              - barwa: 36,83
                              - pH: 4,58

                              PILS Piotra Kowalskiego
                              Zasyp:
                              - słód pilzneński - 4,0kg
                              - słód monachijski - 1,0kg
                              - słód melanoidowy - 0,3kg
                              Zacieranie:
                              66stC - przerwa 70'
                              72stC - przerwa 30'
                              Chmielenie:
                              - 60' - 25g Junga.
                              - 45' - 40g Saaz
                              - 10' - 20g Saaz
                              - 0' - 30g Lubelski
                              Fermentacja:
                              - Burzliwa 14 dni, temp. 10stC, leżakowanie 14 dni, temp. 2stC, drożdże W-34/70 starter 1l, warka 25l
                              - Ekstrakt nastawny: 12,5 Blg

                              Analiza laboratoryjna:
                              - Ekstrakt nastawny: 12,80 Blg
                              - Alkohol: 5,50%v/v
                              - Jednostki goryczki: 42,1
                              - barwa: 17,37
                              - pH: 4,78

                              Weizen Radosława Wiecha
                              Zasyp:
                              - słód pilzneński - 1,9kg
                              - słód pszeniczny - 2,1kg
                              Zacieranie:
                              1. połowa zasypu
                              44stC - przerwa 60' i podgrzanie do 72stC
                              2. druga połowa zasypu
                              68stC - zasyp
                              71stC - przerwa 40' - podczas tej przerwy dekokcja (myślę że chodzi o połączenie zacierów)
                              78stC - kilka minut
                              Chmielenie:
                              - 60' - 15g Lubelski
                              Fermentacja:
                              - 14 dni, temp. 21-22stC, drożdże WB-06 jedna saszetka - warka 20l
                              - Ekstrakt nastawny: 11,5 Blg

                              Analiza laboratoryjna:
                              - Ekstrakt nastawny: 13,23 Blg
                              - Alkohol: 5,97%v/v
                              - Jednostki goryczki: 13,5
                              - barwa: 8,86
                              - pH: 4,26

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎