Pewnie, że będę.
Piwa domowego poszło sporo (chyba ze 2 skrzynki - jedna nasza oraz piwa przyniesione przez innych piwowarów), z kijów za barem też się lało... Ja rozpoczęłam Szkółkę wędzonym Urbockiem
Uwarzyliśmy Munich Dunkela, a w każdym razie coś w tym rodzaju
Jakaś nędzna wydajność wyszła - miało być 25 l 13 blg, a jest zaledwie 23 l 12 blg. Atmosfera Czeskiego raju wysysa ekstrakt
Piwa domowego poszło sporo (chyba ze 2 skrzynki - jedna nasza oraz piwa przyniesione przez innych piwowarów), z kijów za barem też się lało... Ja rozpoczęłam Szkółkę wędzonym Urbockiem
Uwarzyliśmy Munich Dunkela, a w każdym razie coś w tym rodzaju
Jakaś nędzna wydajność wyszła - miało być 25 l 13 blg, a jest zaledwie 23 l 12 blg. Atmosfera Czeskiego raju wysysa ekstrakt

Degustatorzy w większości ocenili mojego bittera i AIPA na "tak sobie gorzkie"
A mi się wydawało, że to killery

Z 14 blg odfermentowała do 4. Wydajność, wyliczona łącznie ze stratami, wynikającymi z mojego lenistwa (czyli nieodcedzanie i wyżymanie pozostałości po chmieleniu oraz przelewanie na fermentację cichą metodą "chlust", która powoduje straty, bo podnosi osad drożdży z dna) 76,83%. Skoro już w innym temacie o wydajności rozmowa się toczy, to chcę pochwalić śrutownik CP
Comment