Dla chętnych, którzy chcą poczęstować piwem z kega.
Będę miał rollbar z kolumną dwukranową, schładzarkę, butlę CO2, węże i klucze do kegów z płaskim fittingiem. Myślę, że nie będzie problemu, aby ktoś się dołączył ze swoim piwem. To może być browar Opalenicko-Wolsztyńsko-Śląskośrodowo-Poznański. W myśl hasła "browarowicze wszystkich regionów - łączcie się". Cokolwiek by to nie znaczyło.
Oooo Jezuuuuu ale będzie wypas, czyli sprawa schładzarki rozwiązana super
Dla chętnych, którzy chcą poczęstować piwem z kega.
Będę miał rollbar z kolumną dwukranową, schładzarkę, butlę CO2, węże i klucze do kegów z płaskim fittingiem. Myślę, że nie będzie problemu, aby ktoś się dołączył ze swoim piwem. To może być browar Opalenicko-Wolsztyńsko-Śląskośrodowo-Poznański. W myśl hasła "browarowicze wszystkich regionów - łączcie się". Cokolwiek by to nie znaczyło.
Teraz dopiero dotarło do mnie, że ten śląskośrodowy to mogło być do mnie.
Problem będzie tylko z tym fittingiem, bo ja bym chciał na Cornego. Bo co będziemy ci pruli podłączenie, żeby je przerobić na szybkozłączki. Jak tak, to ja mogę wziąć szybkozłaczki, ale jak znam życie zaraz się okaże, że wężyk za szeroki, gaz ucieka itd.
Teraz dopiero dotarło do mnie, że ten śląskośrodowy to mogło być do mnie.
Problem będzie tylko z tym fittingiem, bo ja bym chciał na Cornego. Bo co będziemy ci pruli podłączenie, żeby je przerobić na szybkozłączki. Jak tak, to ja mogę wziąć szybkozłaczki, ale jak znam życie zaraz się okaże, że wężyk za szeroki, gaz ucieka itd.
Niech wogosz napisze czy ma szybkozłączki z wężem piwnym czy końcówki zaciskane
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-04-27, 18:36.
W razie czego służę schładzarką, z Andrzejem myślę dogadamy co wejdzie mojego do jego auta żeby nie dublować i jak zostanie opcja schładzarki to i ja mogę zamiast skrzynki zabrać kega z Belgian Pale Ale dla urozmaicenia na przykład
Mam na zbyciu "pytona" z miękkimi igielitowymi rurkami. 4 albo 5-cio przewodowy. Nie pasuje pod szybko złączki ale na zaciski jest ok. Pisać na PW ile metrów i kto chce.
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
To samo sobie pomyślałem. Będę musiał chyba wziąć kilka dni urlopu i znaleźć sobie jakąś metę we Wrocławiu, bo wiele wskazuje na to, że do samochodu będę mógł wsiąść dopiero około środy - czwartku.
Co do podłączenia kegów od Pepsi do mojego rollbaru to może być trudne. Wężyki do piwa mam w wymiarach calowych i nie wiem jakie węże stosuje się do szybkozłączek do Cornego. Podajcie średnice (wew/zew.) to sprawdzę czy da się podłączyć.
Trzeba korzystać bo wiecie rozumiecie potem będzie 15 fala i już "wieczna pandemia"
Ja w sobotę koncentruję się na swoich barach osiedlowych, może zaliczę Hopito ale to w nocy około zerowej, i może Pod Kopytem kto wie (kto chciałby to niech mnie łapie telefonicznie)...
Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
Comment