Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

Kraków - pub Omerta - pokaz warzenia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • singerek
    Senior
    • 04-2005
    • 285

    #16
    Kolejny raz zapraszamy na wspólne warzenie.
    Tym razem w kotle zaciernym znajdą się surowce do warzenia Portera Bałtyckiego.

    Start, 8 luty 2011, od godziny 17:00
    Pub “Omerta”, Kraków, ul. Kupa 3

    Zapraszamy

    Comment

    • MarcinKa
      Senior
      • 02-2005
      • 2729

      #17
      Nie wiem czy jutro mi się uda, ale postaram się. Porter Bałtycki to mój ulubiony styl.
      To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

      Comment

      • singerek
        Senior
        • 04-2005
        • 285

        #18
        Zapraszamy na kolejne wspólne warzenie w Omercie.
        Tym razem na tapecie znajdzie się witbier.

        Zaczynamy 12.04.2011 o godzinie 17.

        Zapraszamy !

        Comment

        • singerek
          Senior
          • 04-2005
          • 285

          #19
          Niestety, na skutek działania sił wyższych, wtorkowe wspólne warzenie zostaje przełożone na następny wtorek (19.04.2011). Za utrudnienia przepraszamy.

          Comment

          • singerek
            Senior
            • 04-2005
            • 285

            #20
            2011.06.28 - Kraków, pub Omerta, wspólne warzenie

            Kolejny raz mamy zaszczy zaprosić na wspólne warzenie piwa w Omercie.

            Tym razem, zainspirowani dziełem Pinty, zabierzemy się za American IPA.

            Planujemy użyć:
            - słód pale ale 5,5 kg
            - słód monachijski ciemny 1 kg
            - słód Carahell 0,4 kg
            - chmiel Chinook 50 g (w 2 ratach: 60' i 1')
            - chmiel Amarillo 45 g (w 2 ratach: 25' i 10')
            - chmiel Cascade 30 g (1')
            Pozostałe 25 g Chinook i Amarillo na cichą.
            Drożdże US-05.

            Warzenie będzie połączone z degustacją wita i portera z wcześniejszych pokazów.

            Zaczynamy o godzinie 17.

            Comment

            • singerek
              Senior
              • 04-2005
              • 285

              #21
              2011.10.04, Kraków, Pub Omerta - wspólne warzenie

              Po raz kolejny mamy zaszczyt zaprosić na wspólne warzenie w Omercie.
              Nadeszła jesień więc wracamy do lagerów.
              Tym razem uwarzymy KOŹLAKA.

              W tym celu użyjemy:
              - słód monachijski I - 3 kg
              - słód wiedeński - 2 kg
              - słód pilzneński - 1,3 kg
              - Caraaroma - 0,2 kg
              - Caramunich II - 0,3 kg
              - Caraamber - 0,2 kg
              - chmiel Marynka 20 g
              - chmiel Hallertauer Tradition 20 g
              - drożdże W34/70

              Zaczynamy o 17. Wstęp wolny.
              Do zobaczenia !

              Comment

              • toto
                Senior
                • 12-2006
                • 949

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika singerek Wyświetlenie odpowiedzi
                - słód monachijski I - 3 kg
                - słód wiedeński - 2 kg
                - słód pilzneński - 1,3 kg
                - Caraaroma - 0,2 kg
                - Caramunich II - 0,3 kg
                - Caraamber - 0,2 kg
                - chmiel Marynka 20 g
                - chmiel Hallertauer Tradition 20 g
                - drożdże W34/70
                Zaszły pewne zmiany w składzie warki, który finalnie wyglądał następująco:
                - monachijski I - 4 kg, wiedeński - 2,5 kg, pilznański - 2 kg, Caraaroma - 0,3 kg, Caramunich II - 0,3 kg, Caraamber - 0,3 kg.
                Zacieranie 20'/62 i 40'/72.
                Chmiele Marynka 25g/60' i Hallertauer Tradition 25g/20'.
                Drożdże Mauribrew Lager.
                Koźlak ma 17,5 Blg i już w środę rano po pokazie intensywnie fermentował.

                Comment

                • singerek
                  Senior
                  • 04-2005
                  • 285

                  #23
                  2011.12.20 - Kraków, pub Omerta, wspólne warzenie

                  Zapraszamy na wspólne warzenie w Omercie!

                  Jako, że sezon lagerowy w pełni, będziemy warzyć Schwarzbiera.

                  Planujemy użyć:
                  - słody: pilzneński 2,5 kg, monachijski I - 2,5 kg, Carafa Special II - 0,25 kg.
                  - chmiele: Perle 35g i Hersbrucker 30g
                  - drożdże W34/70

                  Zaczynamy jak zwykle o 17.

                  Zapraszamy!

                  Comment

                  • dori
                    Senior
                    • 10-2004
                    • 320

                    #24
                    Postaram się zjawić

                    Comment

                    • e-prezes
                      Senior
                      • 05-2002
                      • 19168

                      #25
                      No, no... jakbym dał rady to isam bym się zjawił. A tu zonk

                      Comment

                      • Cez
                        Senior
                        • 01-2003
                        • 1789

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dori Wyświetlenie odpowiedzi
                        Postaram się zjawić
                        To dopiero wydarzenie!!!
                        Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

                        Comment

                        • dori
                          Senior
                          • 10-2004
                          • 320

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedzi
                          To dopiero wydarzenie!!!
                          Macie gdzieś jeszcze zeszyt?

                          Comment

                          • MarcinKa
                            Senior
                            • 02-2005
                            • 2729

                            #28
                            Mamy
                            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

                            Comment

                            • dori
                              Senior
                              • 10-2004
                              • 320

                              #29
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi
                              Mamy
                              To mam nadzieję, że przyniesiecie

                              Comment

                              • singerek
                                Senior
                                • 04-2005
                                • 285

                                #30
                                2012.02.28 - Kraków, pub Omerta, wspólne warzenie

                                Zapraszamy na kolejne wspólne warzenie w Omercie.

                                Tym razem warzyć będziemy jasnego mocnego, dobrze chmielonego lagera.

                                Wykorzystamy:
                                - 4,5 kg pilzneńskiego
                                - 1,6 kg monachijskiego
                                - 0,35 kg caraamber
                                - 0,1 kg special b
                                - 40g Iunga
                                - 100g lubelskiego
                                - drożdże w34/70

                                Zaczynamy o 17.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎