Premium to lep na naiwnych, zielone butelki to porażka. Krócej nie potrafię.
Budweiser B:Original z Lidla
Collapse
X
-
Nie jestem smakoszem piwa, chociaż różnych piw, również z browarów rzemieślniczych próbuję i lubię wypić coś nowego. Znudziły mi się Żywce, Tyskie, Warki i tak dalej, więc stwierdziłem, że kupie tego Budweisera i zobaczę co to warte. Okazuje się, że piwo jest rewelacyjne, naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyło.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Ja ostatnio odświeżyłem sobie kubki smakowe wersją B:Classic. Swoją drogą ten typ nazewnictwa jest moim zdaniem z dupy wzięty. Stwierdziłem że za 2,39 zł dostajemy kawał solidnego piwa, któremu zielona butelka jakoś specjalnie nie przeszkadza. Gdyby tak smakowały polskie piwa w tym samym przedziale cenowym...Comment
-
Ja ostatnio odświeżyłem sobie kubki smakowe wersją B:Classic. Swoją drogą ten typ nazewnictwa jest moim zdaniem z dupy wzięty. Stwierdziłem że za 2,39 zł dostajemy kawał solidnego piwa, któremu zielona butelka jakoś specjalnie nie przeszkadza. Gdyby tak smakowały polskie piwa w tym samym przedziale cenowym...ale z gustami podobno się nie dyskutuje
Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez mor842; 2018-05-05, 21:07.Comment
Related Topics
Collapse
-
Ekstrakt: b.d.
Alkohol: 6% obj.
Data: 06.04.2024
Piwo dla Lidla uwarzone w jakimś Węgierskim browarze. Pojawiło się na chwilę w okolicach Czerwca, i później zniknęło.
Cena trochę zaporowa jak na 0,33 litra, bo aż 6.99 zł.
Byłem dziś w Lidlu upolować...-
Channel: Węgry
-
-
Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).
Ekstr. 15%
Alk. 6,0%
Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Kolejny marketowy produkt z kombinatu z Mannheim.
7,9% alk.
16,3% ekstr.
Aromat - cukierkowy karmel, przez chwilę jakaś nuta kwaśnych owoców (może to być zielone jabłuszko), w tle odrobina chmielu
Piana - wysoka, zwarta, nie jest zbytnio trwała, ale kożuszek...-
Channel: Niemcy
-
-
11,5% ekstr.
4,6% alk.
Aromat - na przedzie chmiel w tonach ziołowo-korzennych, dość nijaki (zboże) słód
Piana - dość wysoka, umiarkowana trwałość, nie znika całkiem i zostaje na szkle
Barwa - jasne złoto, klarowne
Wysycenie - łagodne, niewyraźnie...-
2024-11-26, 20:58 -
-
Pszenica z alko 4.8% z ekstraktu prawdopodobnie 12*.
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - mleczno-blado-jasno-żółty.
Aromat - drożdże, słodkawy banan potem goździk.
Smak - słodkawe, płatki owsiane...-
2024-11-03, 19:43 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment