W Szczecinie to piwo jest do kupienia w Netto narazie,gdzie indziej nie zauwazyłem tego piwa.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR
A te rodzaje piwa dostaniesz wszedzie w Szczecinie.
ARTHUR zastanów się czasem co piszesz. Powyższe Twoje cytaty są z jednego dnia i odnoszą się do tego samego piwa. Sam sobie zaprzeczasz. A tak na marginesie mógłbyś wreszcie zacząć pisać z polską trzcionką, bo niektórych Twoich wypowiedzi nie idzie ni w ząb zrozumieć.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach
Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
Będąc w Darmstadt 21.07.2022 zamierzałem przejechać krótką, ślepą linię kolejową do Pfungstadt. Gdy byłem na miejscu naprzeciw dworca (Eberstädter Straße 89) ukazał się moim oczom dość duży browar z widoczną na herbie datą założenia 1831. Było już pod wieczór, baner przy bramie...
Browar Motruk który działa w Mikuliczynie już dłuższy czas, osiągnął spory sukces. Na własne oczy widziałem jak całe autobusy wycieczkowe zwalają się do niego, wynosząc w petkach chyba setki litrów piwa i kwasu.
Ciężko było się wstrzelić w czas gdy będzie bardziej pusto. Droga...
Comment