Dział marketingu KP zaciera ręce z uciechy, gdyż książeczka spełniła swoje zadanie, czego dowodem jest dyskusja na forum. Tej - jak wynika z postów - niewiele wartej publikacji poświęcono więcej uwagi, niż wszystkim piwnym wydawnictwom z ostatnich dziesięciu lat razem wziętych. I to jest właśnie magia reklamy.
Ogłoszenie
Collapse
Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.
Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
- Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
- Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less
Vademecum Tyskie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek Wyświetlenie odpowiedziDział marketingu KP zaciera ręce z uciechy, gdyż książeczka spełniła swoje zadanie, czego dowodem jest dyskusja na forum. Tej - jak wynika z postów - niewiele wartej publikacji poświęcono więcej uwagi, niż wszystkim piwnym wydawnictwom z ostatnich dziesięciu lat razem wziętych. I to jest właśnie magia reklamy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Przejrzałam tę pozycję lecząc kaca w Qbolandii - też jestem zdania, że podpieranie się Michaleme Jacksonem to skandaliczne nadużycie
Co do reszty - myślę, że dla kogoś, kto w ogóle nie zna się na piwie, ta pozycja coś nowego wniesie, przecież nikt nie będzie studiował tej książki jak Biblii, tylko co najwyżej zakoduje, że są jakieś piwa belgijskie, górna fermentacja i ale.
Możnaby się faktycznie przyczepić opisów piw innego rodzaju niż Tyskie jako sugerujących, że to jakieś dziwadła są nie spełniającego parametrów dobrego "normalnego" piwa.
Zauważyłam też jeszcze taką ciekawostkę - przy skrócie etapów produkcji przy terminie "fermentacja" widnieje jakaś rurka spiralna - mi się z fermentacją w przepływie skojarzyła
P.S. Czy w tej pozycji widnieje gdzieś jakieś objaśnienie, kto to ten Michael Jackson? Bo przecież 99,9% ludzi będzie myślało, że to wampirek napisał.Last edited by Marusia; 28-10-2007, 17:26.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziAlbo się utwierdzi tylko,że Tyskie jest jednak najlepszym piwem na świecie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziHasło:Najstarszy browar w Polsce
Odpowiedź (pełna): Tyski browar należy do najstarszych w Polsce, a piwo od czterech wieków warzy się dokładnie w tym samym miejscu.
W wydaniu drugim i poprawionym oczekuję od KP dołączenia próbek tych świństw typu ale, porter, stout, pszeniczniak...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
P.S. Czy w tej pozycji widnieje gdzieś jakieś objaśnienie, kto to ten Michael Jackson? Bo przecież 99,9% ludzi będzie myślało, że to wampirek napisał.
Na okładce z tyłu zdanie coś w stylu "uznawany za największego krytyka piwna na świecie"
Comment
-
-
Właśnie przed chwilą, po raz pierwszy, miałem okazję zetknąć się z tą książeczką.
Po dość pobieżnym przeglądnięciu, moja ocena jest bardzo pozytywna. Zwłaszcza mając w świadomości, że jej publikację sfinasowali wielbiciele Tyskiego.
Można czepiać się użytego w tytule słowa "vademecum", bo książeczka jest raczej chaotycznym zbiorem ciekawostek o piwie.
Merytoryczne błędy, jak choćby ten, że "niektóre piwa powstają obecnie w czasie krótszym niż trzy tygodnie od warzenia do pierwszej fermentacji" (oczywiście chodziło o pierwszą degustację), nie mają żadnego znaczenia. Bo przecież pozycja jest adresowana głównie do klienteli, której dotychczasową lekturą piwną były naklejki na butelkach.
Ciekawe, jak na to posunięcie KP zareagują inni giganci piwni. Myślę, że nie będą obojętni - w każdym razie chciałbym żeby nie byli obojętni.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danio_145 Wyświetlenie odpowiedziNa okładce z tyłu zdanie coś w stylu "uznawany za największego krytyka piwna na świecie"
Tak naprawdę to 90% tych książeczek nigdy nie będzie przeczytana. Po, co najwyżej, przekartkowaniu, jeśli nie skończą w śmietniku zostaną odłożone na wieki na półkę.
Comment
-
Comment