Może w innych częściach kraju są argusy z innych browarów? Chociaż to by chyba było trochę bez sensu. Być może komuś poza Wrocławiem też uda się trafić na jakąś etykietę zbiorczą z nazwą producenta (myślę, że nie tylko w tym sklepie, do którego chodzę się zdarzają). Z drugiej strony przez ostatnie 1-1,5 miesiąca te piwa były inaczej pakowane (tzn. nie były w foliowych 4-pakach), a teraz wróciły do takich opakowań. Nie wiem, czy to może świadczyć o jakimś innym producencie, czy tak się po prostu zdarzyło.
podobne etykiety zbiorcze na paletach widziałem ok. 2 tygodnie temu na Argusie Jasnym i Strongu. Argus Rubi jest zawsze wystawiony tylko po kilka zgrzewek w czteropakach, więc nie widać na nim etykiet. Wydaje mi się, że już dość długo w Głubczycach nie robią piwa dla Lidla.
Nowość w Lidlu. Kod LB - Jędrzejów. Cena 3,99zł. Alkohol 4,9%. Kupione w Lidlu w Zgorzelcu. Ciekawe, czy w innych Lidlach też jest z Jędrzejowa. Zapach delikatny, jakieś marginalne cytrusy, ale mało znaczący. Barwa ciemne złoto, na zdjęciu wyszedł bursztyn. Piana obfita. Smak, podobnie...
Piwo z Lidla za 2,55zł. Alkohol 6%. Innych danych brak. Kod LA - Łomża. Piana ambitna, gęsta, co też widać na zdjęciach. Zapach metal, trochę słodu. Barwa bursztynowa. Smak? Nuty słodowe, alkoholowe, alkoholowa, marginalna goryczka. Van Pur zleca różnym browarom produkcję tych piw do różnych...
Domowy browar w gospodarstwie z agroturystyką na przedmieściach Villach w pięknej górskiej scenerii wioski Maria Gail.
Odległość 3,5 km od centrum Villach można pokonać nieregularnie kursującym autobusem, ale najlepiej zrobić sobie spacer wzdłuż Drawy.
Comment