Z ust miarodajnych usłyszałem ( w przelocie na stacji benzynowej ), że jest przyzwolenie nowych włodarzy Browarów Królewskich na organizację giełdy w dniu 30 sierpnia !
) przez Krzysztofa proponuję przypomnieć (w tym i mi
) kalendarium warszawskich giełd ktore nie miały zbytnio szczęścia. A to były odwoływane (2001 rok) a to przynajmniej przesuwał się minimalnie ich termin (o tydzień czy dwa bo chyba też były takie przypadki). Chodzi mi tu wyłącznie o giełdy letnie w browarze. Jako pierwszą giełdę warszawską spora grupa Kolekcjonerów uznaje jedyną giełdę w ŚP browarze Fronia w Dębowej Górze k. Skierniewic (niestety nie zaliczyłem jej a był to chyba rok hmmmmm....1992 ,1993 ??).Dopiero rok później odbyła się giełda zlokalizowana na Grzybowskiej (w budynku administracyjnym na sali).Wynikało by iż w tym roku będzie to X jubileuszowa giełda. Niestety jak widać w powyższych postach jest już spory problem z przypomnieniem sobie wcześniejszych giełd mimo iż Forumowicze nie są zaawansowani wiekowo
. I prośba litości : nie pokazujcie już tej fotki z Zygmuntem bo szlak mnie trafia że nie zrobiłem sobie zdjęcia mimo że pamiętam iż kręciłem się tam co chwila. Druga taka okazja już się przecież nie zdaży
.
, choć wiadomo że i tak sporo Kolekcjonerów z przyzwyczajenia przyjedzie wcześniej. Również termin jest zgodny z wcześniejszymi w-skimi giełdami.
więc pewnie rozpoczęcie jednak o 6.00
(tu słyszę już okrzyk radości fanów porannej zrywki) . Cofam więc to co napisałem wcześniej i sorry za ewentualne "dezinfo".
kapsle, etykiety, podkładki
Comment