ja będę w Białej Podlaskiej na Giełdzie. Dlaczego terminy się pokrywają
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Originally posted by Ahumba też się raczej skuszę na piwo z Krasnegostawu. Takie mają lać w Białej Podlaskiej
Ja też z tego powodu się tam pojawię (trzeba próbować póki jest).
Panie Celcie_birofilu oczywiście temat jest o Katowicach ale nie będzie jakieś zadymione wielkie miasto pluło w twarz zielonym podlaskim płucom Polski.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Że zadymione to stereotyp i dawno i nie prawda
I ja się tam wybiorę. Tylko jeszcze nie wiem czy w sobotę. Ale na pewno jest to najlepszy termin bo w piątek jeszcze nie wszyscy będą, a w niedziele już nie wszyscy będą.
Tylko trzeba sprecyzować czas - ja raczej mogę być do południa, potem lecę do domu, do gości, bo żonka ma urodziny.
adam16 napisal/a Że zadymione to stereotyp i dawno i nie prawda
Stolica śmierdzi. To się ta zauważyć. Jednak gdy ostatnio zawitałem w Katowicach, to dech mi zaparło. POWAŻNIE! Tam jest chyba kilo pyłu na metr sześcienny powietrza!
Wracając do tematu:
Do Białej Podlaskiej kolekcjonerzy, do Białej Podlaskiej. Jakoś warszawiacy mogli zawitać na Dolnym Śląsku na giełdzie i nie było im daleko, a Wy co???
Nie wiem jak inni, mogę odpowiadać tylko za siebie. Na Dolny Śląsk nie zawitałem (ostatnim razem, niestety). Jestem na Górnym Ślasku i tutaj jest organizowana impreza kolekcjonerska, więc na nią się wybieram. Jak tylko będę miał czas i będę mógł, to się wybiorę choćby i na Marsa, jeżeli ktoś zrobi tam giełdę.
Slavoyu drogi, a nie rzucił ktoś w ciebie workiem cementu w tych Katowicach, że Cię tak zatkało od pyłu . Bo nie wiem co miało by tam tak bardzo pylić. Chyba, że byłeś w tym mieście z 10 lat temu, albo i dawniej.
Byłem w TYM mieście pod koniec ubiegłego roku na koncercie Rammstein'a. I AUTENTYCZNIE mnie zatkało! I to nie było tylko moje odczucie - koledzy a Warszawy którzy ze mną byli to samo mogą potwierdzić. Na szczęście Ślązacy zaprowadzili nas do Bob'a, a tam wszekie smutki minęły
Jak bywałem wcześniej często w Sosnowcu, reakcja była podobna, choć nie w takiej skali jak ostatnio.
Originally posted by adam16 - ja raczej mogę być do południa, potem lecę do domu, do gości, bo żonka ma urodziny.
Życz od nas żonie wszystkiego najlepszego!
Oświećcie mnie proszę - gdzie dokładnie w Katowicach jest ta giełda? Nigdy jeszcze nie byłem na tego typu imprezie i chętnie bym zobaczył jak to wygląda.
To nie są typowe targi kolekcjonerskie, dlatego trudno powiedziec czego można sie po nich spodziewać. Sam jestem ciekaw co mnie tam spotka.
Jedno jest pewne - tej imprezy nie można porównywać z prawdziwą giełdą kolekcjonerska.
Szukać Targów nalezy na Bytkowie, przy ulicy Bytkowskiej. To jest tuż obok Wojewódzkiego Parku Kultury i Wypoczynku. Pytraj o tereny Międzynarodowych Targów Katowickich. Z centrum Katowic, dokładniej z ulicy Sokolskiej jedzie tam na pewno autobus nr 0, 50, 110. Ale zawsze lepiej jeszcze zapytać, bo trwają teraz w Katowicach wielkie prace przy Drodze Średnicowej i mogą być objazdy.
I dzięki za życzenia dla żonki.
Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.
Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...
Wystawcy browarów rzemieślniczych z całej Polski zaprezentują zarówno swoje klasyczne pozycje jak i piwa przygotowane specjalnie na ten festiwal. Kilkaset różnych piw w jednym miejscu w Katowicach.
Comment