W tym roku nie składam wiążących deklaracji - termin listopadowy jest możliwy ale grudniowy lepszy.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Już jest jutro
Na trzeźwo (dobra - trzeźwiej) pomysł nie wydaje się tak szatański, ale i tak może być fajnie.
Otóż, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zaliczyć dwa terminy.
W listopadzie Rzeczka (nowa świecka tradycja), w grudniu Dresso. Dobrej zabawy w dobrym towarzystwie nigdy za mało
Powiem tak - jak mi ktoś pożyczy bezterminowo trzy stówy, melduję się w Rzeczce. Miejsce świetne... Grudzień raczej odpada, na początku stycznia rozmnażam się, więc nastawiam się na odgrywanie odpowiedzialnego człowieka.
Powiem tak - jak mi ktoś pożyczy bezterminowo trzy stówy, melduję się w Rzeczce. Miejsce świetne... Grudzień raczej odpada, na początku stycznia rozmnażam się, więc nastawiam się na odgrywanie odpowiedzialnego człowieka.
ja pierdykam... masz na to harmonogram? to powiedz czy będą to wieloraczki czy solówkę odstawiasz
W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
Po stracie Krymu przez Ukrainę, trzeba było znaleźć jakiś nowy kawałek wybrzeża, by miłośnicy wypoczynku nad Morzem Czarnym mogli tam tłumnie zjeżdżać. Wybór padł na kawałek brzegu w pobliżu ujścia Dniestru. Ostatnimi latami nastąpił tam szybki rozwój infrastruktury turystycznej....
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Comment