19 będzie OK?
Kraków - propozycje spotkania
Collapse
X
-
Nie zrozumiałeś uwagi. Knajpa, obsługa (młodzi ludzie) naprawdę w porządku. Chodzi mi o to, że miałem szansę w jeden z weekendów siedzieć przy barze. I obsługująca pani w średnim wieku wypowiadała się o konkurencji z pogardą i arogancją, co wzbudziło zdziwienie i niesmak wśród kilku osób, które to usłyszały. Można uznawać się za najlepszego, ale szacunek dla konkurencji wypada mieć. Bo ktoś ma mniej kranów, to już nie należy mu się szacunek? Czasem takie zachowanie naprawdę może zepsuć wizerunek miejsca. Wiesz kwestia klasy, smaku itd. A twój komentarz zabrzmiał niemal w takim tonie jak u tej pani.. hmmm.Człowieku, a jaką niby Omerta ma konkurencję? Jeśli chodzi o wybór piw polskich - konkurencji brak, z zagranicznymi - podobnie, jeśli chodzi o ilość nalewaków - bezkonkurencyjna. Nie wiem, gdzie jest najbliższa knajpa z tyloma kranami w Polsce, czy zagranicą ? Ktoś wie?
Jestem na tak
p.s. Słowo konkurencja należy rozumieć jako inne lokale z ciekawą ofertą piwną (a jest w Krakowie kilka interesujących), a nie jako miejsca, które mają więcej nalewaków, dziwne uproszczenie stosujesz.Ostatnia zmiana dokonana przez hotgorski; 2012-05-09, 23:14.Comment
-
Jak już tak się światowo porównujesz to chociażby Złe czasy w Pradze mają więcej nalewaków, a i w Belgii znalazłoby się kilka knajp z większą ilością kranów.Człowieku, a jaką niby Omerta ma konkurencję? Jeśli chodzi o wybór piw polskich - konkurencji brak, z zagranicznymi - podobnie, jeśli chodzi o ilość nalewaków - bezkonkurencyjna. Nie wiem, gdzie jest najbliższa knajpa z tyloma kranami w Polsce, czy zagranicą ? Ktoś wie?
Jestem na tak
Comment
-
Hola, hola! Coś ty taki zadziorny. Więc może na poczatek wyjaśnienie słowa "konkurencja": to proces, w którym dwa lub więcej podmiotów uczestniczy we współzawodnictwie, poprzez przedstawienie korzystniejszej oferty (taką definicję podają na I roku ekonomii, żeby było łatwiej pojąć). Konkurować można na wielu płaszczyznach i te płaszczyzny niniejszym wymieniłem. A ty nie doczytałeś albo nie zrozumiałeś. Wymieniłem nie tylko ilości nalewaków!
A porównanie z Pragą niezłe
to w końcu tylko ok. 500 km. Ale fakt, byłem i chylę czoło.
Ja tam Omertę lubię, do innych lokali (konkurencyjnych, czyli oferujących coś więcej niż Żywca. Byłem raz nawet Beer Gallery z koleżanką, bo chciała jakieś mega słodkie piwo) też często zaglądam, ale chodzę tam na piwo, a nie żeby siedzieć i słuchać co za barem piszczy.Comment
-
...pod warunkiem, że 28˂24
Zlý Časy pompy też chyba nie mają, a Omerta ma 2.
Oczywiście ilość nalewaków to nie wszystko, wystarczy spojrzeć na 12 nalewaków Beer Gallery Dominikańska.
Przypominam, że dzisiaj o 19 spotkanie w Omercie i tam możemy podyskutować przy
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Dlaczego zadziorny? O lokalu wypowiedziałem się pozytywnie, a przestawiłem tylko swoje odczucia dotyczące kilku niefortunnych uwag pewnej pani. Jako konsument i klient mam prawo do oceny obsługi, tym bardziej, że w takim miejscach jak bar jej rola nie sprowadza się zwykle li tylko do nalewania piwa. Co więcej, lokal odwiedzam nadal.Hola, hola! Coś ty taki zadziorny. Więc może na poczatek wyjaśnienie słowa "konkurencja": to proces, w którym dwa lub więcej podmiotów uczestniczy we współzawodnictwie, poprzez przedstawienie korzystniejszej oferty (taką definicję podają na I roku ekonomii, żeby było łatwiej pojąć). Konkurować można na wielu płaszczyznach i te płaszczyzny niniejszym wymieniłem. A ty nie doczytałeś albo nie zrozumiałeś. Wymieniłem nie tylko ilości nalewaków!
A porównanie z Pragą niezłe
to w końcu tylko ok. 500 km. Ale fakt, byłem i chylę czoło.
Ja tam Omertę lubię, do innych lokali (konkurencyjnych, czyli oferujących coś więcej niż Żywca. Byłem raz nawet Beer Gallery z koleżanką, bo chciała jakieś mega słodkie piwo) też często zaglądam, ale chodzę tam na piwo, a nie żeby siedzieć i słuchać co za barem piszczy.
Jak już kolega tak uskutecznia parafrazowanie wikipedii, to ten sam artykuł mówi w dalszej części " W języku potocznym konkurencja to także grupa przedsiębiorstw tej samej branży(...)" i jak już pisałem, zaskoczony byłem brakiem szacunku dla konkurentów. Tylko tyle i aż tyle. Co tu ma do rzeczy ile kto ma nalewaków? (sic!)
Co do wielkości oferty, to oczywistym jest, że Omerta ma najszerszą ofertę piw lanych i nie mam zamiaru umniejszać jej fantastycznej oferty. Przykład Pragi podałem w odpowiedzi na kolegi pytanie o podobną knajpę za granicą. W Krakowie ciekawymi miejscami są także Non Iron, Strefa Piwa czy ostatecznie House of Beer (tu przewaga piw butelkowych).Comment
-
Miałem na myśli stan z najbliższej przyszłości...pod warunkiem, że 28˂24
Zlý Časy pompy też chyba nie mają, a Omerta ma 2.
Oczywiście ilość nalewaków to nie wszystko, wystarczy spojrzeć na 12 nalewaków Beer Gallery Dominikańska.
Przypominam, że dzisiaj o 19 spotkanie w Omercie i tam możemy podyskutować przy

Jak donosi Pivni Filosof, Zlý časy przejęło sąsiadujący lokal gdzie polewali Staropramena i w związku z tym instalują zdublowany nalewak z 12-ma kranami - jeden w przejętym lokalu, drugi na patio, które ma być dostosowane do funkcjonowania także w zimie. Czyli wychodzi na to, że lanych piw będzie 36...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CezAkurat!
Wyjeżdżam na wywczasy nad morze...
No dobra, a na kogo będę mógł liczyć miedzy 14 a 16-tym?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKaJa też mam malutki wypadzik do Pepiklandu od 15
Miniemy się? Mnie nie ma 15 - 19.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2012-08-13, 16:13.Comment
-
Jeśli nic się nie pozmienia w ostatniej chwili, wieczór dzisiejszy spędzę w którejś z piwiarni. O 19:30 powinienem być w Strefie. W okolicach 19 nawiedzę kilka innych lokali w okolicy w tym Starą Zajezdnię, Mleczarnię, Wręgę, Kalashnikov i po Strefie pewnie Szynk.
Comment