Chodziło mi tylko o zaoszczędzenie pieniędzy. Jaki ten sklep kołą Żą by nie był, to i tak ceny piwa są za pewne wyższe niż w przypadku beczki. A tak 160 zł dzielone na 10 osób (teraz jest 11, ale przyjmuje dla 10) daje 16 zł na łebka. Nie jest to chyba zniewalająca suma?
Choć beczki nie postawię, to przyniosę parę moich piwek. A moje piwko liczy się jako przynajmniej jedna beczka.
Aha, mam problem. Za późno polazłem na bazarek i nie było wystarczającej iklości cukinii. Więc jeśli ktoś ma po drodze, niech kupi trzy sztuki. Tylko najpierw dajcie znać w tym temacie, żeby nie okazało się, że wszyscy przyniosą.
Ja od razu mówie, że nie mam cukinii i po drodze chyba , szczególnie dziś nie mam jej gdzie nabyć. A w sklepie byłem wcześniej, tylko nie wiedziałem , że czegoś brakuje.
Niestety, nie wyjszło. Będzie trochę niepełnowartościowy gulasz...
No nie wyjszło - socewica lepsze cy gorsa od zywca???
Cy socewica była pzycyną porazki nasego Darka.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Cy socewica winna jest końca piwa w becce??
Cy socewica jest MASONEM???
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
"Dziękuję wszystkim! Specjalne pożegnanie RateBeer! (1 lutego 2025)
Witam wszystkich, Mam dla Was trudne wieści — RateBeer zakończy działalność 1 lutego 2025 r.
RateBeer powstało i rozwijało się wokół jednego głównego celu: zapewnienia...
Galanta to miasto które znam tylko z okien pociągu, gdy jadąc na trasie Bratysława- Budapeszt, dziesiątki razy już się przez nie przejeżdżało. Tym razem miałem motywację by do niego zaglądnąć. Już przed dworcem przechodząc obok osób czekających na pociąg, zostałem utwierdzony w...
Wróżka powiedziała, że pierwszy w 2006 roku obiad czwartkowy wypada w sobotę 8 kwietnia. Ze spirytualiami się nie dyskutuje, więc zapraszam. W meni pilaw oraz tradycyjnie Okuniew prosto z beczki. Składka w okolicach 9 złotych. Strudzeni będą...
Niby na liście jest, ale chyba nikt wcześniej nie opisał, pozwalam sobie więc to uczynić .
Giedlarowa to wieś w powiecie leżajskim, gdzie nieco na tyłach sklepu "Stokrotka" mieści się browar restauracyjny "Zakarczmie".
Lokalizacja trochę utajniona, bo w tym...
Comment