Do Karwieńskich Błot dotrę już w środę. Zabieram ze sobą na te gorące dni dla ochłody skrzynkę Kipera Mocnego i kilka beczułek 5l piwa produkcji własnej Ja wiem, że niestarczy
Do Karwieńskich Błot dotrę już w środę. Zabieram ze sobą na te gorące dni dla ochłody skrzynkę Kipera Mocnego i kilka beczułek 5l piwa produkcji własnej Ja wiem, że niestarczy
Tylko trochę do soboty zostawcie, żeby dla mnie i JAcksona starczyło na spróbowanie
Mam dla was kochani do zakomunikowania bardzo radosną nowinę! Dzięki uprzejmości i hojności, Browar Amber zafundował wszystkim uczestnikom tegoż zlotu beczkę z niefiltrowanym piwem (niestety nie wiem, jakim ). Konsumpcja i zabawa przy piwku odbędzie się w ośrodku wypoczynkowym KNOT ( http://www.knot.wczasowicz.pl/ ). Już się nie mogę doczekać spotkania z wami
Jeżeli można to dla mnie 5 Noteckich i 5 Gabów (ale nie mocnych ani nie najsłabszych 9) - jeżeli miejsca w samochodzie nie będzie to chociaż po 3 tego i tego.
Z Gaba pozostaje więc Złotelub Super Mocne Jeżeli będzie Złote to zakupię 5. Noteckich też 5.
Mam nadzieję, że Noteckie pod browarem będzie niepasteryzowane
Ostatnia zmiana dokonana przez zythum; 2005-06-30, 13:44.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Mapka trochę prymitywna i na szybko, ale moze trochę pomoże. Fioletowa droga prowadzi od trasy Reda - Władysławowo. Skręca sie w nią w lewo mniej wiecej w Celbowie (trochę przed Puckiem. Niebieska droga prowadzi z Wejherowa. Duża czerwona olama, to strzałka pokazująca Krokovą , bo napis jakoś nie współgrał z miejscem...
Attached Files
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Mam dla was kochani do zakomunikowania bardzo radosną nowinę! Dzięki uprzejmości i hojności, Browar Amber zafundował wszystkim uczestnikom tegoż zlotu beczkę z niefiltrowanym piwem (niestety nie wiem, jakim ). Konsumpcja i zabawa przy piwku odbędzie się w ośrodku wypoczynkowym KNOT ( http://www.knot.wczasowicz.pl/ ). Już się nie mogę doczekać spotkania z wami
To rzeczywiście dobra wiadomość. A skąd będą wiedzieli, że my, to my? Podamy jakieś hasło? Proponuję "żyrafy wchodzą do szafy" i odzew awiany włażą na ściany", względnie "najlepsze kasztany są na placu Pigalle" i odzew "Zuzanna zbiera je tylko jesienią".
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
A Jubilata nie można zamówić? Chyba nie dlatego, że Zythum nie chciał?
Gdyby było można, to ja poproszę 2, do tego 2 Złote (nie mylić z 2 zł) i 3 Noteckie niepasteryzowane.
Jeśli o mnie chodzi, to mogę (a dokładniej moja żona , bo ona jedzie samochodem już w sobotę) przywieźć pewną ilość Ciechanowa (o ile ktoś by w ogóle reflektował...)
Wersja realistyczna jest taka, że docieram w czwartek koło południa. Jako zastępca Organizatora służę więc pomocą na Forum i PW do środy (ok. północy, potem idę spać).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
A Jubilata nie można zamówić? Chyba nie dlatego, że Zythum nie chciał?
Gdyby było można, to ja poproszę 2, do tego 2 Złote (nie mylić z 2 zł) i 3 Noteckie niepasteryzowane.
Jeśli o mnie chodzi, to mogę (a dokładniej moja żona , bo ona jedzie samochodem już w sobotę) przywieźć pewną ilość Ciechanowa (o ile ktoś by w ogóle reflektował...)
Wersja realistyczna jest taka, że docieram w czwartek koło południa. Jako zastępca Organizatora służę więc pomocą na Forum i PW do środy (ok. północy, potem idę spać).
NIe ma problemu z zakupem pod warunkiem, że będzie w sklepie
Już Cię Wujciu zanotowałem.
Ja chętnie przyjąłbym ze 6 Ciechanów Wybornych oraz 4 Mocne. Oczywiście wersje niepasteryzowane.
Wymiana trochę nieproporcjonalna (7do 10) ale może ktoś się dołączy do Ciebie
Fajna sprawa z tym Amberem. Oby tylko Abernacka nie zapomniał hasła
Motyla noga a u mnie w pracy czerwiec i lipiec to "gorące" miesiące i nawet nie mogę wziąć "kacowego" coby przyjechać choć dzień wcześniej. Tak Wam zazdroszczę, że niektórzy już za momencik będą się kąpać w morzu.
Ja dojadę dopiero w piątek po południu. Autobus z Gdyni albo o 15.40/50 albo 17.20/40 więc o której będę na miejscu (w Karwii)?
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Pidipivovar Pod Kalousem to obecnie bodajże najmniejszy spośród legalnie działających browarów w Czechach. Mieliśmy go odwiedzić jeszcze w marcu, ale ,corona, pokrzyżował nam plany .
Browar znajduje się w małym prywatnym domku we wsi Žerotín. Kiedy podjechaliśmy pod bramę, nawet...
Bardzo ładnie się z miniloztem w Karwieńskich Błotach zbiega koncert Manu Chao. Cały ten Opener to nic ciekawego ale Manu Chao to ... a koncert przy plaży w upalną noc to po prostu będzie COŚ.
Jeszcze nie wiadomo dokładnie którego dnia będzie Manu Chao. Po 1 maja będą bilety napojedyńcze...
Dla tych, którzy wybierają się od strony Warszawy do Wrocławia ósmego listopada mam pewną propozycję umilenia sobie podróży. Od razu zaznaczam, że nie jest to oferta dla lubiących się rozbijać burżujskimi pociągami IC/Ex, tylko dla tych, którzy podróżując tańszym kosztem chcą sobie...
Comment