To cudownie nie uschniemy!
Ps. Czekając na pociąg do Radomia w Warszawie jest opcja na zaopatrzenie sie w Konstancina i Bossa. Ile bierzemy? Krateczke?
Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2008-11-23, 19:00.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Garść praktycznych informacji
Wyjazd do Łodzi w sobotę (29.XI.) o godzinie 8:37 (z Gdyni Głównej), 8:50 (z Oliwy) lub z Gdańska Głównego o 9:02.
Powrót w niedzielę (30.XI.) przez Radom i Warszawę o godz 23:57 (Gdynia).
Kupujemy bilet turystyczny na pierwszą klasę, aby wygonie się jechało i bawiło.
Wiem już na pewno, że jadę, dosiądę się w Gdańsku trzymajcie dla mnie miejsce
Ja mam dziś imprezę Andrzejkową, na której muszę być i mogę być w różnym stanie rano, więc do Radomia raczej nie dotrę, ale widzę plany się zmieniły na Kalisz to przynajmniej nie żal spotkania z trójmiejską ekipa
pozycja godna odnotowania: Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. Krzysztof Głowacki, wyd. Archiwum Państwowe w Radomiu, Radom 2023. W zasadzie to katalog wystawy, tyle, że wydany solidniej, niż niejedna książka. Z opisu książki: "Wydawnictwo powstało w związku z wystawą...
Czy ktoś z Forumowiczów ma jakieś informacje o giełdzie w Radomiu? Podobno jest planowana na 8 września i ma się odbyć w budynkach browaru Saskiego - ich fragment jest po remoncie, znajduje się tam pub.
Zapraszam wszystkich piwoszy po raz 19-ty do Radomia. Impreza odbędzie się na terenie zabytkowego browaru J.Saskiego ul. Limanowskiego 29 od 8 ej - info dokładniejsze bliżej terminu giełdy. Rezerwacja stolików - na kurdewiesiek@op.pl
Właśnie przeczytałem na forum wypowiedź Sodoma o tym, że w Radomiu jest lany Janów. Czy w Warszawiakach byłaby w ogóle chęć pojechania do Radomia w jakiś dzień na piwo (według mnie w pierwszej piątce piw polskich). Termin byśmy jakoś dogadali. Przy okazji jeszcze tylko sto kilometrów...
Wydawało mi się, że takich miejsc już nie ma w naszym kraju, a tu proszę, uchował się jeden rodzynek w Radomiu. W centrum miasta, od kilku już dekat, w jednej z kamienic, znajduje się piwny bar, w którym to leją na codzień z beczki Belfasta oraz Warkę. Belfast jest polewany za osiem złociszy...
Comment