Smalec co prawda raczej mi nie służy, ale raz się żyje - jestem ZA.
Tylko w sprawie chleba - fajnie by było, gdyby był rzeczywiście chleb (żytni), a nie zwykła bułka. Żytni nie dość że lepiej pasuje do smalcu, to jeszcze jest zdrowszy (tylko czy kogokolwiek poza mną to obchodzi? ).
Chleb będziemy kupować już w Pułtusku i jeśli żytni się tam objawi - to i zakupiony zostanie
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Za 30 minut wychodze z roboty i przeistaczam się w człowieka pierwotnego - czyli bez dostępu do netu. Przypuszczam, że nic poważnego już nie zostanie zmienione/ustalone w sprawie ZLotu. W razie czego, gdyby np. zmieniono miejsce Zlotu to niech ktoś mi podeśle sms'a na wiadomy nr kom.
Za 30 minut wychodze z roboty i przeistaczam się w człowieka pierwotnego - czyli bez dostępu do netu. Przypuszczam, że nic poważnego już nie zostanie zmienione/ustalone w sprawie ZLotu. W razie czego, gdyby np. zmieniono miejsce Zlotu to niech ktoś mi podeśle sms'a na wiadomy nr kom.
słyszałem że mają zmienić nie tylko lokalizację ale i datę zlotu
Jak to po co ?
DOcierasz do Borsuków, czekasz, czekasz, jesteście sami, bo liczycie, że zaraz dojedzie reszta...tak czekacie, a godziny lecą...
W międzyczasie dostajemy cynk o właściwym zlocie , tzn. ściśle tajne - do czasu Twojego wyjazdu - namiary na miejsce...a ty dziękujesz bogu, że zabrałeś ten widelec i masz czym jeść...
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
(jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)
Krecik rozpoczął już proces organizacji tegorocznego zlotu.
Jak na razie wszystko wskazuje na to, że tym razem zostanie odwołany w Tleniu. Szczegóły później.
Comment