Ale będzie impreza Biedne gołoboża...
Oczywiście, jak ktoś przejdzie próbę wody i (albo) ognia, to nie ma wstępu...
W skansenie w Tokarni mieli jakiś czas temu bardzo fajnego kozła, myślę, żeby go wypozyczyć, świetnie wpisałby się w klimat.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik
Właśnie wyjąłem ze skrzyneczki kopertę ze zniżkami.
Dzięki ART i do zobaczenia w nocy z czwartku/piątek
Ty lepiej pamiętaj, że dwa przedziały masz ciałem chronić . Nawet na spotkaniu z Wrocławiakami obmyśliliśmy dla ciebie sposoby:
- pierwszego przedziału chronisz wykładając wszędze paczki fajek, potem sprzedasz je zapewne na zlocie, bo jak znam życie zabraknie, w tym też przedziale siedzisz, co by ci towaru na handel nie ukradli;
- drugiego przedziału chronisz wywieszając na nim kartkę przedział zarezerwowany na trasie Wrocław - Warszawa Zachodnia (może się konduktor nie zorientuje)
Chronisz tylko do Wrocławia, potem chroni Pepek, który już wie, że jak wsiądę w Opolu i nie będzie miejsca siedzącego dla mnie, to siedzę na jego kolanach
Chronisz tylko do Wrocławia, potem chroni Pepek, który już wie, że jak wsiądę w Opolu i nie będzie miejsca siedzącego dla mnie, to siedzę na jego kolanach
Ty lepiej pamiętaj, że dwa przedziały masz ciałem chronić . Nawet na spotkaniu z Wrocławiakami obmyśliliśmy dla ciebie sposoby:
- pierwszego przedziału chronisz wykładając wszędze paczki fajek, potem sprzedasz je zapewne na zlocie, bo jak znam życie zabraknie, w tym też przedziale siedzisz, co by ci towaru na handel nie ukradli;
- drugiego przedziału chronisz wywieszając na nim kartkę przedział zarezerwowany na trasie Wrocław - Warszawa Zachodnia (może się konduktor nie zorientuje)
pamiętajcie o mnie, dołącze w Częstochowie
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Anonimowy informator sprzedał mi przed paroma dniami informację, że być może on i ona zasilą też ten pociąg i to wsiadając we Wrocławiu. Ciekawe czy mój informator puści parę z gęby, bo przecież miał napisać conieco w odpowiednim tematcie...
Wracając do fajek - mogę załatwić jedną, za to dużą i wodną
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
Czy mówimy o tym pociągu? Jeżeli tak to raczej kiepsko widzę możliwość napicia się łódzkiego. Będzie na to w sumie jakieś 20 minut licząc nawet od 6.00 czyli od otwarcia lokalu. No chyba, że w butle i do pociągu? Albo 5 litrowa beczka?
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
(jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)
Krecik rozpoczął już proces organizacji tegorocznego zlotu.
Jak na razie wszystko wskazuje na to, że tym razem zostanie odwołany w Tleniu. Szczegóły później.
Comment