Słuchajcie, najprostsze rozwiązania są najlepsze. Część zamknięta tylko dla zarejestrowanych piwowarów - powiedzmy 12- 16, następnie o 16 otwieramy podwoje dla publiki i degustacja na zwykłych zasadach. Żadne dzwonki, żadne określone godziny na określone style, żadne ograniczanie ilości się nie sprawdzą.
Ogłoszenie
Collapse
Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.
Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
- Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
- Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less
IX Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie, 12.05.2012 - przymiarki
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bimbelt Wyświetlenie odpowiedziHm, czy to aż takie trudne?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzio 16 otwieramy podwoje dla publiki i degustacja na zwykłych zasadach.
Oczywiście nie uda się w 100% spełnić tych założeń, ale mi chodzi o zniechęcenie tych, którzy czynią tłok w lochach tylko w celu załapania się na jak największą ilość darmowego domowego.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziZ innej beczki , w tytule jest 11.05.2012 - czy warsztaty będą w piątek ?
Hmmm... no nie wiem, chyba jednak zmienię na 12Last edited by Marusia; 30-08-2011, 09:02.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi"Degustacja na zwykłych zasadach" wypada z programu w ogóle. Może ewentualnie, tak jak zaproponował Art, coś wyjdzie do ludu na zewnątrz. W środku co najwyżej 3-4 edycje o określonej godzinie, co będzie zaznaczone w programie, razem z informacją, że każdy chętny dostanie po JEDNEJ próbce piwa domowego do spróbowania.
Tak naprawdę trzeba by sobie odpowiedzieć na pytanie jaki jest cel WWP? Wg organizatorów i wg uczestników.
Wg organizatorów to jak sądzę krzewienie zarazy i chyba od poprzednich edycji, a może od tej zrobienie czegoś dla piwowarów już funkcjonujących.
Wg uczestników piwowarów - to chęć spotkania innych piwowarów, chęć pochwalenia się swoim piwem, chęć porozmawiania z bardziej doświadczonymi piwowarami.
Wg uczestników nie-piwowarów - chęć spróbowania innego piwa, chęć spróbowania darmowego piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWg uczestników nie-piwowarów - chęć spróbowania innego piwa, chęć spróbowania darmowego piwa.
Pomyślałam też, że skoro są to Warsztaty Piwowarskie, to spotkania z piwowarami z browarów przemysłowych i restauracyjnych trzeba wdrożyć też
Ogólnie przyszłe Warsztaty widzę jako imprezę z ciekawym programem, z którego każdy coś dla siebie interesującego znajdzie. Z drugiej strony w trakcie tego, co nie będzie dla niego ciekawe - wyruszy w kurs po stoiskach FDP, a potem wróci.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWg uczestników nie-piwowarów - chęć spróbowania innego piwa, chęć spróbowania darmowego piwa.
Są też tacy uczestnicy, jak ja - nie warzę, póki co nie zamierzam, a chętnie spotkam się z forumowymi piwowarami przy ich piwku To mimo wszystko coś innego, niż "chęć spróbowania darmowego piwa". Podejrzewam, że takich jak ja jest więcej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziOgólnie przyszłe Warsztaty widzę jako imprezę z ciekawym programem, z którego każdy coś dla siebie interesującego znajdzie. Z drugiej strony w trakcie tego, co nie będzie dla niego ciekawe - wyruszy w kurs po stoiskach FDP, a potem wróci.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziZakładacie, że uczestników nie-piwowarów, którzy chcą nimi zostać, nie będzie?
Są też tacy uczestnicy, jak ja - nie warzę, póki co nie zamierzam, a chętnie spotkam się z forumowymi piwowarami przy ich piwku To mimo wszystko coś innego, niż "chęć spróbowania darmowego piwa". Podejrzewam, że takich jak ja jest więcej.
I tu powraca pomysł Rycha z początku dyskusjiMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziSą też tacy uczestnicy, jak ja - nie warzę, póki co nie zamierzam, a chętnie spotkam się z forumowymi piwowarami przy ich piwku To mimo wszystko coś innego, niż "chęć spróbowania darmowego piwa". Podejrzewam, że takich jak ja jest więcej.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi- wykład 1 lub 2 dla zaawansowanych. Temat jednego z wykładów to będzie na 100% o enzymach (stanę na jajach, żeby był ten wykład) - co robią, kiedy i po co. Pomoże to na pewno wielu piwowarom w ocenie, co jest w zacieraniu ważne, a co nie.
Ale też inny pomysł się narodził - mógłbym przygotować wykład o drożdżach piwowarskich. O ich biochemii, właściwościach itp. Temat zakładania domowej hodowli też mogę uwzględnić, w tym mrożenie i liofilizacjaJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amap Wyświetlenie odpowiedziDo tego potrzebna jest dokładna informacja na miejscu co i gdzie będzie się odbywało - niestety muszę przyznać, że do tej pory było z tym cieniutko...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziPrzyłączam się do głosu kolegi grew Możliwość bezpośredniej wymiany uwag z piwowarem co do próbowanego piwa jest dla mnie warta biletu wstępu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziZasadniczo to mam całą furę artykułów na tematy piwowarskie, w tym na pewno znajdzie się trochę o enzymach, mogę podesłać jeśli będzie taka potrzeba.
Ale też inny pomysł się narodził - mógłbym przygotować wykład o drożdżach piwowarskich. O ich biochemii, właściwościach itp. Temat zakładania domowej hodowli też mogę uwzględnić, w tym mrożenie i liofilizacja
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziDo tej pory to się prawie nic nie działo, więc nie było takiej potrzeby nawet. Od przyszłego roku chcę wszystko zawrzeć w szczegółowym planie i Warsztaty zrobić całkiem inne, więc nie ma sensu porównywać do poprzednich edycji, chyba, że coś uważasz za dobre i warte zachowania
a wykłady będą otwarte czy zamknięte?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amap Wyświetlenie odpowiedzia wykłady będą otwarte czy zamknięte?
Comment
-
Comment