Znalazłem w piwnicy mojego lokalu 4 logosy w tym dwa nowe w kartonach ) Bosman, Żywiec ale jakiś starszy model i te dwa w kartonach nie rozpakowałem jeszcze.
W tym roku w Pradze w dzielnicy Karlin swoje podboje otworzył nowy browar- Pivo Karlin. Tym samym w tej dzielnicy działają już dwa browary i od siebie są oddalone o niecały kilometr.
Dla tego idą z browaru Dva Kohouti nie omieszkaliśmy zahaczyć o nowy browar Karlin. Browar i restauracja...
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
Przyjechawszy wieczorem 14.08.2022 do Mainz i rozłożeniu się w hotelu, ten browarek był pierwszym wyborem na spędzenie reszty dnia, jako że jest czynny najdłużej.
Powstał w 1989 roku i położony jest u stóp Cytadeli tuż pod jej murami, a właściwie można rzec że właściwie w ich...
Piwo uwarzone z okazji 100-lecia British Airways, cała historia tutaj: https://www.brewdog.com/blog/brewdog...itish-airways/
Piwo lekko z przymrużeniem oka określono jako Transatlantic IPA, ma 4,8%. Jest bursztynowe, klarowne. Ma całkiem wysoką, białokremową, dość drobną i trwałą...
Comment