Mam takie pytanie. Czy ktoś wie co się stało ze stronką breweries on the web
Wcześniej z tej stronki wysyłałem do browarów
Przychylność browarów
Collapse
X
-
Spróbuj wysłać... Tam wszystko jest ok przy pierwszej rozmowie, potem zaczynają się problemy...Do Sierpca należy wysłać maila z zamówieniem. Adres ten to kasztelan@browarkasztelan.plLeave a comment:
-
Jak byscie chcieli skorzystac, to znalazlem profesjonalna oferte browaru dla kolekcjonerow:
Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2014-09-11, 21:17.Leave a comment:
-
Ja napisałem do 24 browarów odnośnie podstawek pod piwo. W większości przypadków spotkałem się z odmową a to za sprawą pewnego paragrafu:
niemożność jednoznacznej weryfikacji czy wysyłka wyżej wymienionych materiałów w każdym przypadku nie stanowiłaby naruszenia zakazu kierowania reklamy piwa do osób małoletnich (art. 13(1) ust. 1 pkt 1 ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi).
przysłali mi jedynie z Jabłonowa podstawki, reszta milczy. Kontaktowałem się z nimi poprzez e-mail.
Pozdrawiam ArtekLeave a comment:
-
Ponad 30lat temu jak się pisało prośby do firm po katalogi to wszyscy mieli tak samo przekalkowane.
Teraz radzę jednak napisać coś bardziej indywidualnego. Poprawnie, bez błędów stylistycznych. Może ktoś znajomy pomoże.
I raczej pisać w języku urzędowym danego państwa.
Jeśli pisze się do byłej kolonii np. francuskiej to po francusku ( tak łopatologicznie dodam )
Leave a comment:
-
Sam jakoś pisałem sam z pomoca translatora/słownika i przesyłki dochodziły.
Nie sądzisz, że lepiej z błędami i samemu napisac, niż gdy od 10 osób browar dostanie takiego samego maila - Prosze o etykiety z butelek, gdyz jestem ich kolekcjonerem. Dokładnie słowo w słowo. Komu bys prędzej wysłał? bo ja temu pierwszemu
Leave a comment:
-
No raczej się z Tobą nie zgodzę
Załóżmy, że pracujesz w browarze i dostajesz maila o treści "Krzysio prosić o nalepek na butelka". Co robisz z takim mailem?
Leave a comment:
-
A co to za problem napisać po polsku i przetłumaczyć w translatorze?
Nawet jak będą błędy gramatyczne to sens zrozumieją.
Leave a comment:
-
Witam!.Mam jedno pytanie,czy istnieje jakiś wzór listu lub maila do browarów,z prośbą np
przysłanie etykiet?
Leave a comment:
-
Do tej pory zbierałem etykiety z wypitych przez siebie piw, ale po zajrzeniu na browar.biz postanowiłem powysyłać trochę maili.. i oto moja pierwsza przesyłka
- Wernesgruner (Niemcy) - 25 kapsli (6 rodzajów), 12 x 2 etykiet oraz 4 x 2 podkładek...Leave a comment:
-
Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z Niemiec
Brauerei Westheim
Viele Viele Dank

Leave a comment:
-
Tak jak napisał solfernus przy kontaktach z browarami, zwłaszcza dalekimi, należy uzbroić się w cierpliwość
Kiedyś dostałem przesyłkę, bodajże z Chile, prawie pół roku po wysłaniu maila
Niektóre browary nie wysyłają od razu, ale zbiorczo, np. raz na miesiąc, raz na kwartał... Także cierpliwości...
Niestety musisz też przygotować się, że nie wszystkie browary w ogóle cokolwiek wysyłają. Dobrze jak chociaż napiszą odmowę... Bo tak to człowiek czeka i nie wie czy coś jest wysłane czy nie
Leave a comment:
-
Może trzeba jeszcze trochę poczekać. Nie wiem od jak dawna wysyłasz te maile. Nie zawsze
browary wysyłają wiadomość, że wysłano do Ciebie przesyłkę. Przeważnie wysyłają od razu
list. Staraj się pisać w języku urzędowym danego kraju bo po angielsku nie zawsze się udaje.
Zbierając etykiety masz duże szanse na otrzymanie przesyłki w dobrym stanie. Kapsle mogą ją uszkodzić. Zwłaszcza jak ktoś je słabo zabezpieczy. Inna sprawa, że to podraża przesyłkę. Nie zawsze jakiś tambylec z browaru w którym starasz się o fanty ma chęć i kasę na takie fanaberie jak koperta w bąbelki.
Jak wysyłasz do państw EGZOTYCZNYCH to możesz wysłać w liście poza prośbą i etkami, kapslami, zaadresowaną kopertę zwrotną oraz blankiet na znaczek międzynarodowy.
Na poczcie dowiesz się więcej na jego temat.
Nie zawsze to skutkuje ale zwiększa szansę.
Raczej nie wysyłaj pieniędzy w gotówce. Kilka razy próbowałem 5 $ wysyłać z marnym skutkiem. Przeważnie nie wolno wysyłać gotówki listownie i przesyłka się rozpływa w eterze.
No i życzę duuużo cierpliwości
Leave a comment:
-
Na forum już się przedstawiłem.
Czytałem kiedyś cały ten wątek. Ktoś podawał stronę z adresami stron www browarów zagranicznych z której korzystałem przy wysyłaniu swoich maili. Wg mnie robię wszystko ok. Poza formą listów. Wysyłałem e-mail. W listach pisałem również, że chętnie wyślę im zaadresowane koperty zwrotne.Leave a comment: