Dzis przesyłka z Palm Breweries - 12 sztuk kapsli i 4 podstawki.
Tradycyjnie wielkie dzieki.
Tradycyjnie wielkie dzieki.

Pisżę konkretnie że chodzi mi o etykiety, podkładki, kapsle, otwieracze, kufle itp. List oczywiście po angielsku, bo chyba nie wszędzie jeszcze pracują Polacy 
Wszystko zależy od tego jak dany browar podchodzi do sprawy kolekcjonerów i jak działa dział marketingu

Bo jak inaczej tłumaczyć fakt, że w przesyłce od Drehera znalazłem kapsel Kozla i podkładkę Pilsnera?
Pisżę konkretnie że chodzi mi o etykiety, podkładki, kapsle, otwieracze, kufle itp. List oczywiście po angielsku, bo chyba nie wszędzie jeszcze pracują Polacy 
Wszystko zależy od tego jak dany browar podchodzi do sprawy kolekcjonerów i jak działa dział marketingu 

Widocznie pani w marketingu miała akurat "ten dzień"
Przynajmniej na razie
... i tak mnie jakoś wciągnęło
Stworzyłam sobie listę browarów wraz z mailami (ze stron browarów)- zaczęłam od Belgii i Czech i w ubiegłym tygodniu zaczęłam wysyłać maile. Do Czechów po czesku, do Belgów po angielsku i są już pierwsze efekty
Czesi jak się przestali już chyba śmiać z mojego czeskiego to wysłali mi już dwie przesyłki
Dostałam też niestety maile z 3 browarów, że nie wysyłają gadżetów ( Městský Pivovar Štramberk, Pivovarský Dvůr Zvíkov i Duvel Moortgat), a przesyłki doszły z:
Z Czechami czasami jest śmiesznie
Ja wysyłam wszędzie po angielsku i kiedyś dostałem maila że on nie rozumie i żebym napisał albo po niemiecku albo po polsku
Jako, że po niemiecku to mówię tylko "ja" i "nein" to łatwo się domyśleć którą opcję wybrałem

Comment