Przychylność browarów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Chitos_
    replied
    Witam.
    W ostatnim tygodniu sporo przesyłek:
    Grolsh - sporo etykiet wyglądają jak losowo wrzucone do koperty.
    Guinness - jeden wzór etykiety i jeden wzór podstawki.
    Jever(niemcy) - etykiety, po 2 sztuki z każdego wzoru.
    Left Hand Brewing(USA) - etykiety, po kilka sztuk z każdego wzoru, dwie podstawki.
    Paderboner(Niemcy) - Etykiety
    Carl Betz(Niemcy) - Etykiety.
    Theakston(UK) - Etykiety.
    Belhaven(Szkocja) - Etykiety
    Creemore Springs(Kanada) - Etykiety i podstawka

Przybyło trochę rzeczy a wymianę, w tym sporo bardzo ładnych etykiet z Left Hand Brewing.
    Pozdrawiam.

Leave a comment:

• Chitos_
    replied
    Witam.
    Dzisiaj tylko jedna przesyłka
    Belhaven(Szkocja) - Etykiety i dwie podstawki. Podstawki i jedna etykieta na wymianę.
    Pozdrawiam.

Leave a comment:

• ARTHUR
    replied
    To ie nie jest strona na pisanie o polskich browarach tylko o zachodnich browarach.Polska strona jest z Browarami prosz poszukajcie.

Leave a comment:

• expel
    replied
    Dziś przyszła przesyłka z fortuny i jakoba

Leave a comment:

• Chitos_
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika expel
    Mimo wysłania 20 dni temu koperty do browaru Fortuna, dalej nic nie przyszło. Na maila odpowiedzieli mi że wyślą i że nie ma problemu. To normalny czas oczekiwania czy już można spisać tą kopertę na straty, bo gdzieś zaginęła?
    Spróbuj się przypomnieć, mailowo albo telefonicznie. Mi na maila w ogóle nie odpowiedzieli. Możliwe też, że wysyłają listy hurtowo.

Leave a comment:

• expel
    replied
    Mimo wysłania 20 dni temu koperty do browaru Fortuna, dalej nic nie przyszło. Na maila odpowiedzieli mi że wyślą i że nie ma problemu. To normalny czas oczekiwania czy już można spisać tą kopertę na straty, bo gdzieś zaginęła?

Leave a comment:

• Chitos_
    replied
    Witam.
    Dzisiaj aż 4 przesyłki w skrzynce.
    Na początek zaskoczenie, kolejna przesyłka z Pinty mimo jednego maila. Wszystkie etykiety mam na wymianę.
    Farsons(Malta) - sporo etykiet, wszystkie wzory co najmniej po 2 sztuki, duble mam na wymianę.
    Budvar(Czechy) - dwa bardzo ładne kapsle, podstawka, broszurka reklamowa(ktoś to w ogóle zbiera?), etykiety. Kapsle, podstawka i broszurka na wymianę.
    Kulmbacher(Niemcy) - etykiety, dwie podstawki. Podstawki na wymianę.

Zdjęcia rzeczy na wymianę:

Pozdrawiam.

Leave a comment:

• Chitos_
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika expel
    Jak piszecie do browarów to dajecie od razu swój adres? Ja napisałem do pinty czy wysyłają, jak na razie brak odpowiedzi, to samo z Egger i Fruh-Kolsch
    Ja podaję adres i dane kontaktowe w razie gdyby trzeba było pokryć koszty wysyłki. Nie wysyłaj maili z pytaniem, napisz od razu maila z prośbą o wysłanie, najlepiej napisz co zbierasz, jak długo itp. Dużo browarów nawet nie odpowiada na maile tylko automatycznie wysyła Ci list.

Dzisiaj:
    Bayerischer Bahnhof(Niemcy) - etykiety + 4 różne podstawki. Podstawki na wymianę.

Leave a comment:

• expel
    replied
    I na jakie dokładnie adresy e-mail wysyłaliście wiadomości do ww browarów?

Leave a comment:

• expel
    replied
    Jak piszecie do browarów to dajecie od razu swój adres? Ja napisałem do pinty czy wysyłają, jak na razie brak odpowiedzi, to samo z Egger i Fruh-Kolsch

Leave a comment:

• Chitos_
    replied
    Witam.

W tym tygodniu:
    Pinta - etykiety w formie naklejek.
    Warstreiner(Niemcy) - dużo kompletów etykiety, tylko jeden wzór się powtarza.
    Lion Nathan(Nowa Zelandia) - sporo etykiet, część w formie naklejek.
    Fruh-Kolsch(Niemcy) - przesyłka wygląda dosyć losowo, trochę etykiet(trzy wzory po kilka sztuk) jedna kontra, trochę kapsli (znowu trzy wzory po kilka sztuk) i 3 podkładki (2 wzory).
    Egger (Austria) - sześć kompletów etykiet - trzy wzory (po 2 komplety).
    Windward & Leeward(St. Lucia) - kolejna losowa przesyłka, dużo etykiet (w kilku przypadkach brak etykiety, kontry lub krawatki), dodatkowo etykieta Guinnessa, ichniego Heinekena(kontra i krawatka) i dwie podkładki.

Podkładki, kapsle i duble etykiet mam na wymianę jeśli ktoś był by zainteresowany to można pisać a podeślę zdjęcia itp.

Pozdrawiam.

Leave a comment:

• Kogut002
    replied
    Jakiś czas temu napisałem do browaru Widawa, dziś otrzymałem odpowiedź
    "Witam,
    Załączam instrukcję zamawiania,
    Pozdrawiam

a w załączniku
    (...)
    Instrukcja zamawiania etykiet i podstawek
    1. Należy złożyć zamówienie podając rodzaj piwa i ilość sztuk zamawianych etykiet (koszt 2 zł/ sztukę), podstawek – rodzaj i ilość (koszt 3 zł/ sztukę, komplet 4 – 10 zł);
    2. Wpłacić na nasze konto kwotę, na jaką opiewa zamówienie z podaniem nazwiska i imienia kolekcjonera;
    3. Przesłać listem zamówienie wraz z zaadresowaną kopertą zwrotną i
    naklejonym znaczkiem pocztowym;
    4. Po odnotowaniu wpłaty na naszym koncie i otrzymaniu listu wraz z zamówieniem i kopertą zwrotną prześlemy etykiety i podstawki na wskazany adres
    (...)

nie dość że chcą tyle kasy za etykiety to jeszcze kopertę, dla mnie to już przesada

Leave a comment:

• dipeone
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olmarcia
    Ostatnio dotarła przesyłka z browaru Konig Ludwig
    Znowu splądrowana na poczcie
    W środku tylko odpowiedź w postaci listu...
    Koperta podarta...
    Jak szło poleconym to reklamować trzeba.

Leave a comment:

• olmarcia
    replied
    Ostatnio dotarła przesyłka z browaru Konig Ludwig
    Znowu splądrowana na poczcie
    W środku tylko odpowiedź w postaci listu...
    Koperta podarta...

Leave a comment:

• expel
    replied
    Jak już pisałem mi też napisali że nie wysyłają, zaryzykowałem, wysłałem kopertę i dziś odebrałem od nich paczkę pełną etykiet.

Leave a comment: