Przychylność browarów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Kwasi
    replied
    U mnie dziś skrzynka miała oberwanie głowy browar Früh zawartość taka jak u poprzednika, Primator, Warsteiner i Freiberger - etykiety i kapsle w dużych ilościach
    Ostatnia zmiana dokonana przez Kwasi; 2012-10-29, 16:56.

Leave a comment:

• youngtek
    replied
    Dzisiaj moja pierwsza przesyłka z browaru Früh - Kölsch, a w niej: podstawki, kapsle (3 różne rodzaje), etykiety (2 różne rodzaje), pocztówki, zapalniczka i zapinka. Ogólnie bardzo fajna sprawa, bo maila z adresem wysłałem do nich niecały tydzień temu

Leave a comment:

• beny
    replied
    kmik co dostałeś z Polinezji ? Coś w dubletach - może chcesz wymienić za inne ciekawe etykiety/podstawki z egzotyki ?

Leave a comment:

• kmik
    replied
    Ja ostatnio się opuściłem z tym(dziecko) i chyba już tak zostanie. Zbiory chyba pójdą gdzieś na dół do szafy. Ale ostatnio z zaskoczenia:
    Heineken, Holandia
    kilka kopert z Niemiec
    coś z Brazylii,
    i perełka z Tahiti ;o

Leave a comment:

• oz13im
    replied
    Nie mówię że to są wszystkie Niemieckie ale korzystając z tej listy dobrych kilkanaście przesyłek już dostałem, na kilka jeszcze czekam ( dość sporo też maili zwrotnych z odmową) więc nie jest tak źle.
    Ostatnia zmiana dokonana przez oz13im; 2012-10-26, 22:08.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oz13im
    Połowy browarów w tym wykazie nie ma a te które tam są w dużej części już nie istnieją.
    Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2012-10-26, 21:57.

Leave a comment:

• oz13im
    replied
    Tu masz spis Niemieckich: http://www.deutschlands-brauereien.de/brauereien.php
    Czeskie: http://www.pivovary.info/showpage.php?name=prehled
    a dużo innych znajdziesz np na Wikipedii (np: http://pl.wikipedia.org/wiki/Browary_w_Polsce)
    lub po prostu poszukaj w Googlach.

Leave a comment:

• DawidFB
    replied
    Mógłby ktos podać do strony z adresami browarów ?

Leave a comment:

• Dariobeer
    replied
    Wczorajsza przesyłka (paczka) z Kompanii Piwowarskiej 100 kapsli,150 etykiet

Leave a comment:

• kubciu
    replied
    Dziś moja skrzynka pękała w szwach:
    Tucher - Kapsle, podstawki, etykiety
    Bernard - etykiety
    Warsteiner - podstawki
    Fruh - podstawka, kapsle, etykiety
    Policka - Podstawki, etykiety
    Frankenheim - podstawki

Leave a comment:

• genea
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z przychylnością (lub jej brakiem) ze strony Flying Doga i BrewDoga? Wysyłają coś (etykiety, podstawki)? Będąc pod wrażeniem kilku piw z Flying Doga, napisałem za pośrednictwem formularza kontaktowego z ich strony krótki pean pochwalny, zapytując przy okazji nieśmiało, czy nie wysłaliby mi właśnie etykiet (bo ciężko schodzą z butelek) i wafla jakiegoś. Podałem też swój adres. Ale nie wiem, czy nie należałoby jednak skorzystać z bardziej oficjalnej drogi (koperta zwrotna z kuponem/znaczkiem)? Nigdy wcześniej w żadnym browarze nikogo o nic nie prosiłem, więc doświadczenie mam zerowe.
    Z tego co kojarzę, to Flying Dog odpisał mi kiedyś, że nie wysyłają zagranicę
    A ile czasu minęło od wysłania maila? Bo browary często wysyłają przesyłki dopiero po jakimś czasie...
    Ostatnia zmiana dokonana przez genea; 2012-10-25, 15:50.

Leave a comment:

• zeko
    replied
    Ja pisałem kilka razy do nich maila ale żadnej odpowiedzi nie dostałem. Spróbuj oficjalnie wysłać list z kopertą zwrotną i kuponem UPU.

Leave a comment:

• Chmielnicki
    replied
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z przychylnością (lub jej brakiem) ze strony Flying Doga i BrewDoga? Wysyłają coś (etykiety, podstawki)? Będąc pod wrażeniem kilku piw z Flying Doga, napisałem za pośrednictwem formularza kontaktowego z ich strony krótki pean pochwalny, zapytując przy okazji nieśmiało, czy nie wysłaliby mi właśnie etykiet (bo ciężko schodzą z butelek) i wafla jakiegoś. Podałem też swój adres. Ale nie wiem, czy nie należałoby jednak skorzystać z bardziej oficjalnej drogi (koperta zwrotna z kuponem/znaczkiem)? Nigdy wcześniej w żadnym browarze nikogo o nic nie prosiłem, więc doświadczenie mam zerowe.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Chmielnicki; 2012-10-24, 09:45.

Leave a comment:

• oz13im
    replied
    Ja wczoraj dostałem właśnie też z Warsteinera (po 22 różne kapsle i etykiety) Konig Brauerei (etykiety) i Radebergera (etykiety i kapsle)

Leave a comment:

• Kwasi
    replied
    Witam! Wczoraj znalazłem w skrzynce moje pierwsze przesyłki, Kormoran (etykiety i kapsle) oraz Namysłów (etykiety i kapsle po 3 egzemplarze). Dziś dostałem także odpowiedzi z niemieckich browarów, żebym przesłał im adres (Fruh, Warsteiner, Freiberger, Paulaner). Czekam też na przesyłkę z Raciborza

Leave a comment: